23. mar, 2017   Agencija Oskar  

 

5 najbolj norih destinacij v letu 2017

  ...  po izboru »aviatičark«

Tahaa Francoska Polinezija 1024x342 - 5 najbolj norih destinacij v letu 2017

Longji riževe terase so ene najbolj dih jemajočih teras na Kitajskem. Njihova gradnja se je začela že v času dinastije Yuan (1271-1368). Vsak od letnih časov prinese svoje barve, ki se prepletajo z edinstvenimi barvnimi kostumi, petjem in plesom tam živečih etničnih manjšin. Najbližje letališče je približno 150km oddaljeni Guilin. V Guilin lahko poletite iz Benetk od 640 EUR na osebo dalje.

Gozd nožev na Madagaskarju. Madagaskar je že sam po sebi izjemen. Slovi po biotski raznovrstnosti (90 odstotkov endemičnih vrst, ki jih ne najdemo nikjer drugje na zemlji). Zelo poseben je goz nožev – nacionalni park Tsingy de Bemaraha. Tu so ogromne formacije kamnov kot iz Jurskega parka, ki tvorijo nekakšen labirint ter skale ki kakor noži štrlijo v nebo. Kot bi hoteli odganjati ljudi ter skriti živali in rastline. Poletite na Madagaskar in ga odkrijte! Iz Milana že za 710 EUR.

Vas Namje v Nepalu. Če ste ljubitelji pohodništva vas ta mala nepalska vas ne bo pustila ravnodušne. Do tja ne moremo kar po cesti z avtom. Edini način, da prispemo v raj je prehojena serija več  pešpoti s pogledom na Mount Makalu, peti najvišji vrh na svetu. Poletite v Nepal, preden ga odkrije truma turistov! V Nepal iz Ljubljane od 675 EUR na osebo dalje.

Otoček Taha’a, Francoska Polinezija. Verjetno je že velika večina slišala za rajski otok Bora Bora ali Tahiti. Zakaj nebi raje raziskali majhen in intimen otok ne daleč stran? Turkizno morje, modro nebo v zraku pa vonj vanilije. Zmagovalna kombinacija za vaš sanjski oddih!

Con Dao island v Vietnamu je še ena poslastica za sproščen oddih. Čisto morje, bele peščene plaže, vožnjo po samotni obali in pitje koktajlov na promenadi. Po želji tudi obisk zgodovinskih znamenitosti. Privoščite si! Najbližje letališče je Ho Chi Minh do kjer priletite in nato z lokalnim transferjem do vašega popolnega oddiha. V Ho Chi iz Ljubljane od 550 EUR na osebo naprej.

Če imate pa svojo sanjsko destinacijo pa le na dan z njo. SANJAJTE VI, za letalske karte poskrbi avio@agencija-oskar.si.