Rajsko otočje Palawan

Osnovni podatki

Filipini – dežela tisočerih otočkov in vulkanov, ujeta v zahodni del Tihega oceana, ponuja širok spekter raznolikih aktivnosti in posebnosti iz živalskega in rastlinskega sveta.

Potujemo po najlepšem in najbolj atraktivnem filipinskem otoku – Palawan, ki še danes ostaja neznanka na turističnem zemljevidu. Z ladjico odkrivamo lagune, grebene, klife, naravne posebnosti, jame, rajske plaže. Potovanje poudarjajo dnevi morja, kopanja, otoškega naskakovanja in sprostitve. Skratka za zaljubljence v tropsko morje iz fotografij.

Odhodi

Cena

od 1980

Čas trajanja

12 dni

Status

Zagotovljeno

Prijavite se

Program

1. in 2. dan LJUBLJANA – MANILA.  Zbor na Ljubljanskem letališču ter polet preko vmesnega letališča proti Manili. Počitek in obroki na letalu. (letalo) Pristanek v šestnajst-milijonski prestolnici. Ureditev obmejnih formalnosti in prevoz do hotela. Manila ponoči nikoli ne spi, le kaj vam bodo naši vodniki ušpičil tokrat? Nočitev ali celonočno pohajkovanje, odločitev je vaša. (H)

3. dan MANILA – polet v PUERTO PRINCESO – PUERTO PRINCESA. Po zajtrku sledi vožnja do letališča v Manili in polet v osrednji del otočja Palawan, v njegovo glavno mesto Puerto Princesa, ekološko prestolnico države. Ob prihodu si ogledamo park metuljev z zbirko nekaj endemičnih otoških živali. Osrednji obisk posvetimo največjemu odprtemu zaporu in kazenski farmi Iwahig, kjer ...

1. in 2. dan LJUBLJANA – MANILA.  Zbor na Ljubljanskem letališču ter polet preko vmesnega letališča proti Manili. Počitek in obroki na letalu. (letalo) Pristanek v šestnajst-milijonski prestolnici. Ureditev obmejnih formalnosti in prevoz do hotela. Manila ponoči nikoli ne spi, le kaj vam bodo naši vodniki ušpičil tokrat? Nočitev ali celonočno pohajkovanje, odločitev je vaša. (H)

3. dan MANILA – polet v PUERTO PRINCESO – PUERTO PRINCESA. Po zajtrku sledi vožnja do letališča v Manili in polet v osrednji del otočja Palawan, v njegovo glavno mesto Puerto Princesa, ekološko prestolnico države. Ob prihodu si ogledamo park metuljev z zbirko nekaj endemičnih otoških živali. Osrednji obisk posvetimo največjemu odprtemu zaporu in kazenski farmi Iwahig, kjer se pobliže, iz oči v oči, spoznamo z zaporniki, ki so zagrešili najhujše zločine. Pobliže se spoznamo s tem kako preživljajo zaporno kazen, kako živijo, kakšna je njihova prihodnost in kakšna je njihova zgodba zaradi katere so tukaj. Po zaporniški izkušnji se prestavimo še v “zapor” za krokodile velikane, kjer prevladujejo endemični filipinski krokodili. Za večerjo si privoščimo surove gliste kot predjed in krokodilji mesni narezek za glavno jed. Halo halo za sladico, kaj pa drugega. S tricikli se vrnemo v hotel ali pa nadaljujemo z nočnim življenjem do nepredvidene zgodnje ure. (H, Z, letalo)

4. dan PUERTO PRINCESA – ARHIPELAG HONDA BAY – SABANG. Zajtrk. Dan namenimo celodnevnemu »otočkanju« po našem prvem arhipelagu “Honda Bay”, kjer obiščemo dva otoka in poiščemo prve morske zvezde in belo-oranžne ribice nemote. Uvod v lepote tropskega morja delimo z ostalimi azijskimi turisti v oranžnih jopičih. Ministrstvo za zdravje priporoča da nanesete dovolj sončne kreme na kožo in zaščitite oči s sončnimi očali. Vožnja do Sabanga z lokalnimi prevoznimi sredstvi – jeepneyi (filipinski simbol), lahko tudi na strehi, zakaj pa ne? Nočitev. (P, Z, čolni)

5. dan SABANG – izlet do podzemne reke. Po zajtrku se z manjšimi čolni popeljemo do izliva podzemne reke v morje in vhoda v 4 km dolgo podzemno jamo, ki se ponaša kot najdaljša plovna jama in je pod zaščito Unesca ter izbrana za novo 7. čudo sveta. Opremljeni s čeladami in rešilnimi jopiči presedlamo na manjše čolničke, potem pa se v črni temi prebijamo skozi glavni tunel, opazujemo netopirje in raznolike naravne formacije. Po končanem obisku jame, se odpravimo še peš na dvourno raziskovanje džungle – sprehodimo se skozi več vrst tropskih gozdov med katerimi izstopa kraški s svojimi ponori, ostrimi klifastimi skalami in temačnimi jamami. Z malo sreče srečamo opice in kuščarje. Po končanem trekingu se osvežimo na valoviti obali modrikastega morja. Prosto popoldne v Sabangu lahko zamenjate z izletom v raznoliki mangrov gozd, kjer se po temno zeleni reki popeljemo v notranjost otoka. Tukaj običajno srečamo še kakšno kačo, recimo pitona, ki počiva v krošnji drevesa. Prenočimo v Sabangu. (P, Z, čolni)

6. dan SABANG – izlet »Ugong rock adventure z ziplinom« in plemenska naselbina – PORT BARTON. Zajtrk. Danes nas čaka prav posebno doživetje – Ugong Rock Adventure. Tu bomo odkrivali in raziskovali jame v monolitni skali in se preizkusili v »najhitrejšem« ziplinu, ki vodi z vrha skale nazaj v dolino. Sledi transfer do izhodiščne točke, ki vodi do plemena Batak, ki tukaj živi že 50.000 let in velja za najmanjše med plemeni. Bataki so podobni domorodcem Aeta iz gorskih predelov otoka Luzon. Dvourni pohod do odmaknjene naselbine po zelenih poteh skozi nasade kokosovih palm in desetkratnim prečkanjem reke. Domačini so plahi in majhni, moški oblečeni v oblačila donatorjev, ženske zgoraj brez z dojenčki prisesanimi na njihove dojke. Vrnitev do izhodišča po isti poti in vožnja do obmorske vasice Port Barton – “zaliv na koncu sveta”, ki je med turisti visoko na lestvici najlepših kotičkov na Filipinih. Tukaj počiva eden najlepših arhipelagov, kjer zatočišče iščejo preprosti in nezahtevni ljudje, ljubitelji narave in spokojnosti. Nočitev. (P, Z, V)

