...  po izboru »aviatičark«

Tahaa Francoska Polinezija

Longji riževe terase so ene najbolj dih jemajočih teras na Kitajskem. Njihova gradnja se je začela že v času dinastije Yuan (1271-1368). Vsak od letnih časov prinese svoje barve, ki se prepletajo z edinstvenimi barvnimi kostumi, petjem in plesom tam živečih etničnih manjšin. Najbližje letališče je približno 150km oddaljeni Guilin. V Guilin lahko poletite iz Benetk od 640 EUR na osebo dalje.

Gozd nožev na Madagaskarju. Madagaskar je že sam po sebi izjemen. Slovi po biotski raznovrstnosti (90 odstotkov endemičnih vrst, ki jih ne najdemo nikjer drugje na zemlji). Zelo poseben je goz nožev – nacionalni park Tsingy de Bemaraha. Tu so ogromne formacije kamnov kot iz Jurskega parka, ki tvorijo nekakšen labirint ter skale ki kakor noži štrlijo v nebo. Kot bi hoteli odganjati ljudi ter skriti živali in rastline. Poletite na Madagaskar in ga odkrijte! Iz Milana že za 710 EUR.

Vas Namje v Nepalu. Če ste ljubitelji pohodništva vas ta mala nepalska vas ne bo pustila ravnodušne. Do tja ne moremo kar po cesti z avtom. Edini način, da prispemo v raj je prehojena serija več  pešpoti s pogledom na Mount Makalu, peti najvišji vrh na svetu. Poletite v Nepal, preden ga odkrije truma turistov! V Nepal iz Ljubljane od 675 EUR na osebo dalje.

Otoček Taha’a, Francoska Polinezija. Verjetno je že velika večina slišala za rajski otok Bora Bora ali Tahiti. Zakaj nebi raje raziskali majhen in intimen otok ne daleč stran? Turkizno morje, modro nebo v zraku pa vonj vanilije. Zmagovalna kombinacija za vaš sanjski oddih!

Con Dao island v Vietnamu je še ena poslastica za sproščen oddih. Čisto morje, bele peščene plaže, vožnjo po samotni obali in pitje koktajlov na promenadi. Po želji tudi obisk zgodovinskih znamenitosti. Privoščite si! Najbližje letališče je Ho Chi Minh do kjer priletite in nato z lokalnim transferjem do vašega popolnega oddiha. V Ho Chi iz Ljubljane od 550 EUR na osebo naprej.

Če imate pa svojo sanjsko destinacijo pa le na dan z njo. SANJAJTE VI, za letalske karte poskrbi avio@agencija-oskar.si.

Piše: Oskar

Javljam se iz Šrilanke, iz enega najlepših zalivov Unawatuna, v sproščenem počitniškem vzdušju ob Indijskem oceanu, kjer preživljamo zadnji dan potovanja v počitku po intenzivnem doživljanju vzporedne, tokrat šrilanške resničnosti. Zvečer se odpeljemo v čarobno kolonialno mesto Gale na sončni zahod, potem nočni ogled Kolomba in skupina se vrne domov. Mene pa čaka še ena ponovitev enkratne zgodbe, ki se začenja prav to noč 😊.

Šrilanka-osvojitev vrha AllagalaZdi se, kot bi minil vsaj mesec dni, odkar smo odpotovali iz Ljubljane. Toliko se je vmes zgodilo. Bilo je, kot da bi vstopili v močan doživetveni tunel, v katerem nas vrti in prekopicuje po dolgem in počez. In iz katerega je izhod le na koncu; včeraj torej, ko smo prišli sem na morje v Unawatuno in lahko na polno zadihali prosti čas in počitek. Vsak dan je bil svoja zgodba, hkrati sproščen, hkrati doživet in poln. Vsak večer smo se zdravo utrujeno dobivali pri večerji in pretresali doživetja in jutra so se zdela že nekaj dni nazaj. O doživetjih prejšnjega dne pa smo se pogovarjali kot: «Se spomniš zadnjič, ko smo osvojili vrh Allagalo!«, kot da bi od takrat minil cel teden.

