08. mar, 2017   Agencija Oskar, Člani pišejo, Šrilanka  

 

Vtisi sopotnice iz potovanja Klasična Šrilanka (24. 2.)

ŠrilankaNajlepše se vam zahvaljujem za resnično lepo doživeto Šrilanko polno nepozabnih vtisov in doživetij. Ker sem potovala prvič z vašo agencijo, sem navdušena nad zelo dobro organizacijo pestrega programa, ki je zajemal vso Budino zgodovino, stare prestolnice Šrilanke, oglede templjev (fascinantni jamski templji), tempelj Budinega zoba, pa Budine tri velike kipe neznanega umetnika, ogled slikanje batika, sprehod po botaničnem vrtu, pridelovanje čaja, ogled začimbnega nasada z ajurvedskim zdravnikom, hranjenje in kopanje slonov, vožnja v safari park itd. Žal se zaradi zdravstvenih težav nisem mogla povzpeti na impozantno, čudovito Sigiriyo. Posebno razburljivo in zabavno je bilo doživetje jahanje slona. Privoščila sem si tudi prijetno ajurvedsko masažo. 

Impresionirala me je čudovito zelena pokrajina z bujnim rastlinjem, drevjem, sadjem in pa seveda tatinske opice, ki jih je bilo prav zabavno opazovati. Posebno doživetje mi je bilo opazovati, kako domačini častijo Budo s prekrasnim cvetjem in raznimi darovi in kako lepo so urejeni. Predvsem se nisem mogla nagledati mladih deklet z bujnimi črnimi lasmi, oblečenih v bele bluzice in pa resnično lepih otrok.

Šrilanka, prijazni domačiniPosebnost programa vaše agencije je tudi, da smo imeli priložnost kositi v avtohtonih restavracijah s tipično domačo hrano in ogleda demonstracije, kako domačini jedo z rokami. S prijateljico nama je bila zabavna vožnja s taksijem tup tupom. Pozitivno presenečena sem bila nad izredno prijaznostjo domačinov, ki smo jih srečevali na naših poteh. 

Prednost in drugačnost vaše agencije je v tem, da popotnikom ponudi tudi možnost srečanja z načinom življenja domačinov in njihovo kulturo; program je zelo raznolik, pester in ne vključuje le ogleda spomenikov. Prosim, da takšno organizacijo programov vzdržujete tudi v bodoče.

Ob tej priložnosti bi posebej izpostavila izredno strokovno in profesionalno vodenje vodnice Sandre Modic, ki je veliko prispevala k temu, da je to eno mojih najlepših potovanj. Zahvaljujem se vam, da sem imela priložnost sama potovati s Sandro iz Ljubljane do Istanbula in v razgovoru z njo spoznati, kako čudovita, razgledana oseba je ter oseba z veliko mero čustvene inteligence. 

Filmček: jahanje slona na Šrilanki