7. dan PORT BARTON – »otočkanje«. Zajtrk. Ta dan raziskujemo in odkrivamo arhipelag Port Barton. Snorklamo in odkrivamo različne otočke. Tukaj se nahajajo eni najlepših koralnih grebenov in najlepše turkizne barve morja bogate z želvami in ostalim podvodnim bogastvom. Z malo sreče lahko naletimo tudi na manto. Pozno popoldne se z ladjico vračamo nazaj v skrivnostni zaliv, ujet med deževnim gozdom, nasadi kokosovih palm in bleščečih otočkov. Je ene vrste kraj, kjer med sprehodom vzdolž najlepših plaž na Palawanu, ne želite mir in tišino deliti s tujci. Nočitev v preprostih bungalovih Port Bartona. (P, Z)

8. dan PORT BARTON – ARHIPELAG TAY TAY – EL NIDO. Zajtrk. Celodnevno otočkanje v Suluškem morju, v arhipelagu TayTay, kjer ni turistov in smo praktično povsod sami. Poudarek je na Slonji laguni ujeti v jami in počitku na samskem otočku, kjer skrbimo edino o tem da nam na glavo ne pade kokosov oreh. Sledi popoldanski transfer v El Nido, popotniški paradiž. Kljub temu, da je Palawan najlepši med filipinskimi otoki, ostaja popolna neznanka na turističnem zemljevidu. V El Nido so že zdavnaj hodili kitajski trgovci nabavljat ptičja gnezda, ki imajo zdravilne učinke in jih uporabljajo v raznih juhah. Po ptičjih gnezdih je mesto dobilo ime, pa vendarle je kljub temu bolj poznano po rajski okolici štiridesetih otočkov, ki s svojimi lagunami, apnenčastimi klifi, skritimi peščenimi plažami, dih jemajočimi jamami in bogatim morskim življenjem uresničujejo sanje slehernega popotnika o raju. Nočitev. (H, Z)

9. in 10. dan EL NIDO – izlet arhipelag Bacuit. Zajtrk. Tisto največ, kar lahko Filipini ponudijo, je zagotovo odkrivanje otočkov, plaž, lagun in jam v velikem arhipelagu severnega Palawana. Oboroženi samo z maskami in dihalkami skačemo kot otroci v morje in se čudimo igri narave, ki je tukaj izklesala nenavadne formacije in skrite samotne kotičke v turkiznih barvah zelenkasto-modre obale. Kosilo. Otočja so tukaj v glavnem neposeljena, le tu pa tam se nahajajo manjše tradicionalne ribiške vasice, v katerih se je življenje že zdavnaj ustavilo. Morda nas preseneti kakšna mečarica, delfin ali celo morski pes kitovec. Morda ujamemo veliko tuno ali dorado. Morja so tukaj bogata in ribištvo je vodilna gospodarska panoga. Nočitev. (H, ZK)

11. in 12. dan EL NIDO – polet v MANILO – LJUBLJANA. Zajtrk in prosto do odhoda. Danes se dokončno poslovimo od morja; moramo proti domu, da bi vedeli, kako nam je bilo lepo. Kalkulacije po ponovnem obisku Filipinov so že v teku. Vožnja do Puerto Princese in polet v Manilo. Nadaljevanje poleta preko Istanbula v Ljubljano. (Z, letalo), (letalo)

Priporočamo podaljšek potovanja na otok Coron, ki slovi po številnih lagunah, lepih plažah, koralnih grebenih, jezerih in ladijskih razbitinah na dnu morja ter edinem pravem afriškem safariju z žirafami, zebrami, antilopami, gazelami, impalami in ostalimi filipinskimi živalmi. V primeru podaljška, se s hitrim čolnom odpravite iz El Nida proti Coronu, od koder letite naprej v Manilo, po samem zaključku potovanja. V primeru podaljška, izrazite željo ob prijavi na potovanje.

 

Več
Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
Razpisni program 2100 € 1980 €
Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 90 €
Letališke pristojbine za notranje lete (na kraju samem) 7 €
Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb 120 €
Doplačila po želji
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV ** 4.56 %
Doplačilo za enoposteljno sobo 270 €
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 40 €
Zdr. zav. Coris, do 15 dni, posamično * 19 €
Zdr. zavarovanje AS TUJINA PLUS, osnovno, do 15 dni 20.25 €
Popusti
Članski popust od redne cene aranžmaja 3.5 %

Cena (pri 20 udeležencih) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse za mednarodne lete (400 EUR), dva notranja lete po programu, nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede z avtobusom/kombiji in drugimi vozili, slovensko vodenje, vse vstopnine po programu, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitve: 5 nočitve z zajtrkom v preprostih hotelih 2 – 3*, 4 nočitev z zajtrkom v preprostih penzionih.

Sobe so lahko različnih kategorij in se med seboj razlikujejo. Možna je nastanitev na več lokacijah.

Vstopnine: odprti zapor in kazenska farma Iwahig, park metuljev in farma krokodilov, vstopnina v jamo in izlet Underground river, Ugong Rock Adventure in zip line, obisk plemenske naselbine.     

VIZE: Slovenski državljani ne potrebujejo vizuma za bivanje na Filipinih do 30 dni. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj 6 mesecev po zaključku potovanja.

ZDRAVJE: obveznih cepljenj za to potovanje ni. Na nekaterih območjih obstaja možnost okužbe z malarijo (Palawan).

