Indija-Kraljevine

  • Darjeeling – ime, ki pove več kot 1000 besed
  • Sikkim s tibetansko kulturo in skrivnostnimi samostani
  • Butan, neobičajna dežela, ki je sama zaustavila svoj čas

Skrite kraljevine: Od Darjeelinga skozi Sikkim v Butan

Skrite kraljevine: Od Darjeelinga skozi Sikkim v Butan - V PRIPRAVI

Darjeeling, s svojim čajem in izjemno lokacijo, nikogar ne pusti ravnodušnega! V tej sproščeni gorski postojanki s svežim zrakom in kopico zanimivosti začnemo našo dogodivščino v enem najmanj poznanih in obiskanih kotičkov Indije in že prvič uzremo oddaljene bele kape "strehe sveta", mogočne Himalaje.

Sikkim, samosvoja državica mnogih zelenih hribčkov, vratolomnih ovinkastih cestic, dramatičnih budističnih samostanov, čudovitih razgledov na visoke gore, nas objame v svoje naročje in privoščimo si ga v vsej njegovi lepoti. Se naužijemo najprijaznejših nasmehov Indije, svežega gorskega zraka in čiste okolice (plastične vrečke so tukaj prepovedane!).

Butan, unikatna kraljevina v vseh pomenih besede, je pravi živi muzej svoje lastne kulture in zgodovine. To je dežela, ki sama narekuje svoj razvoj in omejuje stik z zunanjim svetom, načrtno spodbuja lastno izolacijo v želji po ohranitvi same sebe, kot je že dolga leta. Butan je edina država na svetu, ki svoje blagostanje uradno meri glede na stopnjo sreče celotnega prebivalstva.

Samostan "tigrovo gnezdo", posebna oblika budizma, številni samosvoji templji in palače so le sestavine potovanja po Butanu. Pravi okus pride do izraza šele, ko dodamo začimbe v obliki nenavadne kulture, nikjer podobnega načina življenja, skoraj srednjeveške ureditve države in srečne ljudi. In še tisto nekaj. Obisk Butana je poleg tega, da nas ponovno spomni na tisto, kaj je v resnici pomembno v življenju, še kako ekskluzivno doživetje.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 2*-3*, razno
Velikost skupine:
10 - 21

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Prvi stik z Indijo

  Julija, dva dneva pred mojim odhodom na vodenje Indonezije, mi je Marijana poslala mail, če grem z njo, Katjo in Branko septembra v L...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več