Egipt

EGIPT

Egipt-Dežela faraonov

Egipt-eden največjih turističnih magnetov sveta! Egipt prepriča s piramidami, faraonsko civilizacijo, veličastnim Karnakom, Dolino Kraljev ter Abu Simblom.

Seznam potovanj Egipt-Dežela faraonov

Egipt


Novice iz bloga

Lisica u Sinajskoj pustinji

Pišejo: sopotniki Zašto si izabrala baš putovanje u Sinajsku pustinju? Bilo je to jedno od najčešćih pitanja mojih prijatelja na koj...

Mravljina zgodba iz celostne Sinajske puščave z Jeleno Jonke

Sinajska pravljica z Jeleno Jonke Prvič sem bila na celostnem potovanju letos junija na potovanju z Marjanom Ogorevcem in Jeleno Jonke p...

Ful dobro potovanje po Egiptu in Sinaju

  Priznam, da sem krenila na pot s kepo v želodcu, pa ne zato, ker bi imela posebne strahove – preprosto iz nelagodja, ker moram ...

O deželi

Egipt je ob večni reki eden največjih turističnih magnetov na svetu. Egipčanske piramide ob Nilu, mistika in faraonska civilizacija burijo domišljijo, veličastni Karnak, Dolina kraljev ter Ramzesov Abu Simbel zadostijo še tako zahtevnemu turistu. Mondena letovišča ob Rdečem morju pa so idealno doživetje za počitnice ali počitek po potovanju (turistična potovanja).

Egipt potovanje - Nil in Rdeče morje

Egipt je ena najbolj bogatih in neizčrpnih dežel tudi za iskalca potovalnih moči - doživimo jo skozi prizmo nasprotij, skozi katero veličastni faraonski spomeniki pomenijo zgolj eno izmed mnogih plasti potovalnih doživetij! Izkoristite priložnost, kajti tako izrazitih kontrastov morda ne moremo doživeti nikjer drugje. Kontrast med življenjem (dolina Nila) in smrtjo (puščava), med tradicijo in sodobnostjo, med turističnim in neturističnim Egiptom, med zgornjim nubijskim in spodnjim (egipčanskim) Egiptom, med dolino Nila, Rdečim morjem in Sredozemljem ... (Oskarjeva turistična in doživeta potovanja).

Egipt pa sta tudi Sinaj in Zahodna puščava, kot dodatka civilizacijskim doživetjem ob dolini Nila ali kot samostojna potovalna terena, ki v sebi skrivata neprecenljivo bogastvo puščavskih doživetij, vrhunske priložnosti za civilizacijski odklop!

Zakaj v Egipt?

Dolina Nila in Rdeče morje

 • -Aleksandrija - čudovito mesto ob Sredozemlju
 • - Kairo - piramide, sfinga, muzej,
 • - Kairo - krščanski in islamski del, citadela,
 • - Kairo - tržnica Khan El Khalili, pristen večerni utrip,
 • - Asuan - tempelj nesmrtnega Ramzesa – Abu Simbel,
 • - Asuan - Kitchenerjev otok, sprehod po puščavi,
 • - Asuan - reka Nil, nubijska vasica in večerna tržnica,
 • - Luxor - tempelj v Karnaku – kralj med templji,
 • - Luxor - dolina kraljev, tempelj faraonke Hačepsut,
 • - Luxor - večerni utrip, vožnja s kočijami,
 • - Hurgada - počitek ob morju ali aktivno preživljanje prostega časa.

Egipt izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več