Z izpolnitvijo prijave na tej spletni strani se prijavljate na potovanje v organizaciji Agencije Oskar. Prijava je informativne narave, program potovanja pa velja kot prva ponudba. Z izpolnitvijo prijavnice se šteje, da sprejemate določila splošnih pogojev poslovanja Agencije Oskar. Prijave sprejema Agencija Oskar ter vse pooblaščene turistične agencije tudi pisno oziroma telefonsko do 35 dni pred odhodom oz. do zapolnitve prostih mest.
Po prijavi boste prejeli dokument Agencije Oskar (račun), iz katerega so razvidni vsi podatki o naročenem potovanju in dodatnih storitvah, kot tudi razpored plačil in morebitni ostali dogovori. S plačilom prvega obroka računa v višini 30% cene potovanja se šteje, da je pogodba sklenjena. Preostali del računa mora biti poravnan najkasneje do 10 dni pred odhodom (v primeru odloženega plačila zavarovano z osebnimi čeki, kreditom ali trajnikom). Ob prijavi se na rezervacijo zaračuna 15 EUR prijavnine.

VIZE: Za bivanje do 21 dni slovenski državljani ne potrebujemo vizuma. Potrebujemo potni list, ki je veljaven vsaj 6 mesecev po zaključku potovanja.

ZDRAVJE: Obveznih cepljenj za to potovanje ni. Na nekaterih območjih obstaja možnost okužbe z malarijo (predvsem riževe terase in Palawan). Nekaj splošnih napotkov o zdravju na potovanju si lahko preberete na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje http://www.zdravinapot.si/.

Filipini-BoracayVREME: Filipini so arhipelag tisočih otokov in imajo zato precej raznoliko podnebje. Vse pa določajo prevladujoči vetrovi, ki prinesejo dva monsunska obdobja. Monsunsko obdobje je čas, ko na Filipinih pade največ padavin, kar ne pomeni, da dežuje cele dneve in vsak dan, je pa minimalno ena ploha na dan, lahko tudi več.

Jugozahodni monsun je med majem in oktobrom in se imenuje habagat, severovzhodni med novembrom in zgodnjim majem in se imenuje amihan. Za večino arhipelaga velja za obdobje z najmanj padavinami čas monsuna amihan, deževno obdobje pa se začne v juniju in traja do oktobra. Nekatera območja Filipinov so »vmesna« in imajo deževno obdobje še vmes med siceršnjima lepo definiranima monsunoma.

Filipini imajo torej tipično tropsko monsunsko podnebje. Zanj so značilne celo leto podobne si temperature, ki v nižinah, v bližini morja, dosegajo preko dneva največ do 35°C in ponoči redko pod 20°C. V višinskih območjih so temperature nižje, a kljub temu tudi nočne redko padejo pod 10°C.

Idealen čas za obisk Filipinov je torej celo leto, ker je vedno nekje primerno vreme. Za obisk največjih znamenitosti Filipinov (riževe terase Banaue, Manila, Bohol, Palawan) pa se najbolj priporoča obdobje med decembrom in majem.

Več informacij na www.wunderground.com .

Filipini - Jeepney prevozno sredstvoHRANA IN PIJAČA: Osnova prehrane na Filipinih je tako kot v večini azijskih držav, riž. Filipinci si obroka brez riža enostavno ne predstavčjajo. Riž pride na mizo vedno v spremljavi različnih prilog, omak. Te so tako zelenjavne, kot mesne in navadno je več različnih, da se okusi lepo premešajo. Med mesom je najbolj priljubljena svinjina. Poleg osnovne hrane, ki je riž s prilogami, so Filipini znani tudi po izvrstni morski hrani, saj so vendarle arhipelag in je morja na pretek. Lokalna hrana je vedno tudi rahlo začinjena, a se povsod najdejo tudi alternative za bolj rahločutne okuse. Filipinska kuhinja pozna tudi kar nekaj ekstremnih posebnosti za ljubitelje novih prehrambenih izzivov.

Vedno je na voljo tudi dovolj raznolikega, slastnega tropskega sadja in slaščic. Med pijačami so na voljo sveži sadni sokovi, vrsta brezalkoholnih pijač, kot tudi alkoholnih, med katerimi je najbolj priljubljeno pivo različnih znamk.

Svetujemo vam pitje zgolj ustekleničene vode. Za vse ostale podatke pa vam bo na voljo vaš vodnik.

Filipini-Gospa iz riževih terasVARNOST: Filipini so varna in prijazna dežela. Kljub pretežno prijaznim in poštenim ljudem pa se v gneči tržnic in turističnih krajev vedno gibljejo tudi žeparji, ki jim diši vaša lastnina.

Priporočamo vam, da ste skozi ves čas potovanja pozorni na osebno lastnino in da ne nosite na potovanje dragocenosti ali drugih vrednejših predmetov! Agencija Oskar ne odgovarja za njihovo morebitno izgubo.

OBLEKA: Dežela je pretežno krščanska, na jugu muslimanska, v notranjosti pa tradicionalna. V tradicionalnih in muslimasnkih okoljih je vedno priporočljivo spoštovati domačine z vsaj minimalno prilagoditvijo oblačil – pokrita ramena in dekolte, če se da, tudi pokrita kolena (capri hlače ali podobno). Taka obleka je tudi najboljša zaščita pred soncem!

Pripravite se na toplo tropsko vreme, a ne pozabite na kakšen dodaten kos toplih oblačil, ki vedno pride prav. Zelo pomembna je tudi dobra zaščita pred soncem. Kar se obutve tiče, vam priporočamo udobne odprte čevlje, v katerih se lahko odpravite tudi na kakšen pohod, za večino potovanja in udobne zaprte čevlje (za čas trekinga med riževimi terasami). Ne pozabite na kopalke in brisačo!

LOKALNA VALUTA: Filipinski Peso; 1 Peso (= 100 sentimov)

KREDITNE KARTICE, BANKOMATI: S kreditnimi karticami lahko plačujete v trgovinah. Denar lahko dvignete tudi na bankomatih z različnimi provizijami (VISA, MASTERCARD, nekje MAESTRO). Včasih dvigovanje na bankomatih in plačevanje s kreditnimi karticami ne deluje, zato vam priporočamo dovolj gotovine za vsak slučaj!

PLANIRANI STROŠKI: Za tekočo potrošnjo (hrana, pijača, manjši nakupi) se predvideva poraba od 15 do 20 EUR na dan. V gornji znesek niso vštete priporočljive napitnine in doplačila.

KOMUNIKACIJA, TELEFON, INTERNET: Klicna številka iz Filipinov v Slovenijo je 00 386 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Klicna številka iz Slovenije na Filipine je 00 63 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Mobilni telefoni delujejo, internet je na voljo v vseh mestih in hotelih.

