• uživajte v mesto pesnikov (Širaz) in puščavski pravljici Yazdu,
  • romantični Abiyaneh, Darijev Perzeporlis in Kirov Pasargade…
  • preverite vzklik: "Isfahan je pol sveta".

Iransko doživetje - POSEBNA PONUDBA - VELJA DO PREKLIC...

Iransko doživetje - POSEBNA PONUDBA - VELJA DO PREKLICA! - V PRIPRAVI

Iran - daljna in neznana dežela, eksotika in izziv, drugačnost na vsakem koraku, vrhunci arhitekture, umetnosti in zgodovine, civilizacija srednjega vzhoda, ki očara gosta v njej. Iranci – čutni, spontani in radovedni, odprti in vabljivi… glavno doživetje dežele! Tradicija – drugačnost na vsakem koraku, od zanimive kulinarike do vasi iz blata in krajev, kjer se je ustavil čas. Narava – da, tu je umetnik ustvarjal z velikim navdihom! Dežela torej, ki vam dopolni pogled na svet. Taka kot je, izziv in slast čutečemu sopotniku!

Tu je Teheran, moderna prestolnica s kontrastom južnega dela v puščavi in mondenega severnega dela že visoko v gorah. Tu so muzeji, šahova palača. Lep uvod v deželo.

V mestu pesnikov Shirazu vstopimo v pravo perzijsko stvarnost. Beremo pesmi ob grobnici velikega pesnika Hafisa,  sprehodimo se skozi mestne tržnice in spoznavamo domačine na vsakem koraku.

Vstopimo v čas starega perzijskega kraljestva. Tu je Darijeva prestolnica Perzepolis in grobnice cesarjev, tu je Kirova grobnica v Pasargade, simbol iranske identitete.

V Yazdu spoznamo značilnosti puščavske arhitekture in zaživimo z mestom, kjer se je ustavil čas. Spoznamo tudi zaratustirjance v njihovem svetovnem središču. Naj vam Ahura Mazda nakloni srečno pot!

"Ishafan je pol sveta!". Samo zanj je vredno priti sem. Vrhunska arhitektura, čarobno vzdušje pod ishafanskimi mostovi ob reki Zajandeh, tržnica iz 1001 noči in prijazni domačini…

Abiyaneh je sprostitev v gorski vasici, vstop v čudovito naravo in tradicionalno življenje. Pokukamo v domove domačinov, začutimo preprostost in iskrice v očeh. "Pika na i", ki kalejdoskopu dodaja stvarnost.

Iranski kalejdoskop je pripravljen na stabilnem nivoju hotelov 3-4*, večerje so izbrane in vključene, kjer je smiselno. V prostih večerih lahko skupaj z vodnikom raziskujemo domačo kulinariko.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3-4*, nočitev/zajtrk-polpenzion
Velikost skupine:
15 - 30
We cannot display this gallery

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več