15. okt, 2008   Agencija Oskar   , , , , , ,

 

Indija

Indija je Indija – in tu ni šale! Močna dežela, ki nikogar ne pusti hladnega! Tej deželi ni mogoče uiti, sooča nas z njo in samimi seboj. To je dejstvo. Od tu naprej pa zdaj lahko izbirate med SEVERNO in JUŽNO Indijo. Severna je bolj kontrastna in izzivalska, južna pa bolj tropsko mehka in čutna. Potovanja po severni Indiji lahko nadgradimo z obmorskimi počitnicami na Andamanih, potovanje po južni Indiji pa s počitnicami v Goi. Povprašajte za individualne možnosti!V kraljestvu Šive 15 dni (severna Indija) – glavne znamenitosti in množica vzporednih kontrastov – doživeto in močno potovanje, pa vendar bolj lagodno, saj se v srednjem delu potovanja umiri in zaključi v mestu smrti Varanasiju in budistični Bodghayi… Poleg Džajpurja, Agre in Delhija torej v srednjem delu potovanja obiščemo sproščeno Orčo in erotični Kadžuraho.

V kraljestvu Šive

V kraljestvu Šive


V kraljestvu Šive, Amritsar in podhimalajska Indija 15 dni (severna Indija) – Glede na prejšnje potovanje bolj intenziven in napet – za to pa doživite še sikhovski Amritsar in podhimalajsko budistično Indijo.
Amristar

Amristar, podhimalajska Indija


Radžastan, sveti Ganges in Himalaja 23 dni (severna Indija). To potovanje pa je najbolj celovito potovanje po severni Indiji. Najprej globoko v puščavski Radžastan, potem preko osrednjega dela Indije (Agra, Delhi, Džajpur) v Varanasi ob reki Ganges… potem pa še v sikhovski Amritsar in podhimalajsko Indijo k Dalajlami. Bolj sproščen ritem, veliko več vzdušij in tradicije, tudi narave in lastnega časa. Priporočamo.
Radžastan, Ganges, Himalaja

Radžastan, Ganges, Himalaja


Indija Koromandija 16 dni (južna Indija). Sopotniki temu potovanju pravijo »mehka, prava Indija«. Za razliko od njenega bolj kontrastnega severa je indijski jug bolj tropski, potovalno mehkejši in toplejši. Pot nas vodi ob morju, med veličastnimi templji in čokoladnimi prebivalci… Običajno sopotniki najprej obiščete severno Indijo, kmalu pa se znajdete tudi na njenem jugu!

Reblog this post [with Zemanta]