ELEKTRIČNA NAPETOST: Napetost 220 V. Uporabljajo ameriške vtičnice. Pretvornik (e) lahko vzamete s seboj, lahko pa jih dobimo v deželi (vprašajte vodnika).

SPLOŠNI PODATKI O DEŽELI

Velikost: 300 000 km2
Prebivalstvo: cca. 104 milijone
Glavno mesto: Manila
Jezik: filipino in angleški jezik (uradna) + množica lokalnih, neuradnih jezikov
Vera: katoliška 82,9%, islam 5%, evangeličanska 2,8%, Iglesia ni Kristo 2,3%, ostale krščanske sekte 4,5%, ostale vere 1,8%, neopredeljeni 0,6%, ateisti 0,1%
Ureditev: republika, 80 provinc in 39 mestnih skupnosti, predsednik države: Benigno Aquino
Lokalni čas: GMT + 8
Priporočamo: knjige, zemljevidi, vodiči …

I. SPLOŠNA DOLOČILA

Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe, ki jo skleneta Agencija Oskar, d.o.o. (v nadaljevanju Agencija Oskar) oziroma v njenem imenu pooblaščena agencija, in potnik, ki se prijavlja za določeno potovanje v organizaciji Agencije Oskar. V primeru, da je posamezna določba v programu urejena drugače kot v teh splošnih pogojih, veljajo določbe, navedene v programu.

V primeru telefonske prodaje oziroma prodaje preko interneta se šteje, da je potnik sprejel določila teh splošnih pogojev takrat, ko je telefonsko oziroma preko interneta naročil potovanje. Z določili splošnih pogojev se potnik lahko seznani na spletni strani http://www.agencija-oskar.si, kjer so posebej označeni in splošno dostopni.

Naročnik oziroma potnik je vsaka oseba, ki je opravila veljavno rezervacijo ali opravila nakup/plačilo potovanja.

Ti splošni pogoji ne veljajo za nakupe letalskih vozovnic ter prodajo aranžmajev v organizaciji drugih ponudnikov turističnih aranžmajev, kjer nastopa Agencija Oskar kot posrednik in potnika zavezujejo splošni pogoji organizatorja oziroma letalskega prevoznika in mednarodna zakonodaja na tem področju. Ti splošni pogoji tudi ne veljajo za pogoje zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini (če je vključeno v ceno potovanja), kjer Agencija Oskar ravno tako nastopa le kot posrednik in veljajo splošni pogoji zavarovalnice.

II. PRIJAVA IN POGODBA

Za razpisno potovanje v organizaciji Agencije Oskar se potnik lahko prijavi v Agenciji Oskar ali katerikoli pooblaščeni agenciji. Program potovanja velja kot ponudba. Na osnovi ponudbe se potnik pisno ali ustno prijavi na ustrezno potovanje. Ob prijavi potnik prejme dokument Agencije Oskar (račun/pogodbo o potovanju), iz katerega so razvidni vsi podatki o naročenem potovanju in dodatnih storitvah, kot tudi razpored plačil in morebitni ostali dogovori. Potnik je dolžan dokument pregledati in v primeru kakršnegakoli nesoglasja ali napake le-tega reklamirati v roku 3 (treh) dni po izdaji računa. S plačilom prvega obroka računa (akontacija) se šteje, da je pogodba sklenjena. Potnik je dolžan navesti vse podatke in predložiti dokumente, ki jih zahteva program potovanja ter izvršiti plačilo v skladu z določbami iz IV. točke teh splošnih pogojev. V primeru, da potnik ob prijavi ne navede pravilnih podatkov, je odgovoren za vse stroške oziroma posledice, nastale zaradi napačnih podatkov.

Prijava potnika je zavezujoča. Od nje lahko odstopi le v skladu z določili o potnikovi odpovedi potovanja (IX. točka splošnih pogojev). Za zavezujočo prijavo se poleg plačanega 1. obroka računa šteje tudi vsaka prijava ali naročilo, posredovano v ustni ali pisni obliki, ki vsebuje ime in priimek potnika in ostalih udeležencev, številko kreditne kartice ali identifikacijo drugega plačilnega inštrumenta, plačilo ali delno plačilo cene potovanja ali drugo konkludentno dejanje, ki nakazuje na to, da je potnik posredoval zavezujočo prijavo.

Zgoraj navedeni pogoji ne veljajo za potovanja, ki jih organizira Agencija Oskar za t.i. zaključene skupine oziroma po naročilu (individualne ponudbe). V tem primeru velja program potovanja kot ponudba, na osnovi ponudbe pa se potnik pisno prijavi na ustrezno potovanje z izpolnitvijo prijavnice, ki je posebej izdelana na osnovi pogojev iz programa, oziroma s kakršno koli drugo pisno potrditvijo. Z izpolnitvijo prijavnice oziroma predložitvijo osebnih podatkov potnikov se šteje, da je pogodba sklenjena in je potnik ob morebitni odpovedi potovanja dolžan poravnati vse stroške v skladu z določili o potnikovi odpovedi potovanja (IX. točka splošnih pogojev).

Agencija Oskar je v skladu s pogodbo dolžna potniku nuditi storitve, ki imajo vsebino in lastnosti, kot so napovedane v pogodbi oziroma programu potovanja, in skrbeti za pravice in interese potnika v skladu z dobrimi poslovnimi običaji.

Potnik je dolžan skrbeti, da sam osebno, njegove osebne listine in njegova prtljaga izpolnjujejo pogoje, ki so predpisani z obmejnimi, carinskimi, sanitarnimi, denarnimi in drugimi upravnimi predpisi. Agencija Oskar ima pravico zavrniti prijavo potnika, za katerega lahko upravičeno vnaprej domneva, da teh pogojev ne izpolnjuje oziroma lahko ne bi izpolnjeval tekom potovanja.

III. PRIJAVNINA IN VARŠČINA

Agencija Oskar za svoje storitve zaračunava naročniku standardne rezervacijske stroške in stroške za sestavo ponudbe pri prodaji turističnih aranžmajev v višini 15 EUR na rezervacijo oziroma v polovični višini za enodnevne izlete. V primeru bolj zapletenih ponudb po želji za individualna potovanja Agencija Oskar lahko zaračuna potniku 21 EUR v obliki varščine za izdelavo ponudbe. V primeru, da potnik ponudbe ne sprejme, se varščina ne vrača.

