Filipini-koralni greben

  • mesečeva pokrajina vulkana Pinatubo
  • svetovno znane Unescove riževe terase
  • čokoladni hribčki, tarziji in delfini na Boholu
  • spektakularni arhipelag El Nido in dih jemajoče plaže

Filipinski mozaiki

Filipinski mozaiki - V PRIPRAVI

Dežela tisočerih otočkov in vulkanov, ki je ujeta v zahodni del Tihega oceana, ponuja širok spekter raznolikih aktivnosti in posebnosti iz živalskega in rastlinskega sveta. Slovite riževe terase, tisoče koralnih grebenov, endemične tarzije (nartničarji), delfine in kite, najlepše plaže sveta, spektakularna igra narave, veličasten arhipelag morskega življenja odmaknjenih otočkov ... so aduti, ki mamijo slehernega popotnika. Dežela je pestra in raznolika kot vsak njen otoček posebej.

Potujemo po treh raznolikih otoških skupinah. Začnemo na otoku Luzon z brenčavo prestolnico Manilo. Sledi doživet vzpon na vulkan Pinatubo. Prvi vrhunec potovanja je prav gotovo treking po tisočerih riževih terasah pri plemenu Ifugao, ki je skrbno negovalo več kot 2000 let stara riževa polja, postavljena v hribovite predele osrednjega Luzona.

Iz Luzona poletimo na otočje Visayas – osrednji del dežele. Tukaj sta Bohol in Pangalo, ki slovita po čokoladnih hribčkih, endemičnih tarzijih in letečih lemurjih. Obiščemo otok nekdanjih kitolovcev, tukaj poiščemo delfine.

Zadnji del potovanja posvetimo najbolj odmaknjeni in najbolj atraktivni otoški skupini Palawan. Poletimo v El Nido. Z ladjico odkrivamo lagune, grebene, klife, naravne posebnosti, jame, rajske plaže. Zadnji dnevi potovanja so dnevi morja, kopanja in sprostitve.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 2 – 3*, nočitev/zajtrk, razno
Velikost skupine:
10 - 25

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Filipinsko kraljestvo živali

Piše: vodnik Senad Osmanaj To, da so Filipini raj na Zemlji, zdaj že skoraj vsi vemo. Manj nas ve, da se dežela ponaša s številnimi ...

Filipini - "Top 10"

Piše: vodnik Senad Osmanaj Filipini so predvsem otočna dežela, dežela arhipelagov in tisočerih otočkov. Če bi vsak dan obiskali e...

Filipini – Dežela nasmejanih ljudi

Piše: vodnik Gvido Pevec, potopis za revijo Ognjišče (05/2015) Filipini obiskovalcu med drugim ponujajo številne rajske tropske otoč...

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več