Butan in mladi menihi

BUTAN

Butan - Dežela grmečega zmaja

Butan je mogočna "streha sveta", že od nekdaj po ljudskem verovanju prebivališče bogov. Budizem sam v Butanu pomeni način življenja in ljudje budizem živijo.

Seznam potovanj Butan - Dežela grmečega zmaja

Butan


Novice iz bloga

Srečni prebivalci dežele grmečega zmaja

Piše: vodnica Marijana Panić Butan je neverjetna dežela, ki še vedno sama narekuje svoj razvoj, omejuje stik z zunanjim svetom in...

O deželi

Butan - Dežela grmečega zmaja

Butan je mogočna "streha sveta", že od nekdaj po ljudskem verovanju prebivališče bogov. Budizem sam v Butanu pomeni način življenja in ljudje budizem živijo. Je dežela, kjer sreča njenih prebivalcev pomeni več kot gospodarski uspeh.

O Butanu

Butan-budisticni-samostan-PunakhaButan, unikatna kraljevina v vseh pomenih besede, je pravi živi muzej svoje lastne kulture in zgodovine. To je dežela, ki sama narekuje svoj razvoj in omejuje stik z zunanjim svetom, načrtno spodbuja lastno izolacijo v želji po ohranitvi same sebe take kot je že dolga leta. Butan je edina država na svetu, ki svoje blagostanje uradno meri glede na stopnjo sreče celotnega prebivalstva.

Samostan "Tigrovo gnezdo", posebna oblika budizma, številni samosvoji templji in palače so le sestavine potovanja po Butanu. Pravi okus pride do izraza šele, ko dodamo začimbe v obliki nenavadne kulture, nikjer podobnega načina življenja, skoraj srednjeveške ureditve države in srečne ljudi. In še tisto nekaj. Obisk Butana je poleg tega, da nas ponovno spomni na tisto, kaj je v resnici pomembno v življenju, še kako ekskluzivno doživetje.

Zakaj v Butan?

  • Butan - najbolj odročna himalajska dežela,
  • samostan Taksang – najpomembnejši budistični samostan v Butanu
  • bogato okrašene butanske trdnjave
  • vasi na vstopu v svet bogov (Himalajo) - živopisno življenje tržnic
  • Himalaja - presunljivost najvišjega gorstva na svetu

Več o Nepalu si preberite tukaj.

 

Butan izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več