• Svetovni Kairo v vseh njegovih vzdušjih
  • Nubijski Asuan, Nil in toplo Rdeče morje
  • Veličastni spomeniki faraonske dobe

Oskarjev Egipt in Hurgada -POSEBNA PONUDBA

Oskarjev Egipt in Hurgada -POSEBNA PONUDBA - V PRIPRAVI

Oskarjev Egipt vas popelje v vse glavne kontraste in prelesti, ki jih bogata in mamljiva dežela nosi za radovednega sopotnika po njej.

Temeljito raziščemo vse velike spomenike faraonske dobe. Tu so prva piramida v Sakkari in slavne piramide v Gizi, Arheološki muzej v Kairu, Ramzesov Abu Simbel in čudoviti tempelj na otočku File, tu je Horov tempelj v Edfuju in hram nad hrami – Karnak. Za zaključek faraonske plasti užijemo še Dolino kraljev, tempelj faraonke Hatchepsut in Memnonova kolosa. A je to le del zgodbe, kajti zgodovina se s faraoni še zdaleč ni končala!

Spoznamo Kairo v vseh njegovih vzdušjih. Največje afriško mesto je neverjeten vrtinec in stičišče vsega. Njegove razsežnosti začutite šele skozi kontrast – tu je moderno mesto 21. stoletja in nedaleč stari Kairo, kjer se je ustavil čas. Tu je živahnost Kairskih ulic in le lučaj stran mir in spokoj tradicionalnega življenja; tu je krščanski (koptski) Kairo, le nekaj korakov stran pa nas preseneti islamski Kairo, kjer na sprehodu spoznamo prav vse stile mošej na tem ljubem svetu! Tu je turistična tržnica Khan el Khalili, pa le čez cesto njen kontrast, kjer komaj uzrete tujca in je svet čisto drugačen. Tu je večer v središču mesta, kjer vas očarajo prijazni domačini in nihče nič noče od vas – še na pijačo vas lahko povabijo!

Asuan je druga velika zakladnica doživetij. Mesto temnopoltih Nubijcev je ob Nilu tam, kjer je puščava le korak od reke. Turizem ob reki se preliva v čudovito tržnico, a le nekaj korakov v hrib je treba, da zaživite v svetu, kjer se je ustavil čas. Prevzame nas kontrast življenja ob veliki reki in smrti le korak od nje. Čudovita priložnost je skok v Nil in sprehod po puščavi takoj zatem! S feluko se vozimo med otoki skoraj do katarakta, spoznamo Nubijce v njihovih vaseh…

Rdeče Morje v Hurgadi je zaslužen počitek in odklop, bivanje v hotelu 4* ob morju pa kot nalašč za počitnice. Vtisi sedejo, ob najsevernejšem tropskem morju se ustvarja zgodba.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
Hoteli 3-4*, nočitev/zajtrk-polpenzion, razno
Velikost skupine:
20 - 35
We cannot display this gallery

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več