Etiopija

ETIOPIJA

Etiopija-Dežela kontrastov in skrajnosti

Etiopija-dežela bogate in skoraj nedotaknjene tradicije. Etiopija skriva košček najbolj divje plemenske Afrike, fantastično naravo. Je seveda tudi dežela kave.

Seznam potovanj Etiopija-Dežela kontrastov in skrajnosti

Etiopija


Novice iz bloga

"Tekoča" bodočnost Etiopije

Piše: sopotnik Bruno Križman   Poln pričakovanj sem odletel proti Afriki! Etiopija je splošno znana kot pojem lakote. Redno jo omenja...

Injera, etiopski kulinarični biser

Piše: Matej   Prve ne pozabiš nikoli. Tako kot prvega poljuba tudi prve Injere ne pozabiš nikoli. Prvi dan potovanja po Etiopiji stoji...

Etiopska novoletna avantura

Piše: Ajda Šter  Vse se začne z injero! O, kako težko smo jo čakali. Tisto prvo injero, osnovno prehrano etiopske kuhinje. Pravijo, d...

O deželi

Etiopija je dežela odmaknjenih in divjih krajev, plemen, dežela kave. Opisujejo jo številna imena: "Streha Afrike", "Križišče ljudstev", "Najstarejša afriška država" .... Leži na vzhodu Afrike in je ena redkih ohranila svoj prvotni videz. Barviti Etiopiji je s svojo bogato tradicijo uspelo sožitja ene najstarejših krščanskih kultur z islamom v skoraj nedotaknjeni obliki, skriva pa tudi enega najlepših predelov plemenske črne Afrike, kjer je moč videti številna barvita afriška plemena. Doživite jo še danes!.

Etiopija potovanje - dežela za ljubitelje prave Afrike

Etiopija, edinstvena država in potovalna poslastica v vzhodni Afriki leži na mnogih prehodih - od puščave na severu preko stepske osrednje planote do bujnega zelenja na njenem jugu ... Dežela z bogato krščansko tradicijo je stisnjena med muslimanskimi sosedami na severu in vzhodu ter "pravo" črno Afriko na jugu. Dežela za potovalne virtuoze in ljubitelje prave Afrike!

EtiopijaEtiopija je edinstvena država v Afriki, ki ji je uspelo ohraniti bogato kulturno in zgodovinsko zapuščino. Mesta Gondar in Lalibela nas vrneta nazaj v srednji vek, plovba po izviru Modrega Nila pa je še posebno doživetje. Na severu ne moremo mimo "božjega igrišča", kot domačini radi poimenujejo svoj najlepši nacionalni park.

Skrajni južni del Etiopije pa je čisto drug svet - svet brez elektrike, tekoče vode, svet brez znakov civilizacije. Ob reki Omo na majhnem koščku ozemlja živi neverjetno število različnih barvitih plemen. Ogromni diski v spodnji ustnici, brazgotine, barvita telesna dekoracija, vojne barve, slovesnosti, plesi ... res neverjetno, kot da bi se vrnili daleč nazaj v preteklost!

Potovanja po Etiopiji so razgibana, presenečenj je polno na vsakem koraku, občudovanj in krajev za katere ponavadi rečemo, da so pozabljeni od bogov. To so potovanja za prave sladokusce in izkušnje za vsakogar z željami po pravi Afriki.

Zakaj v Etiopijo?

  • Addis Abeba - kaos v pravem pomenu besede,
  • jezero Tana - na otočkih skrita zgodovina,
  • gradovi sredi Afrike - pa saj ne more biti res,
  • nacionalni park Simien - tu je mati narava pokazala vse svoje znanje,
  • Lalibela - novi Jeruzalem,

  • jezero Langano - kopanje v največji skodelici čaja,
  • plemenska Afrika v dolini reke Omo,

  • že davno izumrla kultura in tradicija.
  • Danakilska depresija - kraj, kjer izraz konec sveta dobi drug pomen

 

Etiopija izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več