Piše: vodnica Ajda Šter
Vse se začne na planetu Malega Princa
Saj poznate zgodbo o tistem dečku, ki je živel na majhnem planetu nekje v vesolju in je lahko užival v toliko sončnih zahodih na dan, 
O pravih pravcatih kruhovcih
Na prvem popotovanju po Šrilanki smo se med drugim sprehajali tudi po čudovitem botaničnem vrtu. Lokalni vodnik pokaže na veliko drevo z nazobčanimi listi in pove, da je to kruhovec. 

Kaj narediti s kruhovcem?
Sadež kruhovca je zelo hvaležen, 

Obisk tržnice v iskanju dobrega kruhovca
Preden se lotimo kuhanja kruhovčevega karija, je na vrsti obisk šrilanške tržnice. Kajti na otoku ljudje za kuho uporabljajo skoraj izključno le sveže sestavine. Kako jih tudi ne bi, saj tukaj raste prav vse, od sadja vseh mogočih vrst, do zelenjave, vseh mogočih začimb, katere mi kupujemo zapakirane v vrečkah in še mnogo več! Obisk tržnice je torej zanimivo doživetje in prava paša ne le za oči, pač pa tudi za vse ostale čute! Najprej je treba izbrati sadež kruhovca. 
Od sestavin do krožnika riža s kruhovčevim karijem
Kruhovčev kari je precej preprost za pripravo. 

