Islandija-nacionalni park Thingvellir

ISLANDIJA

Islandija-Dežela presežkov na ognjeni črti

Islandija, kjer sonce poleti ne zaide in njegova svetloba krogle obarva svet v pravljične barve, ki nas z nevidno silo držijo, da zremo v njeno slikarsko platno

Seznam potovanj Islandija-Dežela presežkov na ognjeni črti

Islandija


Novice iz bloga

Islandija s polarnim sijem, 27. oktober 2017 – 1. del

piše: vodnica Daša 27.10. V večernem mraku priletiš na Islandijo, na moderno letališče v Keflaviku, na skrajnem zahodnem delu Islan...

Vtisi poletnih potovanj

Eksotični vrt Atlantika Pozdravljeni! V soboto ponoči smo prispeli z enotedenskega potovanja na Madeiro, ki ga je organizirala vaša age...

Islandija s polarnim sijem

Noč ima svojo moč in zime na Islandiji so resnično nekaj posebnega! Krajši dan, vpet med čarobno jutranjo in večerno zarjo, ter polarn...

O deželi

Islandija je dežela neopisljivo lepih naravnih lepot. Je dežela, katere lepota se dotakne vsakogar in vleče nazaj na ponovni obisk. Na Islandiji je vsak trenutek potovanja ujet v prelepo sliko okolice. Te slike še polepša dejstvo, da na Islandiji poleti sonce ne zaide in ko se sončeva krogla sredi noči dotika obzorja, ta mehka svetloba riše še lepše slike. Te slike so kot magnet, ki privabi naše oko, da le strmi in občuduje.

Islandija, potovanje v svet neopisljivo lepe narave

Islandija-Husavik pristaniščeIslandija je lep majhen otok z nekaj najbolj impresivnimi naravnimi čudesi Evrope. Potovanje na Islandijo je potovanje v svet bučečih slapov, prostranih pustinj, kjer ni meja, mogočnih ledenikov, tlečih ognjenikov, brizgajočih gejzirjev, pomirjujočih termalnih bazenov. To je otok, ki najprej očara, potem iz dneva v dan preseneča in na koncu težko izpusti.

Narava riše potovalno sceno na Islandiji in hkrati se pišejo zgodbe večjih mest, manjših vasi in posameznih prebivalcev. Polna jih je prestolnica Reykjavik, tistih o vikingih, ki šepetajo o preteklosti. Sedanjost Reykjavika je prav tako zanimiva in prevzemajoča, vedno živahna, polna dogajanja. Poleg tega je mesto tudi izhodišče za kar nekaj bližnjih znamenitosti, mogočen slap Gulfoss, gejzir Strokkur, Modra laguna s termalno vodo…

Na severu otoka kraljuje prijetno mesto Akureyri, od katerega pot vodi še bolj severno, v Husavik, kjer v vodah Severnega morja domujejo kiti in jih z malo sreče lahko celo uzremo. Pravi biser severne Islandije je jezero Myvatn, katerega okolica je bila pravo igrišče za igro narave in je polna zanimivih naravnih pojavov. Islandija-JokulsarlonPot proti jugu vodi čez islandsko puščavo, skozi neskončne črede ovac.

Jug Islandije je bogat z lepotami. Veličasten ledenik Vatnajokull in vožnja mimo ledenih gora. Zanimive skalne formacije in temna obala v bližini mesteca Vik. Pokrajina pod vulkanom Eyjafjallajokull in sredi nje veličastni slap Skogafoss ter sprehod za kaskadami slapu Seljalandsfoss.

Potovanje po Islandiji ustvarja najlepše trenutke sredi mogočnega stvarstva in brezčasne spomine. To je skok iz ponorelega sveta v neskončnost naravnih lepot.

Zakaj na Islandijo?

 • Gejzirji - najbolj znan gejzir Strokkur razveseli z izbruhom vode vsakih 5 – 10 minut
 • Modra Laguna - razvajanje v objemu tople termalne vode, ki privre naravnost iz nedrij zemlje
 • Ledeniška laguna - sprehod in izlet z ladjico med plavajočimi ledenimi gorami do samega roba največjega evropskega ledenika Vatnajökull
 • Jezero Mývatn - prekrasni razgledi na polja vulkanov, labirintov lave, brbotajočega blata ter vroča mlečno turkizna jezera
 • Slapovi - hrumeči slapovi, med katerimi je najveličastnejši slap Godafoss, znan tudi kot »slap bogov«
 • Húsavík - prijetno ribiško mestece, kjer je možno srečanje z največjim sesalcem na svetu
 • Vík - dolge črne peščene plaže in fascinantne visoke bazaltne stene
 • Sage - neskončne zgodbe o Vikingih, ki šepetajo o preteklosti 

Zakaj na Islandijo z Agencijo Oskar?

