Šrilanka - sončni zahodUspel je preboj – kako za isti vložek ustvariti veliko več in potovanje iz stroška spremeniti v naložbo v boljše (domače) življenje.  Na videz je bilo potovanje, kot vsako drugo. Bil je vodnik in potniki, prelestna potovalna dežela in navihan potovalni koncept. Bilo je radostno potovalno sproščeno vzdušje od začetka do konca … 

In še veliko več – z nekaj vajami in ozaveščanjem se je ostrila naša pozornost, s sopotniki smo bili vse bolj občutljivi in odprti – do sebe, skupine in drugačnosti dežele. Potovalno igrivost in presenečenja smo sprejemali s hvaležnostjo in cenili smo skupinsko igro, v kateri je vsakdo lahko igral zgolj sebe.

Šrilanka - plantaža čajaV prvem delu smo vadili Pot pozornosti in se osredotočali na sebe v barvitem okolju z vprašanjem – kdo v resnici sem, kako se odzivam na vtise iz okolja in kako se pri tem počutim; ko nas zajame tropska nevihta, pride do spremembe programa ali v prelestnem okolju okoli svetega drevesa, v meditaciji obkroženi s čutnimi domačini. Ozaveščali smo lastne gibe, korak in hojo, čustvo in misli … Kdo v resnici smo? Bilo je čarobno.

V srednjem delu smo udarili v jedro – kakšna je moja maska, katere vloge igram in kako se ob tem počutim? Kaj mi govori in občuti srce in kaj dela opičja osebnost v obliki maske, ki sem si jo nadel bog ve kdaj? Dvojno govorico začutimo ob bobnih v templju Budinega zoba, ob alternativah, kjer se razkoljeta vizija duše in vizija osebnosti v dilemo, ki sproži kopico brezplodnih misli in čustev … Razločevaje kot uvod v spektakularno fazo – PREHOD!

Šrilanka - pogled iz Adamovega vrhaPREHOD (iz starega v novo) smo v živo trenirali z vzponom na Adamov vrh, 5.800 stopnic in skoraj 1.000 višinskih metrov. Podoživljali smo Mojzesovo zgodbo, ko zelena sfera (osebnost, izraelsko ljudstvo) hoče nazaj, gradi zlato tele in se upira. A je rdeča sfera (zavest, Mojzes na gori) močnejša in vodi v preboj. Dramatičen trenutek, konkretna potovalna izkušnja, veliki pok in SKUPNA zmaga! Vsi smo zmogli, vsi smo presegli. Ne v domišljiji, temveč v potovalni resničnosti. Zmaga.

Iz preboja smo se spustili v sestop, iz ekstatične zmage v zemeljsko resničnost. Vsakdo se je soočil s sabo in preteklostjo; zdaj so na vrsti primerjave in lastni, srčni občutki kaj si želimo bolj kot kaj drugega. Zdaj, v sferi prehoda lahko (ali pa ne) ustvarimo želeno spremembo. Lahko uspemo, ali zgolj ozavestimo, kaj si res želimo. In potem, morda jutri ali čez leta, to z gotovostjo uresničimo …

Na videz enako, v resici vsakemu čarobno in korak dlje v percepciji potovanj. Na videz se ni nič dramatičnega zgodilo; na videz je bilo vse tako, kot pri vseh drugih potovanjih. A je potovanje teklo povsem drugače – naše potovalno bogastvo je neprimerljivo, naša izkušnja nedvomna!

Hvala sopotniki, pionirji v novi zgodbi, ki odpira novo poti. Že na študijskem potovanju Agencije Oskar se bodo začeli uresničevati novi pristopi.

Vsem v razmišljanje,

Oskar

 

Tags: ,

Komentirajte

Za komentiranje morate biti prijavljeni.

Šrilanka-Sigiriya-srle
POTOVANJE:
Cena:
od 1710 EUR
Trajanje:
od 16 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje
Šrilanka-Kandijski plesi
POTOVANJE:
Cena:
od 1500 EUR
Trajanje:
od 12 dni
Potovalni stil:
Stopnja 3 - Oskarjevo doživeto potovanje
Šrilanka-Buda-srlk
POTOVANJE:
Cena:
od 1476 EUR
Trajanje:
od 11 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - Oskarjevo turistično potovanje
Maldivi-tropski otok
POTOVANJE:
Cena:
od 1998 EUR
Trajanje:
od 12 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - Oskarjevo turistično potovanje
Šrilanka -plaža
POTOVANJE:
Cena:
V PRIPRAVI
Trajanje:
od 12 dni
Potovalni stil:
Stopnja 2 - Oskarjevo turistično potovanje
Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se