Osnovni podatki

Potovanje v drobovje prvinske plemenske tropske Indonezije, kjer občutimo življenje kot so ga živeli od nekdaj; neokrnjeno naravo in preprostost življenja; ki nas polni z življenjskim pragmatizmom in človečnostjo ter s spoznanjem, kako malo je treba za srečno življenje …

Dve zgodbi – Flores in Sulawesi – tako podobni in tako drugačni. Le dve izmed nekaj sto indonezijskih svetov. Jalan Jalan, vožnja po Trans-Floreški in Trans-Sulaweški Highway z le dvema ovinkoma, neprekinjena vas ob njej, neprekinjena spontanost preprostega življenja na vsakem koraku. Vstopi v sopotnika, ga polni s človeškostjo in toplimi očki prijaznih domačinov; s čudovitimi prizori bujnega tropskega zelenja; z zavedanjem ...

Potovanje v drobovje prvinske plemenske tropske Indonezije, kjer občutimo življenje kot so ga živeli od nekdaj; neokrnjeno naravo in preprostost življenja; ki nas polni z življenjskim pragmatizmom in človečnostjo ter s spoznanjem, kako malo je treba za srečno življenje …

Dve zgodbi – Flores in Sulawesi – tako podobni in tako drugačni. Le dve izmed nekaj sto indonezijskih svetov. Jalan Jalan, vožnja po Trans-Floreški in Trans-Sulaweški Highway z le dvema ovinkoma, neprekinjena vas ob njej, neprekinjena spontanost preprostega življenja na vsakem koraku. Vstopi v sopotnika, ga polni s človeškostjo in toplimi očki prijaznih domačinov; s čudovitimi prizori bujnega tropskega zelenja; z zavedanjem o odmaknjenosti časa in prostora, daleč izven scene sodobnega sveta. Navdaja nas k razmišljanju o sočasnosti resničnosti, ki sobivajo na našem planetu, in dodajajo k raznolikosti/bogastvu Sveta. Kaj iz te resničnosti lahko izluščimo za nadgradnjo domačega življenja, za nadgradnjo vsakega med nami?

Komodo, Rinca in Padar – trije otočki s komodoškimi Varani, med koralnimi grebeni in plavajoči z mantami, med zadnjimi še živečimi dinozavri na Zemlji. Življenje na ladjici, počitek in užitek, oceanska modrina in kontrast goličav in tropskega zelenja. Oddih.

Bali – svojevrsten in unikaten – edini hindujski košček sveta izven Indije; majhen otok, a svoj univerzum. V njegov nevidni svet vstopimo skozi vidnega – bujno tropsko zelenje, sončni vzhod na vrhu ognjenika in nekaj sproščenih trenutkov  v udobju odmaknjene plaže, daleč od ponorelega sveta.

Več

Odhodi

Na tem potovanju trenutno ni načrtovanih odhodov. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na: info@agencija-oskar.si.

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)