03. mar, 2009   Indija   , , , , , ,

 

Z avtom do Indije I.

Nekaj utrinkov od naših dveh potnikov, ki sta se sama z avtom korajžno podala na dolgo pot do Indije. Ko se bosta spet javila, bomo objavili nadaljevanje.
Obljuba dela dolg.
Potovanje sem dol se nama je posrecilo popolnoma brez zapletov in tezav. V Turciji in severnem delu Irana je bilo se mraz, da je skripalo (-22) potem se je pa zacelo greti do +36 tu v Goi. Do sem sva se navadila tega neznosnega prometnega kaosa, predvsem v mestih, zaenkrat je slo brez praske. Potovala sva 26 dni, nabralo se je 11.900 km, tako da sva prisla na zenino konferenco z dvodnevno rezervo.
Zdaj v soboto pa zacenava drugo etapo, se malo na jug Indije, potem pa povzhodni strani do Varanasija in naprej v Nepal. Po informacijah, kisem jih dobil tu, tudi v Ladakhu in indijskem delu Kashmerja ne bi smelo biti tezav, edino kaksen prelaz nama jo se lahko zagode, saj nekater ocistijo sele v drugi polovici maja (menda pa letos v teh krajih ni bilo veliko snega). Bom se porocal !
V priponki pa je nekaj slik s poti doslej.
Slike so tako, po vrsti : na poti med Tabrizom in Rashtom v Iranu, Persepolis – grobnice, nekje med Quetto in Multanom – opekarne v Pakistanu, Amritsar, Taj Mahal, Pushkar – Indija. Nastale so pa tako, med 25.jan. in 12.febr.
Lep pozdrav Spela in Vlado