Indonezija-Bali-Tempelj

INDONEZIJA

Indonezija-Tropski raj tisočerih otočkov

Indonezija je svet v svetu, ki ponuja same vrhunske potovalne poslastice. Tukaj potovalnih izzivov, odmaknjenosti in odklopa iz vsakdanjosti nikoli ne zmanjka!

Seznam potovanj Indonezija-Tropski raj tisočerih otočkov

Indonezija


Novice iz bloga

Kdo ve kako igra veter na Baliju, mi plešemo kot vemo in znamo ...

Dobesedno! Iz balijskega najvišjega vulkana Agung (3.145 m) se kadi že nekaj mesecev. Zadnji teden pa se kadi močneje. Danes zjutraj je b...

Sončni vzhod na vulkanu Batur

Zbudili smo se ob treh ob kraterju vulkana Batur na Baliju. V desetih minutkah se je skupina 29-ih sopotnikov tiho zbrala na jutranji kavici...

Zakaj je Indonezija ena izmed najbolj slikovitih dežel?

Sem Breda in sem Oskarjeva vodnica. Želim vam predstaviti eno najbolj slikovitih Oskarjevih potovanj - potovanje v Indonezijo. Najverjetnej...

O deželi

Indonezija je svet v svetu: njen tropski raj se razteza na več kot 14.000 otokih, na katerih živi preko 600 ljudstev s svojimi jeziki, miselnostmi in verovanji. Dežela Indonezija je vrhunska potovalna poslastica raziskujočemu in tankočutnemu sopotniku, ki uživa v prelivajočih okoljih naravnega veličastja, samobitni odmaknjenosti najbolj skritih kotičkov sveta, odklopu iz vsakdanjosti in uživanju v sapici potovalnih izzivov.

Indonezija potovanje - pravi tropski raj

Indonezija je svet v svetu: njen tropski raj se razteza na več kot 14.000 otokih, na katerih živi preko 600 ljudstev s svojimi jeziki, miselnostmi in verovanji. Ne le da je vsak otok svet zase, na enem otoku najdete mnogo svetov! Na Javi, Baliju, Lomboku in južnem Sulawesiju (dostopna Indonezija) ležijo glavne turistične znamenitosti in vtisi. Nova Gvineja (Hrabri Irian), Sundski otoki, Sumatra in Sulawesi pa so vrhunski potovalni tereni svetovnih popotnikov, o katerih se pišejo napeti potopisi. Obiščite prelestno deželo in vanjo se boste še vračali!

Kaj lahko doživite v Indoneziji?

  • sproščenost in spokojnost umirjenega življenja in odklop od domačega drvenja,
  • človeškost njenih prebivalcev, mehka umirjenost in žarki v očkah,
  • prvinsko življenje od aboridžinov na Irianu do plemenskega življenja na odmaknjenih otokih,
  • izjemno bogastvo verovanj, tradicij, običajev in druge eksotike na vsakem koraku,
  • bujna narava in zanimiva tropska vegetacija na vsakem koraku (raj za botanike in ljubitelje živali, rožic...),
  • čudovito tropsko morje, koralne plaže, ogledovanje podmorskega sveta...
  • svetovne znamenitosti, kulturo, umetnost in zogodovino (v glavnem na Javi in Baliju, tudi drugod).

Indonezija je bila prva in ostaja ena glavnih destinacij Agencije Oskar. Ideja Agencije Oskar je nastala na otoku moči in čutenja – Sulawesiju. Prepustite se poznavalcem, ki deželo poznamo tudi v njenih skritih kotičkih... Izberite vaše potovanje izmed množice vrhunskih zgodb. Vedno vam lahko pripravimo tudi potovanje po vaši želji.

Java

Na velikem otoku Java živi polovico indonezijskega prebivalstva. Bogat in rodoviten vulkanski otok je srčika moderne dežele, pa tudi zgodovine in veličastnih ostankov preteklosti. Moderna prestolnica Jakarta je zanimiv kalejdoskop ogromne dežele, v Yogyakarti se srečamo s čudovitimi hindujskimi in budističnimi ostanki preteklosti, mesto pa ima še vedno svojega Sultana! Na Javi je tudi ognjenik Bromo, ki je veliko doživetje vsakomur.

Javo lahko z nami doživite na potovanjih Java in Bali 11 dni, Java, vulkan Bromo in Bali 11 dni, Indonezijski Četverček 17 dni. Pripravljamo pa tudi novo popotniško potovanje Od Jave do Lomboka.

Bali

Indonezija-Bali, riževa poljaMagnet indonezijskega turizma je gotovo rajski otok bogov, tisočerih templjev in slovesnosti - Bali. Otok se ponaša s svojevrstno kulturo, umetnostjo, verovanji in tradicijo. Krasi ga bujno zelenje na zahodu, na vzhodu pa najdemo tudi puščavske kotičke. Otok slovi kot turistično središče, saj ima na jugu razvito izvrstno turistično infrastrukturo – poleg dobrih hotelov in lepih plaž najdete tu neskončno veliko zabave in možnosti za nakupe. A je Bali veliko več kot le letoviški turistični otok...

Vaše potovanje na Bali vam lahko pripravimo kot Počitnice na Baliju 11 dni, morda še bolj zanimive pa so kombinirane Počitnice na Baliju in Lomboku 11 dni. Poudarek teh dveh programov je v počitnicah, z izleti po želji pa lahko otok tudi raziščete.

