21. sep, 2016   Agencija Oskar, Oskar celostno, Oskar piše, Zimzeleni   ,

 

Življenjski skok v naslednjo prestavo

Tisti ki ne vidijo lahko spregledajo, tisti ki ne vejo lahko spoznajo, tisti ki ne trekajo lahko postanejo navdušeni hodci in tisti ki sovražijo, se lahko spremenijo v navdušene ljubimce … Svoboda pred samim seboj (taki kot smo doma) nas lahko odpelje v novo razsežnost življenja.

Vse bo tako preprosto, kot na mnogih potovanjih, samo močnejše, bolj učinkovito in usmerjeno v prave pomene. Pred 20-imi leti sem Agencijo Oskar ustanovil z namenom ozaveščanja, kako iz potovanj lahko izluščimo največ tistega, zaradi česar potujemo in kar z denarjem ni mogoče plačati – potovalnega bogastva, ki vodi v bogatejši vsak naslednji trenutek življenja. Zdaj sem pripravljen, da izkušnjo prenesem vsakemu, ki si to želi.

Celostno potovanje je usmerjeno v najgloblji učinek – potovalno sklopko in večkratno potovalno doživetje, kajti površini dodajamo novo razsežnost – globino. Le v njej se lahko vrši sprememba, le tu je mogoče osebno obdelati vtise in doživetja ter jih strniti v novo celoto.

Življenjski skok v naslednjo prestavo

POTOVANJE KOT SKLOPKA

Predstavljajmo si potovanje kot sklopko. Doma smo vpreženi v prestavo in na polno vlečemo vsak svoje breme. Pod težo in naporom naši motorji v prvi prestavi vse bolj rohnijo; vse težje vozimo, ne moremo naprej, ne moremo pospeševati. Ujeti smo v dani brzini, v danem samem sebi.

Potem se odpravimo na pot. Sprostimo in odvržemo svoje breme in tudi same sebe in se prepustimo izkušenemu vodniku, ki vas vpelje v potovalno valovanje. S tem razklenemo naše zobnike, smo v stanju sklopke, vsak zobnik se lahko vrti po svoje, začutimo svobodo in inspiracijo, same sebe. V stanju sklopke lahko vstopimo v stanje lastne globine in v notranji prostor, kjer lahko izvršimo spremembe.

Potem se vrnemo domov. Spet bomo morali prevzeti bremena življenja in spet se bomo morali vpreči v prestavo. A če smo na poti v stanju sklopke izvršili spremembo, potem se vrnemo v naslednji, drugi prestavi; vlekli bomo lažje, bolj ozaveščeno in z večjim navdihom.

Učinek sklopke je izjemno redek, saj ga sopotnik sam skoraj ne more uresničiti. Nastane lahko samo z zavestno namero in pripravo pred potovanjem, ter veščim vodenjem vodnika.