Indija-Iskanje pravi Shangri-La-Kašmir

  • najsvetejše sikhovsko mesto in njegov Zlati tempelj
  • plovba med plavajočimi vrtovi in romantiko jezera Dal
  • izjemna dogodivščina, potovanje po slavni "transhimalajski avtocesti"
  • uživajte vzdušje priljubljenih gorskih postojank Manalija in Shimle

Ladak in Kašmir-Iskanje Shangri - la z avanturo na "tr...

Ladak in Kašmir-Iskanje Shangri - la z avanturo na "transhimalajski" avtocesti - V PRIPRAVI

Potovanje je prava pustolovščina v "najvišji" predel Indije, vabljiv zaradi svoje odmaknjenosti. Ena najbolj kontroverznih držav na našem planetu se nam odkrije še v drugi luči. Spoznamo jo preko različnih kultur in ljudstev, ki so razvila samosvoj način življenja zaradi drugačnih razmer. To je stara karavanska pot, ki se uporablja že od davnih časov in s svojo pokrajino, mnogimi skrajnostmi in presežki razširja popotnika, ki se znajde na njej. Odpira misli in ponuja mnogo odgovorov ter zapelje v brezčasnost ...

Začnemo v svetem Amritsarju. Prevzamejo nas Sikhi s svojo drugačnostjo in velikim svetim kompleksom.

Kašmir je že leta znan kot najbolj sporen del Indije, a hkrati ponekod omenjen tudi kot "rajska dolina". Spokojno jezero Dal s svojimi "čolni – hišami" in prelepimi vrtovi, čudovite zelene doline in sneženi vrhovi v ozadju. Da ne pozabimo na samosvojo kulinariko in seveda kašmir, tisto čudovito mehko volno, doma prav iz te dežele!

Budistični Ladak je poglavje zase v tej gorski potovalni zgodbi. Obdan z visokimi hribi in sestavljen iz gora je s sosednjimi deželami povezan le s težko prevoznimi in ne vedno odprtimi cestnimi prelazi. Kot tak je razvil posebno identiteto in samosvojo kulturo majhnih vasic, čudovitih brezpotij in dramatičnih samostanov. Prestolnica Leh pa je pravo doživetje za vse čute in prijeten kraj za nekaj potovalnega predaha.

Najvišji prelaz za motorna vozila na svetu, Khardung La (5.602 m), povezuje Ladak z dolino rož. Uradno imenovana kot dolina Nubra, je skrita tam pod prelazom in tukaj pridemo do točke, kjer se cesta konča. Je to morda tista prava Shangri La?

Iskanje prave Shangri – La lahko zaokrožite z nadaljevanjem po slavni avtocesti, ki povezuje Leh in Manali. Odprta je le slabe tri mesece na leto in ponuja svojevrstno dogodivščino, nepozabno izkušnjo, čudovite razglede v izjemnem okolju. Po avtocesti se prebijamo skupaj z domačini v pravem karavanarskem vzdušju in počasno spuščanje v dolino preko najvišjih prelazov sveta je odlična priložnost dodati potovanju še tisto piko na i prave potovalne celote!

Gorski postojanki Manali z avanturističnimi športnimi priložnostmi in Shimla z izjemno lego sta prijetni postojanki za potovalni predah. Ponujata številne možnosti za aktivno preživljanje časa in zanimivo gorsko letoviško vzdušje. Spust v dolino po slavni gorski ozkotirni železnici doda še eno doživetje in lepo zaključi "Himalajski krog".

Prvovrstna potovalna poslastica poleg vseh biserov ponuja še veliko več ... Vse dogajanje se prepleta s tradicijo in vsakodnevnim življenjem v tej izjemni deželi. Spoznavanje mnogih različnih kultur in navad na poti ponuja izjemen vpogled v ta neizprosen del sveta in odkrije še en košček velikega mozaika, ki mu rečemo Indija.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hotel 3*, penzion, razno, 11 - 21 oseb
Velikost skupine:
11 - 21

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

O indijski kulinariki

Indijska kulinarika je mešanica zelo različnih vplivov. Podcelina je prostrana, obsega množico podnebnih pasov, v katerih pripadniki razl...

Prvi stik z Indijo

  Julija, dva dneva pred mojim odhodom na vodenje Indonezije, mi je Marijana poslala mail, če grem z njo, Katjo in Branko septembra v L...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več