V sklopu potovanj pa lahko Bali z nami doživite na potovanjih Java in Bali 11 dni, Java, vulkan Bromo in Bali 11 dni, Indonezijski Četverček 17 dni. Pripravljamo pa tudi novo popotniško potovanje Od Jave do Lomboka.

Lombok

Indonezija-Lombok, vulkan RinjaniKorak od Balija proti vzhodu leži Lombok, ki ima še lepše koralne plaže, a je glede zabave bolj umirjen - idealen za bolj sproščene in umirjene počitnice v posebnih vzdušjih, od koder lahko uživate v izletih po želji v otoško samobitnost in tradicijo. Na Lomboku je tudi ognjenik Rinjani, vzpon nanj pa vrhunsko doživetje!

Počitnice na Lomboku lahko doživite pri kombiniranih počitnicah Počitnice na Baliju in Lomboku 11 dni. Lombok je morda najlepši kot počitek po vnetem predhodnem raziskovanju katerega izmed indonezijskih svetov – naj bo to bolj turistični podaljšek potovanj iz Jave in Balija - Podaljšek na Lomboku, ali pa podaljšek kateregakoli izmed avanturističnih potovanj.

Mali Sundski otoki – Flores, Komodo, Rinca, Sumbawa

Od Lomboka proti vzhodu se razteza Mali sundski otoki. To je gotovo potovalni teren za tiste, ki iščete odmaknjene kraje in značilno drugačnost. Dve največji znamenitosti sta komodoški varani (zadnji še živeči dinozavri na ljubem planetu) in ognjenik Keli Mutu s tremi raznobarvnimi jezerci v kraterju. Flores je neverjeten v raznolikosti, na razbrazdanem otoku živi množica raznovrstnih plemen, ki še danes v tradicionalnih vasicah živijo življenje kot nekoč. Veliko doživetje pa je tudi "križarjenje" mimo Sumbawe do Lomboka, vse skupaj pa vam pričara odlično pustolovščino.

Male Sundske otoke lahko doživite na potovanju Od Floresa do Balija 15/22 dni. Najlepši potovalni čas je preko poletja.

Sulawesi

Osrednji otok indonezijskega arhipelaga je eden najlepših popotniških terenov na našem planetu. Začnemo na jugu z deželo pomorskih Bugijev, potem vstopimo v slovito deželo sulaweških gorenjcev Torajo, deželo pogrebnih slovesnosti, pravljičnih tongkonanov, neverjetnih riževih polj in čudovite narave ter mistične vere prednikov aluk - to - dolo. Potem vstopimo v samobitno drobovje osrednjega Sulawesija, kjer se srečamo z umirjenim življenjem, pristno naravo v enem najbolj odmaknjenih kotičkov sveta. Kaj bi omenjali tropski raj na Bolilangi, kjer se v večnosti nič ne spreminja... Severni Sulawesi pa je drugačen, poln aktivnih vulkanov, nacionalnih parkov z najmanjšo opico na svetu, na katerem živi posebno ljudstvo – Minahašani...

Južni Sulawesi vključujemo kot največje doživetje tudi v bolj turistična potovanja (Indonezijski četverček 17 dni), kralj indonezijskih potovanj pa je avanturistični Sulawesi 23 dni.

Irian Džaja – indonezijski del Nove Gvineje

IrianNajbolj vzhodni izmed indonezijskih otokov je tudi najbolj prvinski in civilizacijsko odmaknjen. Glavna in edina "atrakcija" tu je aboridžinsko življenje v dolinah okoli Wamene v osrednjem višavju otoka. Na 6-dnevnem trekingu po poljih in vasicah tega najbolj odmaknjenega dela sveta lahko doživljate in uživate v pogledih in vzdušjih pozne kamene dobe, ki ji je sodobni čas komaj vdihnil nekaj preobleke.

Irian Džajo lahko doživite na izjemnem potovanju Hrabri Irian 15 dni, poseben dogodek je gotovo festival v Wameni (odhod v začetku avgusta), običajno pa pripravimo tudi potovanje preko novega leta.

Sumatra in otok Siberut

Nepredvidljiva in divja Sumatra je največji otok v Indoneziji in šesti največji otok na svetu. Vrvi od življenja, polna je skrajnosti in divjine.

Severni del otoka nas očara z nenavadnim jezerom Toba, podali se bomo na vzpon na katerega od še aktivnih vulkanov in se poizkusili poistovetiti z življenjem v divjini, kjer bomo srečali tudi simpatične orangutane.

Potem prečkamo ekvator in se znajdemo v drugem svetu. Znajdemo se med riževimi polji, doživljamo čarobnost skritih dolin, globoko v džungli pa najdemo rožo z največjim cvetom. Spoznamo ljudstvo Minangkabu, ki še vedno živi po načelih matriarhalne ureditve. Za konec pa se prepustimo lenobnemu poležavanju na dolgi peščeni plaži.

Potovanje po Sumatri lahko podaljšamo s pravim doživetjem na otoku Siberut. Tukaj ljudje živijo kot nekoč – so lovci in nabiralci in vse do danes jim je uspelo ohraniti svojo kulturo v vsej svoji izvirnosti!

Indonezija izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več