27. jan, 2017   Agencija Oskar, Aktualne destinacije, Portugalska, Španija   ,

 

Duša Španije

Turistično Španijo kot so Barcelona, Andaluzija in Valencia, poznamo vsi.  Znane so po izjemni lepo arhitekturi in glavnih znamenitosti.

1008f9681d83b9110b54bb5bae3af943 - Duša Španije
V Agenciji Oskar smo iskali in smo našli nekaj več! To je ZGODBA! Zato potujemo tako na sever Španije in Portugalske kot po Osrednji Španiji, kjer se skrivajo »neznani« biseri teh dveh dežel. Najlepši kotički in najboljša vzdušja se skrivajo prav tam.

Tankočutno sestavljena potovanja vas peljejo skozi pestro vsebinsko bogastvo, kalejdoskop vtisov in doživetij, v karseda polno vsebnost v potovalno sedanjost.
 
Pri sladokusnih potovanjih poznavalsko spletamo glavne znamenitosti in večja mesta, tradicionalna okolja in vaška vzdušja, prelestne naravne danosti (osrednjo planoto, gorovja in obalo atlantskega oceana), španskega ekstravertnega in portugalskega introvertnega vzdušja, raznovrstne kulinarike in povsod in vedno odlično vino …
 
Takšna potovanja pripravljamo po naročilu zahtevnih sopotnikov in skupin, ki želijo preseči zgolj turističen masovni princip, v katerem si v najkrajšem času ogledamo največje znamenitosti, pri tem pa ostajamo prikrajšani za vzdušje dežele, podeželja in pikantne podrobnosti rumenega tiska.
 
Prva v vrsti je Severna Španija in Portugalska 8 dni, kateri sledi Španska pravljica 7 dni. Odlična novost je tudi Južna Portugalska z Andaluzijo 8 dni. Če želite od Španije in Portugalske še več, so to potovanja za vas!!!
 

 

Severni Španija in Portugalska 8 dni

Severni Španija in Portugalska – Burgos, Bilbao & Santiago de Compostela, Picos d’ Europa in severna Portugalska
 

Uvodni in zaključni takti se odvijajo v srčiki »španstva« na osrednji planoti Kastilje. V osrednjem delu spoznamo špansko atlantsko obalo Baskije, Asturije, Kantabrije in Galicije s Santiagom de Compostelo na čelu. Potem pa za dan in pol vstopimo še v mehko portugalsko gričevje in se ponotranjimo v »manj znani« Portugalski, preden preko Zamore in Salamance zaokrožimo nazaj proti Madridu.
 
Avtorsko in tankočutno izdelano potovanje je prepolno raznolikosti in vsebine. Vsak dan je ena slika, zgodba, vtis. Na eni strani se prepletajo kastilska, baskovska, galicijska in portugalska mesta, na drugi strani pa se plete mogočna atlantska obala s slikovitimi gorami Picos d’Europa, valovitim gričevjem Portugalske in neskončno valovito ravnico osrednje Španije. Že ob branju vas prevzame vznemirjenje, vse sladokusce in ljubitelje vrhunskih potovanj!
 
Potovanje priporočamo vsem, ki so jih že kdaj navdušila Španija ali Portugalska, naša potovanja po Irski ali Škotski, morda po Romuniji in Bolgariji ali pred leti po naših enkratnih krajih Turčije in Bližnjega vzhoda …

Več … Potovanje Severni Španija in Portugalska 

slika 2 severna Španija in Portuaglska - Duša Španije

Španska pravljica 7 dni

Osrednja Španija – Madrid, Kastilja & Leon, Extramadura in Castilla la Mancha
 

Tankočutno potovanje za potovalne sladokusce, ki nas vpelje v najbolj skrite kraje in odmaknjene kotičke “prave” Španije!
 
Osrednja Španija ponazarja pravo špansko bistvo, identiteto in srce. V neskončni valoviti ravnici, ki jo občasno sekajo slikovite sierre (hribovja) in reke, se tudi danes dogaja španska pravljica. Dodajmo še doživljanje samobitnih španskih vasic in podeželja in že se znajdemo v čutnem potovalnem metežu.
 
Sem zdaj umestimo največje španske znamenitosti, ki so navadnemu obiskovalcu težje dostopne, zato pa toliko bolj veličastne! Tu je največ španskih znamenitosti uvrščenih na UNESCO-v seznam kulturne in naravne dediščine, tu se skriva prava španska bit. Tu začutimo srca konkvistadorjev in se vživimo v Don Kihota (tudi v sebi).
 
V slovitih mestih in čudovitem vzdušju Segovie, Salamance in Toleda lahko uživate v zgodovini in španskih zgodbah iz preteklosti in sedanjosti … Vanje vas zazibljemo tudi v manjših “sladkorčkih” – Avili, Trujillu in Cuenci, za smetano na potovalni torti pa vas popeljemo v Pedrazzo, Guadelupe in “Don Kihotovski” Campo de Criptana, kjer začutimo deželo v vsej svoji lepoti. 
 
In “pika na i” je zagotovo kraljevo mesto Madrid, mesto z dušo in značajem.
Prijetno podnebje, ki narekuje lagoden način življenja; živahne ulice in četrti, ki očarajo s svojim šarmom; zgodovinsko središče s Plazo Mayor; trije svetovno priznani muzeji; prijazni Madrilenjosi; kulinarični užitki ob tapasih in vinu …

Več …  Potovanje Španska pravljica               Več … Vsa potovanja po Španiji

slika3 mlini Španska pravljica - Duša Španije