Šrilanka-idila nacionalnega parka YalaŠrilanka je čudovita dežela in potovanja po njej imajo še dodatni čar, saj smo kar naprej v objemu bujne tropske narave. Mest je zelo malo, glavne znamenitosti so vpete v rastlinje in prijetne sprehode. Veliko je zdravega gibanja in spontanih trenutkov, ki iz nas potegnejo otroško razigranost in spontanost, še posebej v stikih z domačini.

Marčevski potovanji sta bolj planinski: dodali smo poudarek naravi in sprehodom, v borih 12-ih dneh osvojili tri lepe vrhove in si privoščili veliko sprehodov. Uvodni hrib je bil čudovita špička Allagala (1.140 m), iz katere se nam je odprl pogled na prehodno območje med dolino in višavjem, na poti pa smo doživeli samobitnost dežele in njenih prebivalcev. Vrhunec je bil vzpon na Adamov vrh 2.240 m, kjer smo spet doživeli neopisljivo vzdušje, ko se množice domačinov srčno zgrinjajo proti vrhu. Za konec pa smo si privoščili še mali Adamov vrh, kjer ne gre za vzpon, temveč za prijeten sprehod na sončni vzhod visoko nad 1000 metrov globoko Ellino vrzel.

Šrilanka-SigiriyaNa Oskarjevi Šrilanki smo se zbrali ljubitelji narave, ki vemo, zakaj potujemo. Ni nam bilo težko vstati v zgodnjem jutru in na sprehodu občutiti prehod iz temne noči v živahen tropski dan. S to čarobnostjo smo doživljali dneve, občudovali lepote in se veselili stikov s čokoladnimi domačini, obiskovali vasice, vsrkavali doživetja, gledali slone in imeli smo izredno srečo – videli smo leoparda!

Šrilanka je neverjetna zgodba. Vredno je vstopiti vanjo in spoznati resničnost, za katero si nikoli ne bi predstavljali, da je sploh mogoča; občutiti počasnost življenja in srčnost prebivalcev, ki sijejo vitalnost in življenjski pragmatizem, četudi žive veliko slabše od nas. Vredno je vedno znova zaživeti v tej resničnosti in se z njo napolniti, da se domov vrneš poln, prepoln energije, volje do življenja in novih idej.

Šrilanka-sprehod po čajnih plantažahTudi sam bi se z veseljem vrnil domov. Že eno tako potovanje je vredno enega življenja in iz njega se vedno vrneš drugačen, neprimerljivo nadgrajen, kot si odšel na pot. A čaka me še ena ponovitev. Danes prihaja nova skupina, s katero bomo spet na novo doživljali cel šrilanški krog. Kot vodnik čutim neverjetno poslanstvo in radost, da sopotnike vedno znova in znova vpeljujem v vidne in nevidne svetove gostujočih dežel. In komaj čakam, da se spustim v novo zgodbo, nova doživetja in spoznanja, in nove spremembe, ki iz njih izhajajo.

Lepo se imejte, želim vam veliko sonca.

Tudi če zunaj pada dež.

Oskar

Tags: ,

1.    Portugalska – uspešnica leta 2016/17

Portugalski kalejdoskopPortugalski kalejdoskop je potovanje, ki nas popelje skozi velika mesta ob obali in glavne znamenitosti dežele. V notranjosti pa najdemo čutno portugalsko bit in veličastno naravo. Obiščemo  šarmantno Lizbono, študentsko Coimbro, čutni Porto, umetniški Obidos ter ribiški Aveiro. Tu je še dolina reke Duoro, kjer vstopimo v sanjski svet Visoke planote. Začarajo nas odmaknjene vasice prijaznih ljudi, kjer se je v mesečevi pokrajini granitnih balvanov nekoč ustavil čas.

MadeiraMadeira – potovanje v eksotičen vrt večne pomladi sredi Atlantika. Privoščimo si sprehode po levadah v gozdu lovorikovca in uživanje v subtropskem zelenju. Potovanje nas očara s spektakularnimi panoramami z najvišjih vrhov na vse konce otoka in pogledi na mogočne klife. Priporočamo ljubiteljem narave in aktivnih počitnic.