IV. PLAČILO

Za dan plačila se šteje dan, ko potnik izvrši vplačilo pri Agenciji Oskar ali pooblaščeni agenciji, oziroma ko Agencija Oskar prejme plačilo na transakcijski račun. Potnik ob prijavi plača 30 % cene potovanja. Preostali del plača potnik najmanj 10 dni pred začetkom potovanja, v kolikor ni na dokumentu Agencije Oskar (pogodba, račun) drugače določeno. Pravočasno plačilo pomeni potrjeno rezervacijo. Če potnik na plača v dogovorjenem roku, to pomeni odpoved potovanja in se smiselno uporabijo določila o potnikovi odpovedi potovanja iz IX. točke teh splošnih pogojev.

Potnik se obvezuje vplačati razliko, ki bi nastala zaradi morebitne računske napake na izdanem dokumentu Agencije Oskar, Agencija Oskar pa se obvezuje vrniti potniku eventualno preveč zaračunani znesek, ki izvira iz računske napake. Ta obveza velja do izteka poslovnega leta.

Agencija Oskar lahko v programu določi, da potnik plača določene storitve, ki bodo opravljene na kraju samem, njenemu predstavniku ("obvezno doplačilo na kraju samem"). V tem primeru Agencija Oskar ne nastopa kot organizator niti kot posrednik, ampak zgolj kot informator. V tem primeru uveljavlja potnik vse reklamacijske zahtevke izključno od izvajalca storitve na kraju samem.

Kadar za potnika potovanje rezervira pooblaščena turistična agencija, veljajo vsa določila iz te točke smiselno tudi za pooblaščeno turistično agencijo.

V. CENE

Cene potovanja so določene s programom potovanja, ter veljajo od dneva objave programa do spremembe. V ceni so vštete storitve, navedene v programu potovanja. Za potnika je veljavna cena na dan sklenitve pogodbe/izdaje računa.

V skladu z veljavno zakonodajo lahko Agencija Oskar to ceno spremeni tudi po sklenitvi pogodbe, in sicer zaradi sprememb v menjalnem tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja. V primeru spremembe cene iz tega naslova Agencija Oskar najkasneje 20 (dvajset) dni pred odhodom pisno obvesti potnika oziroma pooblaščeno turistično agencijo, ki je naredila rezervacijo, o tem, ter izda dodatni dokument (račun), ki ga je potnik dolžan plačati pred odhodom.

Sprememba cene iz naslova tečajnih razlik se obračunava kot razlika vrednosti tistega dela stroškov, ki so izraženi/obračunavani v tuji valuti, obračunana po tečaju (1) tuje valute na dan priprave potovanja (planirana cena po ponudbi) ter (2) na dan priprave obvestila o spremembi cene (običajno 20 – 23 dni pred odhodom). Za preračun se vzame tečaj Banke Slovenije.

Če zvišanje dogovorjene cene preseže deset odstotkov cene potovanja, lahko potrošnik odstopi od pogodbe, ne da bi moral povrniti škodo. V tem primeru bo Agencija Oskar potniku vrnila vplačani znesek.

Ravno tako Agencija Oskar v programu potovanja določi izhodiščno ceno pri določenem številu potnikov, katera se lahko spremeni, v kolikor se za potovanje prijavi manjše število potnikov. Agencija Oskar lahko v programu navede to dodatno ceno (v obliki “obveznega doplačila v primeru manjšega števila potnikov”). Ob prijavi Agencija Oskar potniku zaračuna izhodiščno ceno potovanja. V kolikor nastopijo pogoji za spremembo cene iz gornjega naslova, potnik ne more odstopiti od pogodbe, saj je bil z njimi seznanjen ob prijavi.

VI. ARANŽMAJI, KJER AGENCIJA OSKAR NI ORGANIZATOR POTOVANJA

V primeru, da Agencija Oskar ni organizator potovanja, nastopa v vlogi informatorja. V teh primerih podaja prejete informacije od organizatorja potovanja potniku in mu pomaga pri prijavi na potovanje. Pogoji prijave, plačila in morebitne odpovedi potovanja so v skladu z veljavnimi pogoji organizatorja potovanja. Na dokumentu Agencije Oskar mora biti naveden organizator potovanja. Šteje se, da Agencija Oskar prodaja tovrstne aranžmaje v tujem imenu in za tuj račun. Morebitno reklamacijo ureja potnik z organizatorjem potovanja.

VII. POSEBNE STORITVE

Posebne storitve so tiste storitve, ki praviloma niso vštete v ceni potovanja (enoposteljna soba, posebna prehrana, druga doplačila po želji …) ali so za njih v programu predvidena doplačila (vizumi, druga doplačila ipd.), zato jih potnik plača posebej, razen če ni v programu drugače določeno.

V primeru, da so k posameznemu potovanju razpisane posebne storitve, potnik posreduje želje po teh storitvah ob prijavi, doplača pa jih k ceni potovanja. Objavljene cene posebnih storitev veljajo zgolj v primeru naročila in plačila teh storitev ob prijavi na potovanje. Med samim potovanjem potnik doplača posebne storitve vodji potovanja ali predstavniku Agencije Oskar v kraju, kjer se storitev opravlja, v ustrezni valuti, če je med potovanjem to storitev še mogoče naročiti, po ceni, veljavni na kraju samem.

V primeru posamezne prijave za potovanja lahko potnik prepusti Agenciji Oskar, da se mu potrudi najti sopotnika, s katerim bo delil sobo, oziroma ki je pripravljen z njim deliti sobo. Ne glede na omenjeno pa mora posamezno prijavljeni potnik ob prijavi doplačati za enoposteljno sobo. V primeru, da se posamezno prijavljenemu potniku najde sopotnik, se potniku po potovanju vrne doplačilo za enoposteljno sobo. V primeru, da se na potovanje prijavita dva, ki sta skupaj v sobi, pred potovanjem pa eden od njiju potovanje odpove, mora drugi doplačati za enoposteljno sobo, če mu ni možno najti drugega sopotnika.

VIII. ODSTOPNINA

Potnik se ob prijavi lahko odloči za vplačilo odstopnine. Odstopnina znaša 5 % cene potovanja in se obračuna za vsakega potnika na rezervaciji. S programom se lahko posebej določi drugačna višina odstopnine oziroma da odstopnina ni mogoča.

