28. nov, 2008   Egipt   ,

 

Popotovalno srečanje Egipt

Sreda, 26. november 2008. V svetovni kavarni Sputnik v Ljubljani se je tega dne, nekaj minut čez 19.uro, srečala skupina svetovnih ljudi. Zgodilo se je popotovalno srečanje skupine, ki je med 22. oktobrom in 3. novembrom tega istega usodnega leta potovala po Egiptu. Deželi sonca in peska.

Popotniški utrinek

Popotniški utrinek


Kako prijetno toplo se je bilo znova srečati s prijatelji. Marinka, Laura, Damjan so prišli prvi. Veseli smo bili, da se znova vidimo. Martina,Tomaž in skrivnostni metuljček, za katerega nihče ne ve kdo je, so nas prav tako prišli pozdravit. Nasmejana Jana, po novem navdušena nad kanjoni, je v prostor prav tako prinesla delček naše zgodbe in povedala, da je Katja na poti. Brez pršuta ne gre. Tega sta zastopala Tjaša in Gregor. Branimira in Andrej sta že legendi, zato sta se mimo ostalih Oskarjevih skupin komaj prebila do nas (veste, Andrej je prava zvezda, fotografija njegovega kondorja iz Peruja je na razstavi v Sputniku!). Angela in Oton, srčna popotnika, seveda nista manjkala. Nato pa zgornji prostor lokala ‘zavzamejo’ naši Palestinci. Ne gre za kakšne islamske skrajneže. Karmen in Jure ter Helena in Matjaž so Mojco (z novo frizuro) in Eda prišli pospremit, da končno le oddata anketi. Zvesti samim sebi in našemu potovanju, tudi tokrat na njihovi glavi ni manjkal njihov zaščitni znak. Za kakšen zaščitni znak gre, pa ostaja naša skrivnost. Hrana je na mizi in kdo je ne bi jedel. Jejmo takrat, ko je za jesti! Komaj ugriznemo v dobrote, pa prideta naša mladoporočenca Mojca in Žiga. Sploh ne vesta kako ponosni smo sami nase, da smo lahko prisostovali na vajinem poročnem potovanju. In medtem, ko razglabljamo koga še ni, izza vrat pokukata Alja in Franjo. Kljub natrpanem urniku sta si vzela čas za potovalne prijatelje.
Tradicija in moderna tehnika

Tradicija in moderna tehnika


V obujanju toplih spominov sredi mrzle Ljubljane pa smo vseeno pogrešali Ireno in Viktorja, Mihaelo in Vlea, Diano in Igorja, Natalijo in Gregorja ter seveda naš mladi cvet deklet, Janjo, Matejo in Nino. Deklice, kje ste? Resda sem se sredi Sinaja dogovorila za vašo ženitno pogodbo, a vendarle. Malo nas skrbi, da niste že tam. Ste na Sinaju, mogoče v Hurgadi? Ni problema. Cela skupina bo veseljem prišla k vam na obisk. Prišli bi za kakšen teden, ki pa se z lahkoto zavleče tudi v nekaj mesecev.
Egipt - starodavna kultura

Egipt - starodavna kultura


Ja, s tem pozdravnim uvodom, res vse skupaj lepo pozdravljam, dragi potovalci. Hvala, da ste se udeležili popotovalnega srečanja. Lepo smo se imeli na potovanju, kajne? Govori se že o nekem posebnem potovanju, ki bi bil samo za nas. Da bi znova skupaj odšli novim dogodivščinam naproti. Ima kdo kakšno idejo?
To potovanje je bilo tako kot je bilo, ravno zaradi vas, dragi moji sopotniki. Prijetno, spontano in veselo. Tudi, če je prišlo do kakšnih zapletov, smo jih skupaj rešili. Tako, kot sta na popotovalnem srečanju ugotovila Oton in Matjaž – tudi, če se je pokvaril avtobus na poti do letališča, smo našli rešitev, ki si jo bomo zapomnili kot eno izmed najbolj sočnih dogodivščin na našem potovanju. Drugače pa, dragi prijatelji, moram vam priznati, da ste na popotovalnem srečanju v meni vzpodbudili marsikateri lep spomin. Ne bom jih naštevala, ker nočem ničesar izpustiti.
Lepo je bilo in upam, da se kmalu spet srečamo. V imenu celotne skupine, pa si Martino in Tomaža drznem prositi, da nam prihodnje leto vendarle sporočita kdo je skrivnostni metuljček, ki je potoval z nami.
Nina Mavrič