Makedonija-Ohridsko jezero

  • sodobna Sofija, srednjeveški samostan Rila in skrita Koprivsčico
  • kontrastno Skopje in opojni Kavadarci
  • svetovljanski Ohrid in sloviti samostan Sv. Nauma
  • muzejsko albansko mesto Berat in sodobna Tirana

Balkanski trojček (Bolgarija, Makedonija, Albanija)

Balkanski trojček (Bolgarija, Makedonija, Albanija) - V PRIPRAVI

Balkanski trojček je izjemna priložnost za obisk treh najbolj oddaljenih držav polotoka. Bolgarija predstavlja vez med Evropo in Orientom.  Starodavna in hkrati moderna Makedonija ponuja nekaj za prav vsak okus. Albanija, neodkriti biser, pa je samosvoja kot celota navdušujoča, saj se po dolgih letih izolacije počasi trudi ujeti korak sodobnega sveta.

Vstopimo skozi Skopje in se takoj znajdemo med dvema svetovoma v enem samem mestu. Potem se prepustimo Bolgariji, ki nam je tako blizu a hkrati tako daleč. Po povratku v Makedonijo zaidemo k vinarjem na Kavadarcih, da nam predstavijo svojo znamenito kapljico in se sprehodimo vštric z domačini v prijateljski Bitoli. Tukaj je tudi svetovno znan Ohrid s čudovitim jezerom in zanimiv samostan Sv. Nauma.

Albanija, prebujajoča se lepotica, je prava poslastica za ljubitelje drugačnosti. Okusimo jo v fantastično ohranjenem muzejskem osmanskem mestu Berat in svetovljanski Tirani.

Znamenitosti in prekrasno okolico na izletu po Bolgariji, Makedoniji in Albaniji kronajo prebivalci dežel. Neizmerno gostoljublje in prijazen nasmeh za dobrodošlico, številne možnosti za naključen klepet,... Vtisnejo nepozaben pečat celotnemu potovanju.

Prikaži več
Skrij
Nočitev in prehrana:
hoteli 3-4*/razno, nočitev zatrk/večerja
Velikost skupine:
15 - 40

Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

Oddaj svoj komentar

Oskarček
objavi na Facebook oddaj komentar

Sorodna potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več