 • Islandija-slap Godafossnovi prenovljeni poletni programi - izberite ga po svojem okusu!
 • vsebinsko celovita potovanja
 • odlični vodniki, ki vas skozi besede in izkušnje vpeljejo v deželo
 • veliko sprehodov, saj je narava največja znamenitost tega otoka
 • skrbno izbrane namestitve v penzionih ali hostlih
 • majhna presenečenja, ki jih v programu ne najdete
 • atraktivna cena ob zgodnji prijavi!


Kako z Oskarjem na Islandijo v letu 2017?

Islandska saga 12-16 dni

Islandija-4-dnevni-treking-LuagavegurJe krožno potovanje po glavnih znamenitostih Islandije. Okrog Islandije namreč pelje asfaltna cesta in vse glavne znamenitosti so ob njej. Namenjeno potovalnim sladokuscem in ljubiteljem narave, ki uživate v odmaknjenosti skritih krajev. V letu 2017 bomo izpeljali 4 potovanja, ki so v osnovnem krogu enaka, vsako pa ima določeno posebnost, tako da vsakdo najde nekaj zase.

Potovanje je zasnovano aktivno in dinamično, vključujejo daljši "delovni" dan, v katerem je veliko ogledov ter več sprehodov. Namestitve so v večposteljnih sobah v penzionih ali hostlih. Vse namestitve imajo priročno kuhinjo, saj skupina na potovanju pripravlja hrano skupaj. Deželo bomo raziskovali z najetimi avtomobili.

Na vseh potovanjih Islandska saga:

 • se prepustimo razvajanju tople termalne vode v Modri laguni,
 • spoznamo najsevernejšo prestolnico Reykjavik,
 • si ogledamo polotok Snaefellsnes, ki je Islandija v malem,
 • se ustavimo v mestecu Glambauer, katerega posebnost so tradicionalne islandske kmetije,
 • si ogledamo drugo največje mesto na otoku – Akureyri,
 • spoznamo veličasten slap Godafoss, znan tudi kot »slap bogov«
 • obiščemo domovanje kitov – pisano mesto Husavík,
 • obisk slapu Dettifoss, ki velja za največjega v Evropi.
 • jezero Mývatn, kjer so bogovi v svoji igri zemeljskih sil že skoraj malo pretiravali,
 • doživimo spektakularne razglede v vzhodnih fjordih
 • se z ladjico zapeljemo po ledeniški laguni med plavajočimi ledenimi gorami,
 • v južni Islandiji občudujemo črno plažo z fascinantnimi bazaltnimi stenami
 • se sprehodimo pod hrumečim slapom Seljalandsfoss,
 • raziščemo Zlati krog – gejzir Strokkur, po katerem so dobili ime vsi ostali gejzirji, mogočni slap Gulfoss, in Unsecov narodni park Thingvellir.
 • Vsako potovanje pa ima tudi svojo posebnost, ki jo opisujemo spodaj.

Islandija-Modra lagunaOdhod 15. junij - Islandska saga -14 dni
Potovanje bo predvidoma vodil Oskar. Posebnost tega programa je možnost trekinga na eni najbolj priljubljenih pohodniških poti - Fimmvörðuháls. Pot poteka ob reki Skógí med številnimi slapovi, uzremo tudi ledenika Eyjafjallajökull in Mýrdalsjökull ter topla kraterja Magni and Móði. Zaključek poti je v čudoviti ledeniški dolini Þórsmörk. Po želji se na kraju samem odločite lahko tudi za izlet v Þórsmörk, kjer je tudi obilo narave, vendar manj hoje.

Odhod 13. julij - Islandska saga - 12 dni
Najugodnejše izmed vseh poletnih potovanj. Izpuščeni so Vestmanski otoki.

Islandija-jezero MyvatnOdhod 23. julij - Islandska saga - 16 dni
»Kraljevsko« potovanje. Najbolj intenzivno in aktivno potovanje, ki poleg klasične Islandske sage nadgradi z 4-dnevnim trekingom Luagavegur, ki je najbolj znan na Islandiji in velja za enega najlepših na svetu. Pot ponuja spektakularne razglede na okolico, saj tu doživite raznolikost narave, kot nikjer drugje. Potovanje zaradi trekinga zahteva dobro fizično pripravljenost.

Odhod 6. avgust - Islandska saga - 13 dni 
Potovanje, ki zaobjema vsa glavna doživetja Islandije, vključen je obisk Vestmanskih otokov – potovanje po atraktivni ceni.

Islandija s polarnim sijem 6 dni

Islandija polarni sij6-dnevno potovanje, ki nas popelje po zlatem Islandskem krogu (slap Gulfoss, gejzir Strokkur in narodni park Thingvellir), uživamo v objemu termalne vode v Modri laguni, spoznamo slapove in črno plažo z bazaltnimi stenami na južnem delu otoka ter z ladjico zapeljemo med plavajočimi ledenimi gorami po ledeniški laguni Jökulsárlón. Potovanje je razpisano je v terminih, ko je krajši dan, vpet med čarobno jutranjo in večerno zarjo, potovalni dnevi pa so namenjeni tudi "lovu" na polarni sij, kar je krona vsakega od teh potovanj.

 

Islandija izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več