• preverite vzklik: "Isfahan je pol sveta"
  • raziščite puščavski Jazd
  • vstopite v Širaz
  • mesto pesnikov

Klasični Iran za zaključeno skupino in ostale ljubite...

Klasični Iran za zaključeno skupino in ostale ljubitelje iranske kulture in zgordovine - V PRIPRAVI

Čas trajanja:
8 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - oskarjevo turistično potovanje

Iran - daljna in neznana dežela, eksotika in izziv, drugačnost na vsakem koraku, vrhunci arhitekture, umetnosti in zgodovine, civilizacija srednjega vzhoda, ki očara gosta v njej. Iranci – čutni, spontani in radovedni, odprti in vabljivi… glavno doživetje dežele! Tradicija – drugačnost na vsakem koraku, od zanimive kulinarike do vasi iz blata in krajev, kjer se je ustavil čas. Narava – da, tu je umetnik ustvarjal z velikim navdihom! Dežela torej, ki vam dopolni pogled na svet. Taka kot je, izziv in slast čutečemu sopotniku!
 

"Ishafan je pol sveta!". Samo zanj je vredno priti sem. Vrhunska arhitektura, čarobno vzdušje pod ishafanskimi mostovi ob reki Zajandeh, tržnica iz 1001 noči in prijazni domačini…

V Jazdu spoznamo značilnosti puščavske arhitekture in zaživimo z mestom, kjer se je ustavil čas. Spoznamo tudi zaratustrijance v njihovem svetovnem središču. Naj vam Ahura Mazda nakloni srečno pot!

Vstopimo v čas starega perzijskega kraljestva. Tu so Darijeva prestolnica Perzepolis in grobnice drugih perzijskih vladarjev, tudi samega Darija Velikega, tu je Kirova grobnica v Pasargade, simbola iranske identitete. V mestu pesnikov Širazu vstopimo v pravo perzijsko stvarnost. Beremo pesmi ob grobnici velikega pesnika Hafisa,  sprehodimo se skozi mestne tržnice in spoznavamo domačine na vsakem koraku.
 

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 4*, polpenzion,
Velikost skupine:
20 - 30

no images were found

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več