17. dec, 2014   Agencija Oskar, Oskar piše, Vodniki, ZDA  

 

Iščemo (novega) direktorja Agencije Oskar

Narodni parki ZDAMislil sem, da sem šel zgolj na ogled parkov Amerike, ki so mi jih opevali vodniki, sopotniki in sodelavci. Zgodilo pa se je, da so me kanjoni in prerije moje mladosti vsrkali in namesto, da bi se vrnil tak kot sem odšel, se vse postavlja na glavo. Stvari preprosto niso več, kot so bile. Začelo se je čisto nedolžno, na poti se je samo dogajalo in šele, ko sem namesto povratka domov obtičal v nekem medprostoru, sem začenjal (za nazaj) spoznavati, kako je vse skupaj nastajalo. Zdaj je prepozno.
Da se ne bi kaj podobnega zgodilo tudi vam, to zgodbo delim z vami …

LAS VEGAS

Najprej sva prišla v Las Vegas, središče naslade in pregrehe. Bila je noč in sprva sva mislila it spat. Pa naju je živahnost ulice predramila v takojšnjo akcijo … Tu je treba vsak trenutek izkoristiti za podpiranje in zadovoljevanje tistih potreb, ki jih v običajnem življenju raje porinemo pod preprogo.
Tu je vse, kar vzpodbuja strast; nočno življenje in gambling, gneča in shopping, neverjetne stolpnice in hoteli s tisoč sobami, glavna ulica s svetlikajočimi reklamami in panoji, razvrat in možnosti za zapravljanje z raznovrstnim življenjskim kičem na vsakem koraku … Nor svet, da samo gledaš!
Las VegasNič ne rabiš hodit spat, dogaja se ves čas in vse je dovoljeno. Najbolj zanimivo je ponoči. Igralnice so odprte 24 ur, lahko omagaš pri jackpotu ali zaspiš za šankom. Ko zapravljaš svoj denar, lahko zraven kadiš in počneš karkoli, da se sprožena čustva pomirijo in zapravljaš dalje … Denar postane deroča reka iz žepa in dokler ga imaš, je vse tvoje; ko ga zmanjka, nimaš tu kaj iskati … Sanjsko mesto upanja in žarečih očk v pričakovanju zmage, en teden na leto ali v življenju, potem pa greš lepo suh spet garat za naslednji teden v Življenju.
V Las Vegasu prišparaš. Vse je na enem mestu – Pariz, Egipt s sfingo in piramido, New York in dvorec iz Segovie; mene so najbolj navdušile Benetke, pa tudi Skrivnostni otok in Cezarjeva palača iz mojega prejšnjega življenja v starem Rimu. Tudi cirkus je v Las Vegasu fantastično doživetje – vesela sva, da sva ga enkrat videla, Ajda bo šla še, zame pa je bil resnično enkraten. Kabarejev in druge eksotike nisva imela priložnosti videt, preveč je bilo vsega, saj ne gre vse naenkrat. Naslednjič pa gotovo …
Las Vegas je bil kot naročen za najin začetek potovanja. Vzburil je moje čute in strasti, sprožile so se nezavedne energije in me zavrtele v “tukaj in zdaj”. Gneča in živžav je udaril na vse čute hkrati in me vrgel v vzporedno potovalno resničnost. Tu se je zgodil prvi odklop. Pojma nisem imel, kaj se bo iz tega izcimilo. No, po bitki ni težko biti general, čeprav še zdaj ne morem verjeti.
Nekaj fotk iz mojih prvih vtisov.
Nadaljevanje sledi …
Lep dan, Oskar