Sporazum o odstopnini velja v primeru vojaškega vpoklica, bolezni in smrti v ožji družini (potnik, zakonec, starši, otroci) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega potrdila. Potnik je na osnovi potrdil upravičen do vrnitve vplačanega zneska potovanja (brez odstopnine). Ne glede na plačano odstopnino ima Agencija Oskar v primeru tovrstne potnikove odpovedi potovanja pravico tudi do povrnitve administrativnih stroškov, ki znašajo 15 EUR po prijavi. Prav tako potnik nima pravice do vračila stroškov za pridobitev vize.

V primeru, da je potnik vplačal odstopnino, vendar odpove potovanje iz drugih razlogov, se višina povračila stroškov odpovedi obračuna v skladu s IX. točko splošnih pogojev, potnik pa tudi nima pravice do vračila administrativnih stroškov, ki znašajo 15 EUR po prijavi, stroškov za pridobitev vize ter odstopnine.

Če potnik potovanja ne odpove pred odhodom, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačila na podlagi plačane odstopnine. Smatra se tudi, da je potnik odstopil od pogodbe, kadar potnika ne sprejme na prevoz prevoznik (letalski, ladijski, avtobusni in podobno) iz kakršnih koli razlogov, ki so lahko varnostne ali regulativne narave, ne glede ali se je to zgodilo med potovanjem ali pred pričetkom potovanja. Potnik je v takem primeru odgovoren za vso povzročeno škodo in ne more uveljavljati nobenih vračil na podlagi plačane odstopnine.

V primeru, da potnik odpove potovanje oziroma odstopi od pogodbe zaradi dokumentirane višje sile, ki je ni mogel predvideti ali se ji izogniti v času pred podpisom pogodbe o potovanju, ter ima o tem ustrezne veljavne uradne dokumente, pa ni položil odstopnine, ima Agencija Oskar pravico do povračila vseh svojih že nastalih stroškov, kakor tudi vseh tistih, ki z odpovedjo potovanja nastanejo. Razliko Agencija Oskar vrne potniku.

Zahtevka za uveljavitev odstopnine ni mogoče uveljavljati po začetka potovanja, kakor tudi ne za čas neizkoriščenega dela potovanja.

IX. POTNIKOVA SPREMEMBA POGODBE ALI ODPOVED POTOVANJA

Potnik ima pravico zahtevati spremembo pogodbe (npr. sprememba imena, dodatne storitve, sprememba namestitve ipd.) po njeni sklenitvi, Agencija Oskar pa je dolžna preveriti v kolikor je to sploh mogoče. V primeru spremembe pogodbe na zahtevo potnika Agencija Oskar lahko zaračuna potniku administrativne stroške v višini 21 EUR za spremembo, v kolikor ni s temi splošnimi pogoji drugače določeno. V primeru, da s spremembo nastanejo dodatni stroški (npr. sprememba letalske vozovnice), pa Agencija Oskar zaračuna tudi povrnitev le-teh.

Potnik ima pravico do odpovedi potovanja, in sicer v poslovalnici, kjer se je prijavil, ali direktno na prijavnem mestu Agencije Oskar. V primeru, ko potnik odpove potovanje, ima Agencija Oskar pravico do povračila stroškov ki so odvisni od časa, ki je ostal do pričetka potovanja. V vsakem primeru Agencija Oskar zahteva povrnitev administrativnih stroškov rezervacije v višini 15 EUR. Če na programu ni drugače določeno, veljajo spodaj napisani odpovedni stroški:

  • odpoved od 60 do 45 dni pred odhodom, 15% cene aranžmaja,
  • odpoved od 44 do 30 dni pred odhodom, 30% cene aranžmaja,
  • odpoved 29 do 22 dni pred odhodom, 50% cene aranžmaja,
  • odpoved 21 do 15 dni pred odhodom, 80% cene aranžmaja,
  • odpoved kasneje kot 15 dni pred odhodom, 100% cene aranžmaja.

Ne glede na zgoraj določene stroške odpovedi so le-ti lahko tudi višji, kadar to pogojujejo pogoji organiziranja potovanja, torej ki jih Agenciji Oskar narekujejo veljavni pogoji prodaje in/ali jih pogojujejo poslovni partnerji.

Ne glede na zgoraj določene stroške so stroški odpovedi lahko tudi drugačni, če tako piše v programu potovanja ali pogodbi.

Ob odpovedi potovanja pred odhodom mora potnik napisati pisno odpoved oziroma podpisati odpovedni dokument, ki mu ga v podpis ponudi Agencija Oskar. V primeru, da zavrne podpis tega dokumenta, se šteje, kot da potovanja ni odpovedal.

Med potovanjem lahko potnik prekine potovanje na svojo željo. Če potnik med potovanjem potovanje prekine, ob vrnitvi nima pravice do povračila stroškov ali kupnine, ne delno, ne v celoti. V kolikor potnik med potovanjem po svoji želji spremeni program oziroma ne potuje po programu, ki je sestavni del pogodbe z Agencijo Oskar, se šteje, da je potnik odstopil od pogodbe med potovanjem. V tem primeru je potnik odgovoren za stroške in škodo, ki jo je s tem povzročil. V primeru spremembe programa na lastno željo ali zaradi višje sile, ne da bi za to obstajali razlogi na strani Agencije Oskar zaradi nepravilno opravljene storitve, potnik nima pravice zahtevati kakršnekoli odškodnine ali znižanja cene.

Agencija Oskar oziroma pooblaščena oseba lahko kadar koli pred potovanjem ali na dan odhoda zavrne osebo, kadar oceni, da bi potnik lahko ogrozil zdravje ali premoženje sebe ali drugih, oziroma ki je ob odhodu očitno pod vplivom alkohola, drog ali drugih tovrstnih substanc. Agencija Oskar v tem primeru ravna po določilih o potnikovi odpovedi.

Agencija Oskar ima pravico tudi med potovanjem zahtevati od potnika, da prekine skupno pot s skupino, če sam ne skrbi za to, da sam osebno, njegove osebne listine in njegova prtljaga izpolnjujejo pogoje, ki so predpisani z obmejnimi, carinskimi, sanitarnimi, denarnimi in drugimi predpisi, ali če je očitno pod vplivom alkohola, drog ali drugih tovrstnih substanc ali če se neprimerno obnaša do ostalih sopotnikov in njegovo izločitev zahteva skupina. Agencija Oskar v tem primeru ravna po določilih o potnikovi odpovedi.