AzoriAzori –  Evropski dragulji sredi Atlantskega oceana, na katerih stoji najvišji vrh Portugalske – Pico, stotine raztrganih vulkanov ter slikovitih jezerc. Tišine in izolacije se z besedami ne da opisati. Lahko pa ju čutiš v svojem srcu ter na svoji koži. Za vse, ki ne želite le kljukice na zemljevidu in ste pripravljeni, da se v Azore zaljubite.

2.    Irska – Zeleni vrt Evrope

Irska-zeleni vrt EvropeIrska je skrivnostni zeleni otok, katere prestolnica je živahen Dublin. Obiščemo Velikanovo cesto, nacionalni park Connemara, mogočne Moherske klife, Ring of Kerry – divje, drugačno, lepo … Aranske otoke raziščemo s kolesi. Irska je dežela piva, glasbe, neskončnih zelenih pašnikov ter neokrnjene narave. Potovanje za ljubitelje dobrega piva in izjemne narave.

3.    Škotska – skrivnostna škotska lepotica

Skrivnostna škotska lepoticaPotovanje vas popelje na skrajni sever Velike Britanije. Poleg viskija, kiltov in dud je poznana tudi po svoji divji, neokrnjeni ter lepi naravi. Edinburg, znan tudi pod imenom “Severne Atene”, velja za eno najlepših in najbolj šarmantnih mest v Evropi. Ogledamo si nekaj spektakularnih gradov, s katerimi je posejana škotska pokrajina, kot so grad Blair, mogočni Stirling, grad Glamis ter idilični Eilean Donan. Škotska nas navduši in začara!

4.    Islandska saga

Slap Godafoss-Islandska sagaIslandska saga je krožno potovanje po mahnem otoku, kjer spoznamo svet bučečih slapov, mogočnih ledenikov, tlečih ognjenikov, brizgajočih gejzirjev ter pomirjujočih termalnih bazenov. Na voljo so štiri potovanja, ki so v osnovnem krogu enaka, vsako pa ima določeno posebnost, tako da vsakdo najde program po svojem okusu.

5.    Severni  Španija in Portugalska

Severna Španija in PortuaglskaPotovane je polno raznolikosti in zgodb. Špansko zgodbo smo združili z nekaj portugalske mehkobe. Potovali bomo skozi neverjetne kontraste osrednje Španije do severne obale, potem pa preko severne Portugalske, Zamore in Salamance zaokrožimo nazaj proti Madridu. Prevzame nas mogočna atlantska obala in slikovit narodni park Picos d’ Europa, »manj znana« Portugalska, kjer vstopimo v mehko portugalsko gričevje ter čudovita mesta Burgos, Bilbao, Santiago de Compostela in še mnoga druga.

6. Iransko doživetje

Iran-Shiraz-Iransko doživetjeIran je vrhunska potovalna poslastica – je drugačen, skrivnosten in neprimerljiv svet, ki vedno znova očara obiskovalce. V prvem delu nas potovanje popelje po vseh glavnih znamenitostih dežele, kjer spoznamo kulturno prestolnico Širaz, antični Perzepolis, puščavski Jazd ter čarobni Isfahan. V drugem delu potovanja vstopimo v čudovito naravo Irana, doživimo sončni zahod na Alamutu, obiščemo puščavske vasice iz nekega drugega časa ter pokukamo v domove prijaznih domačinov.

7. Maroko – Berberska pravljica

Maroko-puščava kamele-Berberska pravljicaV tej čutni a dinamični maroški berberski zgodbi se najprej spoznamo s prvimi velikimi prestolnicami in znamenitostmi. Tu so kraljeva mesta Rabat, Meknes in Fez ter njihove srednjeveške medine. Nato doživimo samobitnost Atlasa in neskončno maroško puščavo. Več je sprehodov in gibanja, poglobljen je stik s tradicijo in domačini. Za konec se pomešamo med domačine v Marakešu in si privoščimo počitnice v obalni Essauiri. Najcelovitejše maroško potovanje, ki je izvedljivo samo poleti.

