Prispeli smo pozno zvečer. Nič nisem vedela o otoku in tudi nisem hotela vedeti. Še vedno se mi zdi čarobno potovati nekam, kjer je vse ena velika neznanka. Takrat se počutim kot mali otrok, ki raziskuje svet daleč stran od mame. Vse je tako novo, neznano, nenavadno. 
Nov dan začnemo z zajtrkom. Ali ste že poskusili kdaj sendvič s sirom in svežim ananasom? Odličen je in znana madeirska specialiteta, pa še sami si jo
Jutranja vožnja mimo Funšala pokaže popolnoma drugačno sliko, kot prejšnji večer. Dežela kapucink, pomislim prvi trenutek, saj se povsod bohotijo preproge rdeče-oranžno-rumenih cvetlic, včasih pomešane s šopki belih kal. Ja, tak je plevel na Madeiri. Cesta se začne strmo vzpenjati, pokrajina se popolnoma spremeni v gozdnato in malo kasneje nas objame megla. Ko bus prisopiha na vrh, se zopet prikaže sonce. Sedaj mi je jasno kako je s kolesarjenjem na Madeiri. Ravnih cest skoraj

Breda Dular
