Armenija-Stepanakert

  • zelena Gruzija in Visoki Kavkaz
  • dramatična Armenija in sporni Gorski Karabah
  • pohodi po atraktivni in pristni naravi

Romantika Zakavkazja

Romantika Zakavkazja - V PRIPRAVI

Čudovito, aktivno in dinamično potovanje vas popelje v čarobni svet Zakavkazja, v dve deželici, ki sta tisočletja kljubovali velikim sosedom in bili med prvimi, ki sta sprejeli krščanstvo. Skozi čas sta ostali osamljeni na južni strani Visokega Kavkaza. Izoblikovali sta se dve civilizaciji, vsaka svojevrstna in čudovito zaokrožena, trmasto vztrajajoča pri svojem izročilu, veri in jeziku, pisavi in kulturi!

Gruzija in Armenija sta čudoviti deželi za ljubitelje odmaknjenih krajev in tradicij, eksotike in narave. Tu je Visoki Kavkaz z dvema povsem raznolikima visokogorskima dolinama – Kazbegi ter nižinska Gruzija, ki živi neke svoje sanje. Tu je Armenija, katere večina ozemlja leži nad 1000 metri nadmorske višine, vulkanska in kontrastna glede na Gruzijo. Tu sta tudi dva feniksa – čudoviti Tbilisi in moderni Erevan!

Potovanje teče v valovih: Začnemo z raziskovanjem osrednjega dela Gruzije, kjer leži glavno mesto in kjer se čudovita kavkaška dolina spogleduje z visokim Kazbegijem. Potem odrinemo v Armenijo, kjer nadaljujemo z raziskovanjem in vsakodnevnimi sprehodi in pohodi po raznovrstnih okoljih. Seveda obiščemo glavne kulturno-zgodovinske spomenike in začutimo tako zgodovino, kot sedanjost zanimivega vrtinca v Zakavkazju, tudi na spornem ozemlju Gorskega Karabaha. V zadnjem delu potovanja se pomudimo v zahodni Gruziji.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
hoteli 3*, penzioni, nočitev z zajtrkom, razno
Velikost skupine:
15 - 25

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več