17. jan, 2018   Agencija Oskar, Indonezija, Oskar piše  

 

Oskarjeva Indonezija 2018

Čeprav je Indonezija ena dežela, je v resnici svet v malem. Ljubitelj potovanj bi jo ŽELEL obiskati vsaj dvakrat – enkrat njen »znani« del (Java, Bali, Lombok) in potem še vsaj en njen »neznani« del (Mali Sundi, Sulawesi, Sumatra, tudi hrabri Irian). Potem se lahko vrača znova in znova. Tako je zgrajena tudi Oskarjeva Indonezija.

Za prvič –  turistično s pridihom doživetega
Java, Bali in Giliji, Bromo in južni Sulawesi

Fotka1 1024x387 - Oskarjeva Indonezija 2018
Indonezijski dvojček in Giliji 10/12 dni vas turistično popelje skozi glavne znamenitosti Jave in Balija, na koncu pa ponudi nekaj počitniških dni na otočkih Gili. Na potovanjih od marca do oktobra je vključen tudi bolj doživeti vložek na pravi vulkan Bromo.

 Indonezijski dvojček in Giliji >> 
 

Indonezijski trojček z Giliji 15/17 dni je najbolj priljubljeno potovanje, saj poleg gornjega »dvojčka« vključuje še doživeti 5-dnevni izlet v samobitno sulaweško Torajo. Turistični način na Javi, Baliju in Lomboku se spleta z doživetim načinom na Bromu in Sulawesiju. Zadetek v polno!

 Indonezijski trojček z Giliji >>

Fotka2 1024x320 - Oskarjeva Indonezija 2018

Za drugič in vsakič naslednjič – Oskar +
PRAVA in »neznana« Indonezija

Mali Sundi, Sulawesi, Sumatra (v pripravi)

 
Vsako od potovanj je svojevrstna zgodba, ki je ne morete pozabiti. Vsa pa imajo skupno vibracijo. Vrstni red je poljuben. Ko vas enkrat vsrka indonezijska resničnost, boste zaželeli doživeti vse tri ?.

fotka3 1024x806 - Oskarjeva Indonezija 2018  

Po malih Sundih 16/17 dni je vsebinsko in potovalno izjemna zgodba. Najprej previjugamo Flores, obiščemo vulkan Keli Mutu, spoznamo plemensko kulturo in se naužijemo čudovitih pogledov in pristne dežele. Potem 4 dni preživimo na ladjici v raziskovanju otočja Rinca in Komodo. Tu so komodoški varani, čudovit koralni podmorski svet, leteče lisice, mante in želve, uživanje na ladjici in aktivne počitnice. V zadnjem delu Sumbawe prispemo na Lombok, ki ga raziščemo in si privoščimo nekaj počitniških dni. Razgibane so tudi nočitve – dvakrat spimo pri domačinih, trikrat na ladjici, ostalo v lokalnih hotelih, na koncu v lepem počitniškem resortu. Potujemo z raznovrstnimi prevoznimi sredstvi. Za logisitko je poskrbljeno.

 Po malih Sundih >> 

 
Sulawesi – otok moči ter čutenja 17 dni je Oskarjev evergreen – po uvodnih taktih v tropski resničnosti vstopimo v višinsko deželo Torajo, kjer spoznamo enkratno plemensko in animistično kulturo Aluk to Dolo in življenje višinskih Gorenjcev. Sprehodimo se po višinskih riževih poljih in pravljični deželi, noč pa prespimo pri domačinih. Potem potujemo skozi tradicionalni in odmaknjeni osrednji Sulawesi, kjer si privoščimo robinzonske raziskovalne počitnice na otočju Togian. Raziskujemo z ladjo, domačinskimi sampani, tu so koralne plaže, grebeni in atoli, obiščemo morske Cigane in še marsikaj. Odlična avantura!

 Sulawesi >> 

 fotka4 naredi izrezana 1024x452 - Oskarjeva Indonezija 2018 

Za vrhunsko pustolovščino pa – Oskar +  Irian Jaya

 
Aboridžinska Irian Jaya 16 dni s plemenskim festivalom v Wameni je življenjska pustolovščina in izjemno potovanje za prave navdušence. Dolga je pot na konec sveta, od koder je le še en let v osrčje Iriana. Tam še vedno živijo aboridžinska plemena. Najprej obiščemo njihov festival, ki je svetovna atrakcija sredi ničesar. Potem se podamo na 6-dnevni treking, ki ni šala, zaživimo z aboridžini, prespimo v njihovih vaseh, prehodimo vijugave kraje njihovega življenja. Tam je tako, kot je, nič drugače. Daleč od udobja in lahkotnosti, a nepozabna življenjska avantura.

 Aboridžinska Irian Jaya >>  

fotka5 1024x683 - Oskarjeva Indonezija 2018

Individualno potovanje – Indonezija na dlani …

Karkoli, kadarkoli, po vaši želji, samo za Vas! 

 Individualno potovanje >>  

fotka6 1024x497 - Oskarjeva Indonezija 2018