Indija-Taj-Mahal

  • svetovljanski Delhi, rožnati Džajpur in čutni Puškar
  • obnemite ob veličastnem Tadž Mahalu
  • sikhovski Amritsar

Klasična Indija in Amritsar

Cena od: 1521 EUR

Klasična Indija in Amritsar

cena od:
1521 EUR
Čas trajanja:
9 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - Oskarjevo turistično potovanje

Zadnja novica s potovanja:

17.02.2015

Danes je sivaratri, eden vecjih hindujskih praznikov. Dan, ko ima luna najmanjsi vpliv na nas um. Jutri bomo ze vsi razsvetljeni.V Indiji je to mozno :)

Vsebinsko bogato potovanje vas popelje v sproščeno doživetje ene najbolj kontroverznih in širokih dežel – Indije. Spoznate deželo, vendar se vam skozi razumevanje in nje doživetje odpre njena, za nas nova, razsežnost. Vsak dan celovito vstopimo v novo zgodbo, vsebino in miselni svet, ki ga sproti na lastni koži doživljamo.

Potovanje začnemo in končamo v prestolnici Delhi, ki nas preseneti s kontrastom – britanski novi del in tradicionalni stari del, kontrast indijskega vsakdana in spomeniki preteklosti. Prava Indija v sožitju z modernimi smernicami. Vidimo, da Indija drvi novim časom naproti!

Rožnato mesto Džajpur je prestolnica puščavskega Radžastana. Njegovo edinstvenost ustvarjajo Radžastanci s turbani in živopisno oblečena dekleta, skupaj z Mestno palačo, Palačo vetrov in osrednje azijsko palačo Amber. Če temu dodamo še čutni Puškar, dobimo najbolj slikovit in fotogeničen indijski vsakdan!

Zajamemo zrak in nadaljujemo v naslednje vrhunce … kajti tu je že Agra – hja, vsi vemo, po kaj prihajamo sem. Tadž Mahal, simbol večne ljubezni, nadzemeljska lepota. Seveda tudi Rdeča trdnjava in še marsikaj …

Samosvoja zgodba je sikhovski Amritsar. Ponosno ljudstvo s turbani na glavah in dolgimi bradami ter tradicionalno sulico v roki so gotovo prvovrstno doživetje. Vzdušje v njihovem Zlatem templju pa je preprosto čarobno. Za mnoge najmočnejše indijsko doživetje!

Potovanje je zasnovano bolj udobno s pravo mero doživljanja "prave" Indije, ki je sopotniku lahko tudi velik izziv. Seveda pa potovalni načrt vključuje tudi zanimive kontraste, ki jih Indija ponuja radovednemu potovalcu, kot so raziskovanje tržnic, posedanje ob čaju in pitje izvrstnega lassija ter nešteto drugih občutij, v katera vas lahko vpelje le dober poznavalec dežele, običajev in življenja v njej.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3 - 4*, nočitev/zajtrk
Velikost skupine:
15 - 30

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predvideni vodnik Opomba
25. Dec 02. Jan 9 od 1521 EUR od 1521 EUR zagotovljeno KOVAČIČ BLANKA ugodno Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Indija - potovalna Kamasutra

Indija je dežela, v katero se bodisi zaljubiš ali pa jo zasovražiš. Srednje poti ni. Indija šokira, očara, prikaže druge razsežnosti...

Štiri Indije ...

Njene neverjetne razsežnosti nas popeljejo od tropskih plaž do najvišjih vrhov Himalaje ... od stvarnosti indijskih ulic do največjih do...

Indija med duhovnostjo in stvarnostjo

Piše: vodnica Breda Dular Indija Koromandija, mistična Indija, duhovna Indija, neverjetna Indija ... To so besede, ki jih beremo ob član...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več