Filipini-Riž in vulkan

FILIPINI

Filipini-Arhipelag tisočerih otočkov

Filipini-dragulj jugovzhodne Azije zasvoji ljubitelje narave, kulture, tropskih plaž, podvodnega sveta. Na Filipinih zaživite med otočki sredi turkiznega morja!

Seznam potovanj Filipini-Arhipelag tisočerih otočkov

Filipini


Novice iz bloga

Rajski Palawan, svet iz vode

Piše: vodnik Senad Osmanaj Otok Palawan s številnimi manjšimi arhipelagi in odmaknjenimi otočki (skoraj 1800 otočkov!) je že leta uvr...

Filipini – Dežela nasmejanih ljudi

Piše: vodnik Gvido Pevec, potopis za revijo Ognjišče (05/2015) Filipini obiskovalcu med drugim ponujajo številne rajske tropske otoč...

Zgodba iz Manile

Mnogi turisti so istega mnenja; da je Manila najlepša takrat, ko iz nje odhajaš, kljub temu da je bila včasih imenovana biser Azije in je...

O deželi

Filipini - cvetoča dežela razigranih otočkov je kot lotos, ki pleza iznad blatnega dna, bleščeča v svojem sijaju. Filipini so dragulj jugovzhodne Azije, kjer na svoj račun pridejo ljubitelji narave, ljudi in kulture, kot tudi ljubitelji tropskih plaž in podvodnega sveta. Zaživite med otočki turkiznega morja.

Filipini potovanje– Arhipelag tisočerih otočkov

Filipini-El-NidoIznad Filipinskega in Južno Kitajskega morja se njena pokrajina iz dneva v dan spreminja v razigrano hribovito celoto, posejano s številnimi vulkani, gorskimi jezeri, jamami in neprehodnimi gozdovi. Tudi obale Filipinov so razigrane; od najbolj grobih pa vse do najbolj prefinjenih, ki se namakajo v svetlih zelenkasto-modrikastih barvah toplega morja. Notranjost arhipelaga je posejana z raznolikimi plemenskimi skupnostmi, ki s težavo ohranjajo svojo kulturno identiteto. Nekatera so ustvarila dih jemajoče riževe terase, stare nekaj tisoč let, ki so danes zaščitene s strani UNESCO – eden od vrhuncev potovanja.

Na tem velikem arhipelagu uspeva tako rekoč vsaka rastlina, ki si jo lahko zamislite, tudi največja roža Rafflesia. Še bolj raznolik je živalski svet z redkimi eksotičnimi vrstami kot so npr. drugi najmanjši primati Tarsiusi, leteči lemurji, redke cibetovke, še bolj redki filipinski krokodili itd. Tudi svet pod vodo predstavlja svojo unikatno celoto. Filipinski koralni grebeni so visoko cenjeni med potapljači, ki poleg bogatega živega sveta najdejo lahko tudi še flote potopljenih japonskih vojaških ladij.

Filipini-sončni zahodFilipini so bili pomembna španska in ameriška kolonija, oboji so tukaj pustili del svoje identitete. Tako danes angleščino govorijo praktično vsi, številne verige s hitro pripravljeno hrano se nahajajo za vsakim vogalom v velikih urbanih središčih, glasba je amerikanizirana, novodobna arhitektura posnema moderne visoke futuristične nebotičnike,...

Mesta in otočki so med seboj dobro povezani in razdalje so majhne, zato lahko namenjamo več časa stiku z deželo kot pa dolgim prevozom. Filipini so krasen uvod v daljša potovanja po težjem in bolj odmaknjenem terenu v drugih azijskih deželah.

Zakaj na Filipine?

  • Vulkan Pinatubo z nenavadno mesečevo pokrajino in pogostimi erupcijami.
  • Riževe terase (Banaue, Batad in Hapao) so najlepše, ponekod padajo tudi do 900 m v globino.

  • Tarsius syrichta, najmanjša opica na svetu.
  • Kiti, kitovci in delfini; srečanje in plavanje s temi sesalci je neprecenljivo doživetje.
  • Palawan je najlepši arhipelag z dih jemajočimi prizori in naravnimi formacijami kraškega sveta.

  • Vulkan Mayon z najbolj pravilno obliko stratovulkana.
  • Vulkan Taal z najmanjšim otočkom v kraterju.
  • že davno izumrla kultura in tradicija.
  • Kulinarične posebnosti: črvi, pes, kuščar, piton, krokodil, ptičja slina, surova tuna in školjke, račji zarodek..., lahko tudi samo riž.
  • Boracay spada med najlepše plaže sveta.

Filipini izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več