19. nov, 2019   Nekategorizirano  

 

Madeira skozi oči sopotnice Damjane

Pozdravljeni, Oskarjevci!

Pred desetimi leti sem v prilogi Ona prebrala potopis z otoka Madeira. Fotografije zelenega plavajočega vrta v Atlantiku  so me povsem prevzele in letos je potovanje postalo resničnost.
Naj povem, da je bilo to moje prvo potovanje v življenju, prvič sem letela z letalom, imela pa sem izredno srečo, da je praktično vse potekalo idealno. Vreme je bilo čudovito, leti mirni, zamud nismo imeli, vodička enkratna, dežela čudovita, ljudje prijazni, sopotniki družabni, skratka fantastična izkušnja za novopečenega popotnika.
Vsak dan je bil za nas najlepši dan našega potovanja, kot nas je zjutraj nagovorila naša Sandra. Ja, naša Sandra, ki nas je vse dni suvereno vodila po otoku, nas opremila s pohodniškimi nasveti, predstavila otok v vsej njegovi veličini,  tako zgodovinskih kot naravnih danosti, zelo organizirana, vse je potekalo po načrtih, pa tega v dopustniškem doživljanju našega časa sploh nismo čutili. Zvečer po celodnevnem pohajkovanju nikoli nismo bili tako utrujeni, da ne bi bilo dovolj energije še za sproščeno druženje s sopotniki, v mestu ali pa zgolj na terasi hotela. Zanimivo je bilo poslušati Sandrine pogovore v portugalščini z voznikom in dogovarjanja za naša kosila, nekaj portugalskih besed smo se naučili tudi popotniki.
Med našim potovanjem smo izkusili Madeirske kulinarične dobrote in njihove značilne pijače. Na njihovi univerzi smo se udeležili fado večera in doživeli njihovo posebno glasbo.

Madeira

Torej, naj zaključim – bilo je fantastično potovanje in upam, da bom doživela še kakšnega. Sorodnike, sodelavce in prijatelje sem presenetila z  Oskarjevimi  razglednicami z mojimi vtisi s potovanja, za katere seveda na razglednicah ni bilo dovolj prostora, zato sem doma pripravila še predstavitve ob fotografijah z otoka, ki so jih navdušile.

Agenciji Oskar pa želim še mnogo tako zadovoljnih udeležencev potovanj kot sem sama.

Lep pozdrav,