06. jul, 2016   Agencija Oskar, Vodniška šola  

 

Refleksije vodnikov iz team buildinga – piše JELEN

Zdravo, Jelen je moje partizansko ime.

Gre za prvi TB, ki sem se ga udeležil res z velikim veseljem. Na pot sem šel brez velikih pričakovanj, ampak popolnoma sproščen, odprt, da se iskreno prepustim vsemu, kar me čaka v naslednjih dneh. Ni bilo velikih misli in tiste, ki so se pojavljale, sem poskušal že v začetku ozavestiti in jih postaviti v kot.

2016_Oskar_Istra_007Dolgi most, kombi, prvi stik s prijatelji, knjiga, dobil nalogo, da predstavim uvod v knjigo in zgodbo, ki je v njej. Prebral, poizkušal ozavestiti, več pa se v knjigo in teorijo nisem poglabljal.

Ves čas TB sem se počutil izredno sproščeno, sprejetega v skupini in bolj, ko se je TB bližal koncu, bolj sem bil miren in več sonca je sijalo v meni.

Na prvih dveh predavanjih sem še čutil nevidno mejo, oviro pred prihodom na oder, rahlo tremo, nesproščenost in me je odneslo – čustvena ugrabitev. Plus je to, da sem sedaj sam zaznal, prepoznal te vzorce in tudi vzrok zakaj se mi to zgodi.

Za zadnji nastop sem si zavestno dejal: “Izklopi razum, znanja in izkušenj imaš dovolj.” In tako je bila vsa moja priprava na predavanje v tem, da sem zavestno postavil razum v kot, ga dal na minimum, šel na zrak, se nadihal in se maksimalno notranje sprostil. Prišel na oder povsem sproščen, tisti zgoraj pa mi je podajal besede, ki so že tako bile v meni, razum pa je lepo v kotu čakal, nadziral in se smehljal, ker je bilo vse v redu.

Jelen- blog1Tekom TB sem po dolgem času resnično začutil svoje telo, ritem telesa, užival v bobnanju, ustvarjanju zgodbe o Prešernovi Urški in v vseh vajah, ki smo jih delali. Sproščujoče, vsaj zame, ki sem vse prevečkrat v razumskem svetu in sem premalo skrbel za ostala dva konja – telo in čustva. Sedaj vem, da morajo biti vsi trije konji v ravnovesju in jaz SEM kočijaž, ki jih pelje v željeno smer. Glede na situacijo bo vedno posamezni konj na trenutke prevladal, pomembno pa je, da se kočijaž tega zaveda.

Samo zavestno življenje / delovanje / vodenje je vredno življenja, vodenja.

Na koncu velika hvala vsem, krasni družbi, kjer ni bilo pomembno kdo je star izkušen vodnik in kdo popoln začetnik, ekipi ki je skrbela za naše ugodje – prehrano ter seveda Bivolu, ki je z jasno vizijo usmerjal živalski vrt proti soncu.

Veliko sonc se je prižgalo in naj ta ogenj gori.

 Jelen