Agencija Oskar bo uveljavljala vso škodo, ki bi jo na poti oziroma med trajanjem izvajanja programa potnik povzročil s svojim neustreznim ravnanjem.

Višina stroškov odpovedi potovanja v primeru, da Agencija Oskar ni organizator potovanja, je določena s splošnimi pogoji ali drugim aktom organizatorja.

X. ORGANIZATORJEVA SPREMEMBA PROGRAMA ALI ODPOVED POTOVANJA

Agencija Oskar si v skladu z veljavno zakonodajo pridržuje pravico do odpovedi potovanja najkasneje 7 (sedem) dni pred predvidenim odhodom, če se za potovanje ne prijavi minimalno potrebno - v programu navedeno - število potnikov. V primerih, ko Agencija Oskar izrecno pisno jamči odhod, ne more odpovedati potovanja, razen če se prijavi manj kot v programu predvideno najmanjše predvideno število potnikov.

Agencija Oskar si pridržuje pravico do popolnega ali delnega odstopa od pogodbe, če pred izvajanjem ali med izvajanjem programa nastopijo izredne okoliščine, ki jih ni bilo mogoče pričakovati, odstraniti ali se jim izogniti, za Agencijo Oskar pa te okoliščine pomenijo utemeljen razlog, da pogodbe ne bi sklenila, če bi obstajale ob sklenitvi pogodbe.

Agencija Oskar lahko odpove pogodbo oziroma odstopi od pogodbe in zahteva povrnitev škode od potnika, ki neposredno krši določbe pogodbe, ki jo je sklenil z Agencijo Oskar, predvsem, če se ugotovi, da je potnik namerno sporočil napačne podatke o številu potnikov ali njihovi starosti, oziroma je med potovanjem prišlo do sprememb, potnik pa o tem ni obvestil Agencije Oskar.

Agencija Oskar si pridržuje pravico (in ne odgovarja) za spremembe dneva in časa odhoda oziroma za odpovedi potovanja, zaradi spremembe letalskega voznega reda ali nastopa višje sile ter pravico do spremembe smeri potovanja, če se spremenijo pogoji za potovanje (nov vozni red, negotov položaj v državi, kjer je organiziran program, naravne nesreče ali drugi nepredvideni vzroki, na katere Agencija Oskar ne more vplivati), brez posebne odškodnine in po veljavnih predpisih v potniškem prometu.

Odgovornost Agencije Oskar je omejena zgolj na neizvedbo določenega dela programa, v delu, ki pomeni ustrezne materialne stroške. Agencija Oskar ne odgovarja za nematerialno škodo, ki bi nastala iz naslova zamud, odpovedi ali spremembe prevoza ali prevoznega sredstva.

Agencija Oskar ne more prevzeti odgovornosti za spremembe programa zaradi nastopa kakršnekoli višje sile med potekom programa. V teh primerih lahko potnikom zagotovi storitve v spremenjeni obliki, glede na obstoječe možnosti.

V primeru, da Agencija Oskar odpove potovanje, ima potnik pravico do celotnega povračila vplačane cene aranžmaja, nima pa pravice do povračila stroškov vizuma, ali stroškov cepljenj, ki so bili s programom zahtevani. O kakršnikoli naknadni spremembi programa Agencija Oskar potnika nemudoma obvesti.

V primeru, da stanje na kraju samem Agenciji Oskar ne dopušča namestitve potnikov v naročenem objektu, lahko Agencija Oskar namesti potnika v istem kraju v drug objekt enake kategorije.

XI. POTNI DOKUMENTI

Potnik mora imeti veljaven potni list ali drug veljaven ustrezen dokument, s katerim lahko vstopi v posamezno državo. Potnik je dolžan paziti na vsa določila glede veljavnosti potovalnega dokumenta. Veljavnost dokumenta se upošteva na ZADNJI dan potovanja! Agencija Oskar za morebitne neprijetnosti ali prisilno prekinitev potovanja potnika iz tega naslova ne odgovarja.

Potnik je dolžan pridobiti vizume, ki so za te države zahtevana. Če potnik te obveznosti ne izpolni, ravna Agencija Oskar po določilih o potnikovi odpovedi potovanja. V primeru, da potniku ureja vizum Agencija Oskar, le-ta ne jamči za uspešnost pridobitve vizuma. Stroškov pridobitve vizumov Agencija Oskar potniku ne vrača. V primeru zavrnitve vstopa v državo ali druge ovire nosi vse stroške potnik sam. Smatra se, da si potnik ureja vizum sam, če Agenciji Oskar ne dostavi vseh potrebnih dokumentov v predpisanem roku, ne glede na to, ali je potnik pri Agenciji Oskar že vplačal pridobitev teh dokumentov.

Zaradi zahtev v mednarodnem potniškem prometu (letalski, ladijski, avtobusni...) je potnik dolžan ob prijavi posredovati vse potrebne podatke o vseh udeležencih potovanja, ki jih prijavlja. Podatki se morajo v celoti ujemati s podatki v uradnih dokumentih, ki so jih udeleženci potovanja dolžni v skladu s predpisi o prestopu državne meje in ustreznimi tujimi zakonodajnimi akti nositi s seboj. V primeru, da napačni podatki povzročijo zamudo, dodatne stroške ali prekinitev potovanja, odgovarja za vse nastale stroške udeležencem potovanja zgolj potnik sam.

Če potnik med potovanjem izgubi dokumente ali so mu le-ti ukradeni, so pa nujno potrebni za nadaljevanje potovanja ali za vrnitev v domovino, si potnik na lastne stroške priskrbi nove. V primeru, da mora potnik zaradi izgube ali kraje dokumentov prekiniti potovanje, ni upravičen do kakršnegakoli povračila vplačanega potovanja ali povrnitve stroškov.

