10. apr, 2018   Agencija Oskar, Člani pišejo, Zimzeleni  

 

Zakaj potujemo?

Zastavljamo si ključno vprašanje: zakaj potujemo?

Sopotniki ste nas obdarili s svojimi mislimi, zbrali smo jih celo malo bogastvo. Tu so, za vse nas, da nam dajo novo razumevanje in pogled na pot naprej.

Zakaj torej potujemo?

Potujem …,
ker mi omogoča živeti sanje,
ker me pribije na tla,
… ker sem!

Grega

Na svetu živimo omejeni čas in fajn je ta čas porabiti za nekaj doživeti, ne samo preživeti. Doživeti pa zame pomeni spoznati življenje, tudi drugje in v drugačnih vzorcih, kot si navajen.

Potovati po televiziji ali online  je tako kot jesti sladoled čez šipo – zgleda lepo, a ni prav nič sladko ?

David

Zakaj torej potujemo?

Na vsakem potovanju poleg novega sveta, novih ljudi in dobre hrane, vedno spoznam novo sebe. Potovanja mi vedno odkrijejo še nekaj novega o meni.

Petra

Potujem zato, KER POTOVANJE RAZŠIRI OBZORJA IN DUHA.

Tatjana

Potovanja spreminjajo moj pogled na svet in življenje. 

Pomagajo mi odkrivati aspekte svoje osebnosti, ki jih v vsakdanjem hitrem tempu težje doživim in začutim. 

Na potovanju se popolnoma povežem sama s seboj in sem v 100% ravnovesju s seboj in vesoljem. In ta občutek je neponovljiv, je preprosto nekaj čarobnega.. 

Ko potujem, se moja intuicija in notranji glas okrepita in v sebi še lažje začutim večni izvir življenja in dejstvo, da smo pravzaprav vsi eno, da vsi izviramo iz istega vira večne ljubezni in čarovnije. 

Na potovanju se popolnoma prepustim, racionalne misli se umaknejo čutenju in doživljanju vsega kar je okoli mene. Vpijam kot spužva in vse se zdi čarobno, pa saj to vendar tudi je! ?

Tako se en dan zdi kakor cela večnost. In prav to je zame največje odkritje, do katerega sem prišla s pomočjo potovanj – da lahko vplivam na čas! 

Vsak dan mojega življenja lahko mine hitro in prazno, lahko pa je poln norih doživetij, občutkov in spoznanj, tako da se, ko pride večer, le še medlo spomnim jutra, saj je že tako daleč stran..  Vsak dan je lahko kot eno celo življenje! 

Vsako potovanje pa je zame kot svetlobno leto življenja.. 

In če to ni čarovnija, potem ne vem kaj je. 😊

Katja

Zakaj torej potujemo?

V mladosti je potovanje del izobraževanja, v zreli dobi pa del izkušenj:  tako namreč učim in vplivam tudi na svoje otroke. Rada sicer berem, ni pa nobena knjiga napisana tako doživeto, saj ko si na licu mesta je drugače,  istočasno še spoznavaš nove ljudi, ki te tudi nekaj naučijo in podučijo.

Potovanje je zame spoznavanje sebe in sveta, to pa bom počela vse življenje.

Valerija

Potujemo zato, da imamo v družbi kaj zanimivega za povedati in se ne pogovarjamo samo o stanju v državi in telenovelah …

Neven

Moji potovalni motivatorji:

Za širjenje lastnih obzorij vedenja o obstoju in življenju drugih kultur, načinov življenja in razmišljanja.
Za pobeg od vsakdanjih obveznosti z odhodom v okolje, ki ti pritegne pozornost da se lažje odklopiš.
Za ozaveščanje, kako lepo je doma in da imamo vsega dovolj, le veselja in časa včasih premalo, kar si marsikje drugje znajo vzeti.

Andrej

Zakaj torej potujemo?

Resneje potujeva že 20 let. Začela sva z Evropo, potem pa sva se odločila raziskovati svet še malo dlje. Držav je tako veliko (dobrih 200), da sva jih do sedaj obiskala le slabo tretjino (63) kljub temu, da sva večino obiskala le enkrat. Zanima naju vse, kar je drugačnega, novega, neodkritega, logičnega ali nelogičnega. Zanimivi so ljudje, kulture, navade in običaji, arhitektura, narava, živali,… Za mene osebno pa je rdeča nit potovanja beleženje vsega navedenega s fotografskim aparatom in video kamero; brez tega ostane v spominu le manjši del, pa še ta sčasoma bledi. Vsako potovanje je sestavljeno iz nekaj faz, ki so stalnica, da zadovoljijo osebne zahteve in pričakovanja: skupna izbira potovanja (do enega leta v naprej), priprava na potovanje (zbiranje podatkov o destinaciji: internet, agencija, vodnik potovanja, popotniške revije), potovanje samo, v drugem delu pa obdelava fotografij ter izdelava fotoknjige (ali več fotoknjig – do sedaj izdelanih okoli 45, preje so obstajali le fotoalbumi). Stara resnica je, da v mlajših letih imaš denar, nimaš pa časa oziroma si ga ne vzameš za potovanja; ko pa si upokojen, pa imaš čas, a nimaš dovolj denarja in telesne kondicije za daljša potovanja. Zato moraš dovolj zgodaj oblikovati strategijo, povezano s potovanji: ali te sploh zanimajo in kako široko (zemljepisno in podrobno); kaj je rdeča nit potovanja (le videti ali tudi zabeležiti); kako fizično in psihično zdržati potovanje (ohranjati telesno kondicijo tudi na »stara« leta); kako razporediti potovanja glede na tvojo starost (daljša potovanja preje, krajša/manj zahtevna potovanja na »stara« leta.

Zato uživaj, prepusti se dogajanju in sanjaj prihodnost, dokler traja!

Marjan in Nevenka

Potujemo zato :

– Da uživamo in se sprostimo.
– Da se odmaknemo od vsakdanjika.
– Da si napolnimo baterije.
– Da se naučimo plavati z ajkulami.
– Da spoznamo nove čudovite kraje, kjer se lahko ustavi čas.
– Da spoznavamo neznane kulture.
– Da se naučimo bolje razumeti, čutiti, ljubiti.
– Da se lažje znajdemo v življenju.
– Da lahko spoznamo sorodno dušo.
– Da delamo druge nevoščljive. ?
– Da delamo stvari, ki jih drugače mogoče ne bi nikoli.
– Da ko rezerviramo termin, aranžma ali karte za letalo je vse lažje do odhoda (delo, adrenalin narašča in tudi daleč od tebe bo tašča ).

Peter

Zakaj torej potujemo?