Francija - Provansa - Pont Du Gard

  • mogočne rimske ruševine
  • od najvišjega rimskega mostu do provansalskega Koloseja
  • slikovita soteska Verdon, največji kanjon v Evropi
  • uživajte v plovbi z ladjico v delto reke Rone
  • prestiž in glamur Azurne obale

Brezčasna Provansa

Cena od: 531 EUR

Brezčasna Provansa

Provansa je ena najbolj sanjskih francoskih pokrajin, ki je zaradi svoje lepote vseskozi privabljala in očarala številne umetnike, ki so se tu opajali z bleščečo mediteransko svetlobo, sinjino neba in vonjem sivke. Grčaste oljke, vitke ciprese pod bleščečo modrino neba, sončnice s cvetnimi listi, ki spominjajo na ognjene zublje, pisani ribiški čolni, zlati valovi pšeničnih polj, predvsem pa svetla, trepetajoča svetloba juga – to je podoba pokrajine, ki je postala nesmrtna na platnih Van Gogha in Cezanna.

Provansa ima v sebi nekaj, česar ni mogoče ujeti, kar presega zemljepisne in zgodovinske meje, to je vzdušje, ki ga izžareva. Tradicija tu še vedno šteje in krajevne obrti so cenjeni poklici, provansalski domovi pa okrašeni s tradicionalnimi izdelki. Vrvež velikih mest, odmaknjene in zaspane vasice na gričih, ki bedijo nad okolico, obdane z obzidjem in prepredene z množico tlakovanih uličic. Kraji, ki jih je čas obšel. Veličastne rimske ruševine – tu najdemo najvišji most, kar so jih Rimljani kdaj zgradili, ter provansalsko različico rimskega Koloseja. Slikovito podeželje, naravne lepote kanjona Verdon in močvirne pokrajine Camargue, kjer gardiani, camarški kavboji, na hrbtih svojih belih konj gonijo črede črnih bikov … To so le nekateri izmed številnih obrazov Provanse.

Zaključne takte potovanja popestri dotik sonca in pljuskajoče morje Azurne obale! Francoska riviera je predel Francije, v katerega se boste zaljubili na prvi pogled. Najbolj opevana obala Evrope je s svojimi prestižnimi letovišči dopustniško zatočišče filmskih zvezd in milijonarjev. Glamur biva tu, na Azurni obali. Diha z arhitekturo, živi v francoskih kavarnah, bohoti se v čudovitih mestih in prebivalcih, ki se sprehajajo po elitni Promenade des Anglais.

Čarobna pokrajina, ki še danes uroči vse obiskovalce, dežela za vse čute … to je Provansa!

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Bus, hoteli 2 - 3*, nočitev/zajtrk
Velikost skupine:
20 - 48

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predvideni vodnik Opomba
24. Jun 30. Jun 7 od 597 EUR od 531 EUR kmalu zagotovljeno KOVAČIČ BLANKA cvetoča polja sivke Program Prijava na potovanje
15. Jul 21. Jul 7 od 597 EUR od 552 EUR kmalu zagotovljeno KOVAČIČ BLANKA cvetoča polja sivke Program Prijava na potovanje
29. Jul 04. Avg 7 od 597 EUR od 531 EUR kmalu zagotovljeno KOVAČIČ BLANKA novo Program Prijava na potovanje

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več