XII. OBVESTILA PRED ODHODOM/POTOVANJEM

Potnik prejme končno obvestilo najkasneje 5 (pet) dni pred odhodom. Škodo, ki bi nastala, ker bi potnik podal nepopoln ali nepravilen naslov za namen izpolnitve računa in posledično obveščanja o potovanju, nosi potnik. V primeru, da potnik v navedenem roku ne prejme obvestila, se je dolžan sam javiti na svojem prijavnem mestu in ga zahtevati. Reklamacij iz naslova neprejete pošte Agencija Oskar ne bo upoštevala.

XIII. ZDRAVSTVENI PREDPISI

Potnik je dolžan opraviti cepljenja, ki so za državo potovanja zahtevana. V primeru, da so v programu za potovanje navedena oziroma zahtevana določena cepljenja, si mora vsak potnik sam priskrbeti mednarodno potrdilo - rumeno knjižico z vpisanimi opravljenimi cepljenji. Agencija Oskar ne odgovarja za morebitne zaplete ali potnikovo prekinitev potovanja zaradi potnikovega nespoštovanja zdravstvenih predpisov države, v katero vstopa, kakor tudi ne za stroške povezane s tem.

XIV. PRTLJAGA

Agencija Oskar ne odgovarja za prevoz, krajo ali poškodovanje potnikove prtljage ali drugih osebnih stvari, dragocenosti in dokumentov iz namestitvenih objektov (hotelskih sob, apartmajev ipd.) in prevoznih sredstev (letal, avtobusov, ladij ipd.). Prijavo izgubljene ali poškodovane prtljage potnik sam naslovi na prevoznika ali hotel. Prevoz posebne prtljage (kot so kolo, surf, golf oprema, glasbeni inštrumenti ipd.) mora potnik najaviti že ob prijavi ter plačati prevozniku v skladu s pravili letalskega prevoznika, v kolikor v programu potovanja ni drugače določeno. Vse stroške oziroma škodo, ki bi zaradi tega nastala, nosi potnik sam.

Pri letalskem prevozu ima potnik pravico do brezplačnega prevoza določene teže prtljage (po določilih prevoznika), vsak dodatni kilogram pa doplača potnik sam na kraju samem v ustrezni valuti oziroma po določilih letalskega prevoznika. Otroci do dveh let nimajo pravice do brezplačnega prevoza prtljage.

Pri nizkocenovnem prevozniku je dovoljena teža prtljage, ki jo oddate ob prijavi na let, običajno nižja od dovoljene pri rednih prevoznikih. Vsak dodatni kilogram se doplača. Tudi dovoljena teža osebne prtljage, ki jo vzamete s seboj na letalo, je lahko nižja, o čemer so potniki obveščeni najkasneje z obvestilom pred odhodom.

XV. INFORMACIJE

Informacije, ki jih potnik dobi na prijavnem mestu, ne obvezujejo Agencije Oskar bolj kot navedbe v programu ali ponudbi. V primeru dvoma se vedno šteje za veljavno: pisna ponudba, račun in pogodba o potovanju, pisna informacija ali pisna razlaga.

XVI. REKLAMACIJE OZIROMA PRITOŽBE

Potnik je dolžan nepravilnosti sporočiti predstavniku Agencije Oskar na kraju samem, ko se zgodijo. V primeru, da bi bila reklamacija lahko rešena na kraju samem (na primer pomanjkljiva čistoča sobe, oprema, lega sobe ipd.), potnik pa ni sporočil napake oz. nepravilnosti, se šteje, da se je potnik strinjal s tako storitvijo in je s tem izgubil pravico do vlaganja kasnejših reklamacij.

Potnik lahko vloži reklamacijo pisno v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila storitev nepravilno opravljena, sicer Agencija Oskar le-te vsebinsko ne obravnava. Reklamacija mora biti utemeljena. Potnik naj zato reklamaciji priloži ustrezne dokaze in/ali ustrezno potrdilo hotelirja, prevoznika oziroma druge ustrezne osebe o dejanskem stanju, na podlagi katerega potnik svoj zahtevek uveljavlja.

Agencija Oskar je dolžna pisno odgovoriti na reklamacijo v 8 dneh po njenem prejemu. Če gre za enostavno pomanjkljivost in napaka ni sporna (oziroma, če potnik ni priložil vseh potrebnih dokumentov, v roku, potrebnem za njihovo pridobitev) je Agencija Oskar dolžna po prejemu popolnega reklamacijskega zahtevka zahtevi ugoditi. Če napaka ni enostavna, je Agencija Oskar dolžna raziskati vse okoliščine, ki so pripeljale do reklamacije. Dokler Agencija Oskar ne odloči o pritožbi, se potnik odreče posredovanju katerekoli druge osebe, sodnih ustanov ali dajanja informacij javnim glasilom.

Višina odškodnine je v primeru, če po krivdi Agencije Oskar ni prišlo do izvedbe programa ali nekaterih storitev, omejena z višino vplačanega potovanja oziroma z višino realne vrednosti neizvedenih storitev. To določilo ne velja v primeru, ko ima Agencija Oskar pravico do odpovedi aranžmaja ali spremembe programa, skladno z določili teh splošnih pogojev in zakona.

Neodvisno od tega pa odgovarja Agencija Oskar potniku za škodo, ki je temu zaradi neustrezne izvedbe aranžmaja nastala na drugih njegovih dobrinah, in sicer po splošnih pravilih o odškodninski odgovornosti.

Ne glede na vloženo reklamacijo je potnik dolžan poravnati svoje obveznosti po izdanih računih za opravljeno storitev v skladu z razporedom plačil, morebitna odškodnina pa se izplača po končanem reklamacijskem postopku na osebni račun potnika.

XVII. UPORABA PODATKOV

Agencija Oskar vse pridobljene podatke o potnikih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Šteje se, da potnik s prijavo na potovanje pristaja na uporabo teh podatkov tudi za namene statistične obdelave in obveščanja o ponudbi. Če potnik tega ne želi, lahko to izjavi ob prijavi na potovanje oz. pisno izrazi kadar koli kasneje.

XVIII. KONČNA DOLOČILA

V primeru spora med strankami se uporabi pristojno sodišče.

                                                                                                                                                                                    Agencija Oskar, d.o.o.

                                                                                                                                                                             Kranj, 01. september 2015

 

Prijavite se

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predviden vodnik Opomba
13. feb 24. feb 12 od 2100 € od 1980 € Zagotovljeno OSMANAJ SENAD let iz Ljubljane Program Prijava

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)