Eritreja-Tabor

ERITREJA

Eritreja-Pozabljeni svet

Eritreja-izolirana od sveta in posebna. Eritreja leži na križišču treh kontinentov, se ponaša z izjemno naravo, mnogo skrivnostmi in gostoljubnimi prebivalcev.

Seznam potovanj Eritreja-Pozabljeni svet

Eritreja


Novice iz bloga

Popotovalna iskrica za lepe praznike

Piše: vodnik Brane Struga Pozdravljeni! Ljudje velik del življenja in svoje energije porabimo, da bi se obdali z vsaj osnovnim udob...

O deželi

Eritreja – Pozabljeni svet

Eritreja je dežela, izolirana od zunanjega sveta in prav zato tako posebna, kot je. Ta majhen košček našega planeta leži prav na križišču treh kontinentov in je izjemna potovalna destinacija. V sebi namreč skriva samosvojo pestro kulturo, čudovito pokrajino, zanimivo zgodovino in mnoge presenetljive skrivnosti. Predvsem pa je Eritreja poseljena z nadvse očarljivimi in gostoljubnimi ljudmi.

»Eritreja, za ljubitelje potovanj izven uhojenih poti

Eritreja je resnično pozabljen košček sveta tam v daljni Afriki. Dogodki 20. stoletja so jo skoraj izbrisali iz potovalnih zemljevidov. A Eritreja komaj čaka novih obiskovalcev, saj je pripravljena nanje in si želi, da se pojavi na seznamu priljubljenih destinacij. Kajti to je dežela mnogih lepot in vsestransko zelo prijetna in zanimiva potovalna destinacija.

Potovanje v skrivnostno Eritrejo nam odkrije ta popolnoma drugačen svet in hitro se navadimo njene prijaznosti ter z navdušenjem odkrivamo njene znamenitosti. Začne se z zanimivimi mesti. Že prestolnica Asmara hrani neverjetno arhitekturno zbirko iz kolonialnih časov. Tukaj dobite občutek, kot da ste se znašli v starem italijanskem filmu. Obmorska Massawa je mesto, kjer se na vsakem koraku čuti močan islamski vpliv, Keren pa pravo trgovsko središče.

Narava v Eritreji je poglavje zase. Plovba med otočki Dahlaškega arhipelaga je pravi odklop od ponorelega sveta, kjer so koralni grebeni Rdečega morja še zelo neokrnjeni in nepoznani. Med potovanjem po Eritreji se vsak dan znajdete v drugačni okolici. Puščobna prostranost planot na jugu, vratolomne ceste v regiji Filfil, obmorska vhodna točka velikega tektonskega jarka v Afriko.

Ljudje Eritreje so sami zase velik razlog za obisk. Devet etničnih skupin je zelo raznolikih in njih način življenja je zanimivost, ki nas vleče kot magnet. Domačini so povrhu vsega tudi gostoljubni in jih vedno zanimajo obiskovalci z drugega konca sveta.

Potovanje v Eritrejo je pot v mirno, varno in prijazno deželo, zaradi njene izolacije že samo po sebi posebno. Priporočamo vsem, ki si želijo odklopa v tem pozabljenem svetu.

Zakaj v Eritrejo?

  •  Asmara – prestolnica s čudovito ohranjeno kolonialno »Art Deco« arhitekturo
  •  Železnica Asmara – Nefasit – 20 predorov v 25 km, lepi razgledi proti Rdečemu morju
  •  Regija Filfil – območje vratolomnih cest in spektakularnih razgledov
  •  Massawa – obmorsko mesto z močnimi arabskimi vplivi
  •  Otočje Dahlak – neokrnjeni koralni grebeni, tradicionalne vasice
  •  Adulis – skrivnostnih zgodb polno antično pristanišče
  •  Qohaito – ostanki starodavnih civilizacij, zanimivi kanjoni
  •  Eritrejci – prijazni domačini, raznolike etnične skupine

 

»Kratek pregled potovanj po Eritreji

»Eritreja – Pozabljeni svet, 12 dni

Stil: Oskar Plus

Potovanje v Eritrejo je pravo raziskovanje enega najmanj poznanih kotičkov Afrike. Je izjemno potovanje, ki vas preko šarmantne prestolnice Asmare popelje z železnico lepih razgledov skozi trgovsko mesto Keren in eno najlepših območij, regijo Filfil v izrazito muslimansko Massawo ob Rdečem morju. Tam se začne pustolovščina z ladijico na arhipelag Dahlak med samotne ribiške vasice in na neokrnjene koralne grebene. Lepih razgledov je vedno dovolj in tudi v drugem delu potovanja se nizajo eden za drugim. Na čudoviti pokrajini globokih kanjonov je tudi znameniti Qohaito, kraj z ostanki starodavnih civilizacij v času kraljice iz Sabe. Zanimivosti, postavljenih v prelepo naravno okolje v Eritreji kar ne zmanjka.

Potovanje v Eritrejo je pustolovščina, ki jo je treba doživeti!

 

Eritreja izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več