Testo:
500 g bele moke
1 dl vode
1 dl mleka
1 jajce
1 vrečka suhega kvasa
0,3 dl olja
2 čajni žlici soli
Nadev/premaz:
1 jajce
50 g razmehčanega masla
100 g naribane mozzarele
Testo pripravimo v aparatu za testo ali ga zgnetemo na roke. Polovico testa oblikujemo v obliko testa za pico, premera približno 20-25 cm, ponovimo še z drugo polovico testa – količina v receptu namreč zadošča za 2 khachapurija (4 osebe).Testo premažemo s polovico nadeva, z vsake izmed štirih strani zavihamo testo tako, da prekrijemo premaz. Testo nato nežno stisnemo od zgoraj in ga raztegnemo v okroglo obliko, nato ga premažemo še z drugo polovico nadeva. Pečemo 10 minut pri 230 stopinjah.
Poznamo več različic khachapurija, sicer pa khachapuri dobro poznajo tudi v Rusiji, Armeniji, celo v Izraelu.



