15. okt, 2008   Agencija Oskar   , , , , , , , , ,

 

Puščavska potovanja

Vsa puščavska potovanja vključujejo tudi glavne znamenitosti dežele ter omogočajo raznovrstna doživetja. Najbolj puščavski od vseh potovanj sta Puščavska libijska pravljica ter Zahodna puščava, kjer glavni poudarek prav globlje doživetje puščave. Glede vključenega puščavskega doživetja sledi Od Faraonov do Beduinov, pri ostalih potovanjih pa je puščava ena od potovalnih vsebin z vsaj eno nočjo pod puščavskim nebom.

V kraljestvu zahajajočega sonca – 12/17 dni (Maroko) – glavna tema potovanja je »neznani« južni Maroko – puščava in berbersko tradicionalni hribi. Narava torej in naše sožitje z njo. Potovanje z džipi izven uhojenih poti – civilizacijski odklop….

14 marb 300x199 - Puščavska potovanja

V kraljestvu zahajajočega sonca


Klasični Maroko in V kraljestvu zahajajočega sonca 17 dni je atraktivna kombinacija, saj se preko »znanega in turističnega« Maroka v prvih dneh vpeljemo v deželo, potem pa vstopimo v kraljestvo maroške samobitnosti. S tem doživite vse, kar Maroko ponuja tudi raziskovalskemu popotniku.
15 mark 300x199 - Puščavska potovanja

Klasični MarokoPuščavska libijska pravljica 15 dni – polno doživetje ene najlepših puščav nasploh. Po ogledu glavnih libijskih znamenitosti si privoščimo dolgo uživanje v še neokrnjeni puščavi, s še neokrnjenimi vozniki džipov in domačini. Prava puščavska zgodba v Libiji, deželi, ki jo je turizem komaj oplazil!
16 liba 300x200 - Puščavska potovanja

Puščavska Libijska pravljica


Od Faraonov do Beduinov 15 dni (Egipt) – v prvem delu obiščemo glavne znamenitosti Egipta »na poseben način«, potem si privoščimo dvodnevni izlet s feluko po Nilu… potem pa vstopimo v divji kontrast sinajske puščave in Rdečega morja. Močna romantična in doživetvena komponenta, ki sopotnika vpleteta v raznovrstna vzdušja. Najmočnejše potovanje po Egiptu in Sinaju!
17 egd 300x201 - Puščavska potovanja

Od faraonov do beduinov


Zahodna puščava 10 dni (Egipt) – zahodno od Nila proti libijski meji je svet velike Sahare, svet oaz, svet bele in črne puščave ter največjega morja peska na svetu! Čarobna Siwa, za nameček pa še doživetje sredozemske Aleksandrije! Kombinirano potovanje z džipi in prava puščavska vzdušja. Za raziskovalske sladokusce! Kratko, a močno in doživeto!
18 ewd 300x201 - Puščavska potovanja

Zahodna puščava


Jordanija in Sinaj 10 dni – atraktivna vendar bolj lagodna kombinacija – na začetku glavne znamenitosti Jordanije (Amman, Mrtvo morje, Petra in Wadi rum) potem pa kontrast sinajske puščave, samostana sv. Katarine in vzpon na Mojzesovo goro… in za konec še Rdečega morja. Gre torej za bolj »klasičen« koncept počasnega vpeljevanja v drugačnost – preizkušeno potovanje s puščavo kot vrhuncem.
19jos 300x199 - Puščavska potovanja

Jordanija in Sinaj


Jemenska pravljica 17 dni, 24 dni s Sokotro – Jemen je pravljica, Jemenska pravljica pa je pravljično potovanje v pravljico. Skozi tradicijo ene najbolj tradicionalnih dežel (pravi muzej na prostem) začutimo puščavski, oceanski, rdečemorski, gorski in mestni Jemen. Priporočamo najdaljše potovanje, ki si ga lahko privoščite. Nadaljujete lahko z obiskom Sokotre.
20 yema 300x201 - Puščavska potovanja

Jemenska pravljica


Srečna Arabija in Sokotra 12/19 dni – Doživeto turistično potovanje vas popelje po vseh glavnih vzdušjih in znamenitostih dežele. Držimo se bolj velikih mest in asfaltiranih cest, odstopi od “turističnega” so manjši in potovanje hitrejše, bolj intenzivno. Smetana na torti pride na koncu – lahko se odločite in potovanje podaljšate na eksotični Sokotri, ki se spogleduje s prvimi obiskovalci.
21 yemk 300x201 - Puščavska potovanja

Srečna Arabija


Sokotra in Jemen (individualno) 15 dni – NOVO – tole je v bistvu najbolj odštekano potovanje za vse, ki želijo res popoln odklop, prvinsko naravo in tradicijo. Pripravljen za individualne potnike (diskretnost, intima, svoboda, prilagoditev lastnemu ritmu). Glavni poudarek je na Sokotri, Jemna je le toliko, da ga začutimo in vemo – naslednjič pa v Jemen! Pravljična Sana in atraktivni hriboviti predeli okoli nje!
22 yems 300x199 - Puščavska potovanja

Sokotra in Jemen