15. okt, 2008   Agencija Oskar   , , , , , , ,

 

Krajša turistična potovanja

Carigrad 5 dni. Večno mesto, ki ni zaspalo že 1600 let in je danes budno bolj kot kadarkoli poprej. Naše 5-dnevno potovanje vas popelje po glavnih znamenitostih tega mesta, seveda pa vas z veseljem odpeljemo tudi po manj znanih predelih in s tem dodamo piko na i temu potovanju. Varno in udobno – v standard (3*) in nadstandard (4*) različici. Ne pozabite na možnost preživetja novega leta v Carigradu (pri tej lahko novo leto preživite na dveh kontinentih hkrati – edinstveno!!!).

Carigrad

Carigrad


Jordanija 6/7 dni – potovanje nas lagodno popelje med zgodovinske in naravne skrivnosti dežele. V obeh konceptih obiščemo vse glavne znamenitosti dežele – Petra, Wadi Rum, Jeraš,… s tem, da je v 7-dnevnem konceptu nekaj več časa za obisk prestolnice Aman. Seveda pa Jordanija skriva marsikatero presenečenje, kot je na primer Dana… zaradi česar bomo dobili tudi malo drugačen, ne zgolj turističen pogled na deželo. Odhod je s čarterskim letalom iz Ljubljane direktno do Jordanije.
Jordanija

JordanijaIzrael 6 dni – potovanje nas v kratkem času popelje po bogatih Izraelskih poteh in mestih, ki slovijo po mnogih zgodovinskih zgodbah in dogodkih. Izredna pestrost kultur in religij, bogata in nemirna bližnja in daljna zgodovina. Potovanje nam smiselno odgovori na marsikatero vprašanje, ki se nam poraja v mislih. Okusimo pa tudi utrip Jordanije med “Rimljani” in počitnikarji. Odhod je s čarterskim letalom iz Ljubljane direktno do Jordanije.
Izrael

IzraelJordanija in Izrael 7 dni – atraktivna kombinacija dveh dežel. Za začetek spoznamo Jordanijo z njeno “kraljico” Petro in puščavo. Nato počasi potujemo po prelepi “kraljevi avtocesti” proti severu, kjer kmalu prestopimo mejo v Izrael. V Izraelu obiščemo Jeruzalem, Betlehem, Jafo in Nazaret. Vsebinsko močno potovanje v bolj klasični turistični izvedbi. Odhod je s čarterskim letalom iz Ljubljane direktno do Jordanije.
Jordanija in Izrael

Jordanija in Izrael


Klasični Maroko 8 dni – v dobrem tednu doživimo glavne znamenitosti Maroka. In ta dežela ima kaj za pokazati!! Neverjetno pestrost narave lahko občudujemo od Atlantskega oceana preko Atlaških gora do mogočne Sahare… Kraljeva mesta nam pripovedujejo zgodbe maroške zgodovine, slikovite tržnice, čajnice in restavracije pa nas vpeljejo v Maroko danes. Oglejte si tudi možnost podaljšanja v avanturo – potovanje Kraljestvo vzhajajočega sonca!
Klasični Maroko

Klasični Maroko


Klasični Egipt 8 dni – klasično potovanje nas v tednu dni popelje po glavnih vzdušjih dežele ob Nilu. Piramide in muzej v Kairu, Dolina kraljev v Luxorju in še bi lahko naštevali… Nato se prepustimo nubijski deželi okoli Asuana – neprimerljivi Abu Simbel, vožnja s feluko, najlepša puščava na poti in asuanski jez… pa seveda najbolj eksotična tržnica v Egiptu! Za konec pa obmorska Hurgada in koralni grebeni Rdečega morja… prava osvežitev za dušo in telo!
Klasični Egipt

Klasični Egipt


Križarjenje po Nilu 8 dni – lenobnemu uživanju na ladji, kjer uživamo v pogledih na življenje ob reki Nil, se sončimo ali preprosto uživamo v udobju ladje, ki je pravi hotel, smo dodali oglede egipčanskih zanimivosti – templje v Kom Ombu in Edfju-ju, vožnjo s feluko po Nilu, dodali pa smo tudi glavne zanimivosti Luxorja in Kaira ter šarmantnega Asuana…. Klasično potovanje, ki mu lahko dodamo tudi pridih drugačnosti!
Križarjenje po Nilu

Križarjenje po Nilu


Klasični Egipt in Sinaj/Hurgada 12 dni – Zelo atraktivna kombinacija – spoznavanju faraonske dežele dodamo doživeto dogodivščino – vzpon na Mojzesovo goro ter dvodnevni safari po sinajski puščavi, kjer se potovalna doživetja proti koncu stopnjujejo, ali pa našo potovalno zgodbo umirimo z letovanjem v obmorski Hurgadi. V osnovi bolj klasično potovanje, pa vendar puščavski višek na koncu!
Egipt, Sinaj, Hurgada

Egipt, Sinaj, Hurgada