Klasična Gruzija in Armenija

  • čarobni Tbilisi in vibrantni Erevan,
  • visoki Kavkaz, zelena Gruzija in dramatična Armenija,
  • tradicija, narava in bogata dediščina na avanturističen način…

NE UPORABLJAJ - Gruzija, Armenija in Svaneti

NE UPORABLJAJ - Gruzija, Armenija in Svaneti - V PRIPRAVI

Čudovito, aktivno in dinamično potovanje vas popelje v čarobni svet Zakavkazja, na civilizacijski prehod med krščanski in muslimanski svet, v dve krščanski deželici, ki sta tisočletja kljubovali velikim sosedom in bili med prvimi, ki sta sprejeli krščanstvo. Pa sta skozi čas ostali osamljeni na južni strani visokega Kavkaza. Izoblikovali sta se dve civilizaciji, vsaka svojevrstna in čudovito zaokrožena, trmasto vztrajajoča pri svojem izročilu, veri in jeziku, pisavi in civilizaciji!

Gruzija in Armenija sta čudoviti deželi za ljubitelje odmaknjenih krajev in tradicij, eksotike in narave. Tu je visoki Kavkaz z dvema povsem raznolikima visokogorskima dolinama – Kazbegi in Svaneti. Tu je nižinska Gruzija, ki živi neke svoje sanje. Tu je Armenija, katere 90% ozemlja leži nad 1000 metri nadmorske višine, kontrastna in vulkanska glede na Gruzijo. Tu sta tudi dva feniksa – čudoviti Tbilisi in moderni Erevan!

Potovanje teče v valovih: najprej planinska aklimatizacija v čudovitem okolju odmaknjenega Svanetija, gruzijskega komaj dotaknjenega bisera, ki ga še ni odkrila reka masovnega turizma. Tu začutimo, kaj pomeni kavkaška odmaknjenost pod visokimi 5-tisočaki. Dodobra se sprehodimo. Temu sledi raziskovanje dežel, dinamično in aktivno, z vsakodnevnimi sprehodi in krajšimi pohodi po raznovrstnih okoljih. Obiščemo vse glavne kulturno-zgodovinske spomenike in začutimo tako zgodovino, kot sedanjost zanimivega vrtinca v Zakavkazju. Sledi skok v Kazbegi, čudovito kavkaško dolino na poti proti Rusiji… Za konec pa kontrast – skok v Črno morje in vzhodna Turčija… morda dežela za naslednje potovanje!

POMEMBNO: potovanje je pripravljeno z namenom najnižje možne cene, za to pa se sopotnik mora zavedati, da bo moral na potovanju tudi malo potrpeti in sodelovati. Na letališču Brnik potniki prevzamejo v varstvo šotore in jih prenašajo do konca potovanja (meje…) ter jih vključi v težo prtljage na letalu. Podlogo za spanje (armaflex) in spalno vrečo si vsakdo priskrbi sam. Sopotniki sodelujete pri postavitvi tabora in pripravi hrane (zajtrki…). 

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
šotorjenje, nočitve v hostlih, zajtrki, razno
Velikost skupine:
30 - 40

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Na sončni strani Kavkaza

Gruzija, mala dežela na južni strani mogočnega gorstva, nekoliko spominja na našo malo deželo. Na severu so visoke in zasnežene...

Skamneli vladarji južnega Kavkaza

  Ušba, Titnuldi, Škara in Kazbeg so nesporni skamneli vladarji južnega Kavkaza. Z dvora v Svanetiju razkazujejo svojo moč že milij...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več