17. apr, 2013   Agencija Oskar, Kenija, Tanzanija, Zanzibar  

 

Kenija, Tanzanija in sirotišnica Kibowa

Kenija Tanzanija Zanzibar 4 300x183 - Kenija, Tanzanija in sirotišnica KibowaKenija in Tanzanija z Zanzibarom je eden izmed najbolj vabljivih delov našega planeta za vse ljubitelje narave, safarijev in plemenskega življenja. Svetovno znani nacionalni parki z vsakoletno migracijo tisočerih živali in kulturno bogatim izročilom prvobitnih plemen na vedno drugačnem prizorišču kot iz najbolj izbranih slik. Nad vsem tem se dviga snežena kapa mogočnega Kilimandžara, dramatičnosti kar ne zmanjka na vsakem koraku. Tukaj si obiskovalec reče: “To je Afrika!”.
Kenija Tanzanija Zanzibar 5 300x166 - Kenija, Tanzanija in sirotišnica KibowaNaše klasično potovanje Hakuna Matata 12 dni smo letos dodatno obogatili in povezuje Kenijo in Tanzanijo, nacionalne parke in spoznavanje plamen in življenja od Masajev do Bušmanov. Dodali smo še velik nabor tanzanijskih potovanj; Med plemena Masajev in Bušmanov z Zanzibarjem 12 dni, V iskanju velikih 5 s Serengetijem in Zanzibarjem 12 dni ter Velika tanzanijska tura 12 dni.
Potovanjem pa smo dodali tudi obisk sirotišnice Kibowa, ki ji pomagamo s programom »Pakiraj z namenom«, ko vas sopotnike spodbujamo, da pri pakiranju prihranite kakšen kilogram prostora, da dodatno vzamete za sirotišnico kilogram riža ali morda barvice in zvezke, morda uporabno torbo …

Kenija Tanzanija Zanzibar 2 - Kenija, Tanzanija in sirotišnica KibowaV oktobru pa bomo obiskali Tanzanijo in sirotišnico v programu »Potuj z namenom«, kjer od vsakega potnika za sirotišnico prispevamo 20 dolarjev. Progam poleg spoznavanja Tanzanije vključuje obisk sirotišnice, druženje z otroki in obisk bolnišnice.
Ne glede na to ali načrtujete potovanje vašega življenja, leto v tujini ali pa zgolj kratek oddih, lahko resnično naredite razliko in s svojo potjo vplivate ne le nase, temveč tudi na ljudi in kraje, ki jih obiščete. Program »Potuj z namenom« v Tanzaniji je enkratna priložnost, da vidite Afriko skozi oči raziskovalca, avanturista in posameznika, katerega majhno prijazno dejanje bo nekomu lahko pomenilo vse.
Kenija Tanzanija Zanzibar 3 - Kenija, Tanzanija in sirotišnica KibowaNa posebej pripravljeno potovanje, kjer se bomo več zadrževali v sirotišnici, se odpravljamo konec oktobra. Vaša udeležba pa pomeni, da boste
– s svojim potovanjem pomagali sočloveku,
– spoznali otroke, ki jim boste pomagali,
– v stiku z domačini,
– videli lepote Tanzanije, naravo, divje živali in začutili utrip plemen.
Sirotišnica Kibowa – njeno polno ime je »Kituo Bora cha Watoto« ali v slovenščini: »Boljši center za otroke!«
Kenija Tanzanija Zanzibar 1 - Kenija, Tanzanija in sirotišnica KibowaUstanovili in postavili sta ga dve dobrodušni gospe, ki nudita svoje srce in dušo otrokom, kot bi bili njuni. V centru, ustanovljenem leta 2005, biva štiriinštirideset otrok, starih od štiri do osemnajst let. Veliko jih tam živi od samega začetka življenja, od takrat, ko so bili v center sprejeti kot sirote ali zaradi zavrnitve svojih staršev. Nekateri izmed njih so v dnevni oskrbi, saj starši zanje niso sposobni skrbeti.
Med obiski jim bomo pomagali pri organiziranem učenju, igri, opravljanju domačih nalog ter vsakodnevnih opravilih življenja v skupnosti. Otroci potrebujejo celovit, strokoven, predvsem človeški pristop ter moralno podporo in predvsem vzor!