13. maj, 2020   Agencija Oskar, Oskar celostno, Oskar piše, Slovenija  

 

Zakaj Oskarjev celostni vikend?

Valovi družbenih dražljajev postajajo vse močnejši in so stalnica, ki se bo le še stopnjevala.  Jasno postaja, da tudi novicam ne moremo zaupati in se na nobeno avtoriteto več zanesti. Tudi opredelitev za določeno opcijo (prepričanje, pripadnost … -isti, -isti …) nas ne more obvarovati degradacije stanja duha in osebnega počutja ter tesnobe v stanju nemoči, v katerem se znajdemo. 

Naredimo kratek osebni test:

Ste bili v zadnjih mesecih mirni, osredotočeni, ustvarjalni? Ste se zlahka prilagodili novi situaciji in sprejeli izziv? Ste novo stanje videli kot priložnost za še nedoživeto izkušnjo? Ste uspeli oblikovati SVOJ odnos do nove situacije in sprejeti odgovornost zanj? Ste svoj ODNOS znali SKOMUNICIRATI z okoljem na konstruktiven način, s katerim ste dodali sebe v družbeni kolaž? In ste se pri tem brez zadržkov držali pravil igre ter opravljali svoje poslanstvo in obveznosti, ki vam jih nalaga vloga, ki jo igrate? Je vaša vizija prihodnosti čvrsta in jasna in se v njej počutite dobro? Potem pridite in mi pomagajte soustvarjati ta vikend.

Če pa so vas zadnji meseci vrgli iz tira, ste čutili strah in negotovost. Morda tako čutite še zdaj in morda celo še bolj, ko se vaše misli obrnejo v prihodnost? Ste vsled navzkrižnim konfliktnim informacijam začutili nemoč in stisko, morda celo tesnobo in jezo? Ste se v navzkrižnem ognju v odsotnosti lastnega odnosa morali opredeliti za nekaj zunanjega (rdeče ali zelene, sedanje in pretekle, te in one) in vas je bo tem bolelo, da ne morete ostati konstruktivni in nevtralni, aktivni v SVOJSKOSTI. Vse skupaj vas vrti na čustveni gugalnici in se ob misli na prihodnost ne počutite dobro  – potem pridite na vikend, saj vam lahko zelo koristi.

Ste skozi branje gornjih odstavkov začutili sebe? Ste začutili, da se ne počutite tako dobro, kot si želite? Ja, potem je Celostni vikend prava stvar za vas.

Na Celostnem vikendu ozavestimo, da lahko stanje duha in osebno počutje korenini V SEBI. Izkušnje (panika in mir, krize in običajnost, ljubezen in sovraštvo, radost in bolečina, rojstva in smrti, potovanja in domače življenje) se kot film vrtijo pred nami. Mi pa to doživljamo, spoznavamo sebe in svet, ter se na vse skupaj odzivamo. Dobro ukoreninjen človek lahko SVOBODNO USTVARJA ODNOS do življenja, soljudi in česarkoli. S tem ustvarja lastno stanje duha in osebno počutje, kot želi. Kot to počnemo na potovanjih!

Na Celostnem vikendu ozavestimo, da je tako stanje duha lahko tudi trajna resničnost, saj gre za NADGRADNJO (in ne zgolj za spremembo), s katero obogatimo domačo resničnost. Na tej praksi temelji Agencija Oskar in njena zgodba o uspehu. Teorijo smo pripravili, da lahko dobro prakso prenašamo naprej – na sodelavce, vodnike in zdaj po novem smo jo pripravili v obliki, namenjeni Vam. Ponosen sem, da je Celostni vikend plod domačega znanja in raziskovanj, in vi boste deležni vodenja »iz izvira«.

Naučimo vas tudi kopico praktičnih in uporabnih veščin: veliko je umetelnosti v komunikaciji in v odnosih, kot ste opazili pri naših vodnikih, ko vas peljejo po tudi najbolj čudnih poteh. Kako občutiti smisel in živeti z žarom? Vse to spoznavamo s konkretnimi primeri in praksami, ki jih doživljate tudi na naših potovanjih. Vse to pride še posebej do izraza takrat, ko potovanje (življenje) izpostavi svojo nagajivo (krizno) plat.

Celostni vikend je UVOD v PRAVO potovanje. Z razumevanjem in zavedanjem življenjskih potencialov, ki jih pridobite na Celostnem vikendu, se učinek potovanj in življenja večkratno pomnoži.

Vabljeni, Oskar

P.S. Celostni vikend je vsestransko uporaben, zato koristi vnukom in njihovim dedkom, najstnicam in njihovim babicam, najbolj pa vsem vmes. Priporočam ga ljubiteljem potovanj in vsem, ki bi radi še bolj ljubili življenje KOT JE. Priporočam vsakemu, ki vas poznam.