03. sep, 2017   Agencija Oskar, Argentina, Galapagos   , , ,

 

PATAGONIJA in EKVADOR, izjemni deželi za potovalne sladokusce!

Za sladokusce, ki na svojih poteh zahtevajo spektakularne prizore prostrane narave, raznovrsten živalski svet, z zgodovino polne prestolnice, kulinarične presežke…
Če ste to vi, se morate odločiti le, ali želite »na konec sveta« ali vam je ljubše (o)stati na sredini ekvatorja. 
 

Ledeni tango v Patagoniji – 26. november, 15 dni

 
V južnih predelih Argentine in Čila se skriva dih jemajoča Patagonija. To je dežela veličastnih gora in mogočnih ledenikov, dežela, ki nudi nešteto bogatih izkušenj in pogledov na prostrane in sanjske pokrajine neokrnjene narave.
 
Vrhunci potovanja:

  • temperamentna prestolnica Buenos Aires s strastnim tangom in vrhunsko kulinariko,
  • Ognjena zemlja na koncu sveta,
  • kolonije Magellanovih pingvinov, tjulnjev in morskih levov,  
  • Nacionalni park Los Glaciers s spektakularnim ledenikom Perito Moreno in mogočno goro Fitz Roy,
  • Čilenski nacionalni park Torres del Paine, enim najmanj onesnaženih okolij na svetu, kjer patagonsko stepo, posejano s turkiznimi jezeri obdajajo 2-tisočaki.

Nepozabno potovanje, kjer napolnite pljuča s svežim zrakom, si razširite obzorja, sprostite duha in ustvarite nepozabne spomine. Odhod razpisan tudi v 2018!
 

Poglej fotogalerijo!

Ekvador z Galapagosom – 17. november, 15 dni

 
Potovanje za ljubitelje narave in živali. In fotografe. In vse, ki želite spoznati Južno Ameriko v malem.
Ekvador ponuja vse, predvsem pa ga odlikujeta izjemno raznolika narava in živalski svet. Največja biotska raznovrstnost na km2 na svetu, 12 narodnih parkov, kjer živi 15% vseh poznanih svetovnih vrst ptic, več kot 16.000 vrst rastlin, 106 vrst plazilcev, 138 vrst dvoživk in 6.000 vrst dnevnih metuljev.
Več kot same številke, pa sama zase govori pokrajina. Ste že slišali za Avenijo vulkanov? In občudovanja vreden vulkan Chimborazo, ki je s 6.268 m najvišja gora v Ekvadorju? Slikoviti so pogledi na zasnežene andske vrhove in mešani občutki na pragu amazonskega deževnega gozda. Obiščemo barvito tržnico s podjetnimi domačini in v tradicionalnih vasicah začutimo še avtohtoni duh kulture.
In nenavaden je občutek, ko v “središču sveta” – La Mitad del Mundo, stojimo z eno nogo na severni, z drugo pa na desni polobli.
 
Galapagos, ki je z raznovrstnimi pticami navdihnil Darwina za razvoj evolucijske teorije, je doživetje zase. Zaradi svoje oddaljenosti od drugih kopnih delov, se v verigi vulkanskih otočkov skriva edinstven živalski svet. Posebej znane so galapaške želve velikanke, nekatera imena pa pričajo o endemičnosti vrst npr. velika burnica, modronogi strmoglavci, galapaški pingvin.
 
Potovanje Ekvador z Galapagosom je vrhunsko doživetje, vabljeni!
 

Poglej fotogalerijo!