8. Klasični Uzbekistan in Kirgizija

Uzbekistan-Klasični Uzbekistan in KirgizijaNa svilni cesti začutimo vzdušja tisočletne poti, po kateri so potovale dragocenosti, v njih odete miselnosti in verovanja ter inovacije in ljudje. Najprej spoznamo razvit in kmetijski Uzbekistan z najlepšimi mesti preteklosti. Nato sledi kontrast – gorata in zasanjana Kirgizija, dežela pašnikov in konjev ter višinskih nomadov, ki nas bodo z veseljem sprejeli v svoje jurte.

9. Doživeti Gruzija in Armenija (in Svaneti)

Gruzija-Kazbegi-GergetiČudovito, aktivno in dinamično potovanje nas popelje v čarobni svet Zakavkazja. Najprej nas navdušuje zelena Gruzija s prijaznimi ljudmi ter kulinariko in njihovimi vini. Nato pa vstopimo v višinsko in vulkansko Armenijo z modernim Erevanom, ki nas navduši s kulturnimi in naravnimi znamenitostmi. Vrhunec potovanja je tudi doživetje odmaknjene doline Svaneti.

10. Kolumbijski vrtiljak

KolumbijaKolumbija je varna, cenovno dostopna in nadvse gostoljubna dežela. Potovanje Kolumbijski vrtiljak nas zavrti skozi živahno prestolnico Bogote, smaragdno zelene plantaže kave, zasnežene vulkane ter visokogorska jezera, idilične vasice s tradicionalnimi tržnicami, bogata kolonialna mesta, temperamentne ritme salse in seveda toplo karibsko morje z belo peščeno plažo….Kot nalašč za poletne počitnice in to z letom iz Ljubljane!

11. Med potomci Inkov

PeruPoletje je odličen letni čas za eno najbolj kontrastnih dežel na svetu, Peru.  Ogledamo si vse glavne znamenitosti, od mogočnih vrhov in sotesk sredi Andov, do deževnega tropskega gozda ter najbolj suhe puščave na svetu, vključno s plavajočimi otoki in nepozabnim doživetjem pri domačinih. Dobra cena in preverjene namestitve ter fleksibilnost pri letalski vozovnici!   

12. Narodni parki Ameriškega zahoda

ZDA-Grand CanyonOdlična sezona (maj-okt) za uspešnico zadnjih let. Najlepše parke ameriškega Zahoda in kulturo staroselcev spoznavamo z najetimi avtomobili. Občudujemo mojstrovine narave v raznovrstnosti oblik v vseh barvnih odtenkih. Za kontrast poskrbita bleščeči Las Vegas in prelepi San Francisco. Na kratko: best of.

13. Kubanska nagajivščina

KubaZa Kubo je vedno pravi (potovalni) čas. Nagajivščina je nova vibracija kubanskih potovanj in naše najbolj celovito potovanje po Kubi. Je aktivno, dinamično, iskrivo in igrivo. Stik z deželo začutimo pri domačinih doma, čez dan pa poleg drugega jahamo konje, se potapljamo z morskimi psmi, naskakujemo najlepše plaže in otoke s katamarani, snorklamo med najlepšimi grebeni. Edino kubansko potovanje, ki zagotavlja manjšo skupino!

14. Indonezija

Indonezijski trojček – Sulawesi, Java z Bromom, Bali in Giliji

Indonezijski trojcek - Sulawesi, Java z Bromom, Bali in GilijiDoživeto, a udobno potovanje začnemo na tradicionalnem Sulawesiju. Sledi skok v Jogyakarto, kulturno središče Jave, kjer si ogledamo mogočne templje Borobudur in Prambanan. Bali nas očara s svojo tropsko resničnostjo, za konec pa si privoščimo zaslužene počitnice na otočkih Gili.

Indonezija – Flores in Bali

Indonezija – Flores in BaliPotovanje za vse, ki si želite prave tropske dogodivščine. Odkrivamo plemenski Flores in se podamo na barvit vulkan Keli mutu, kjer občudujemo pisana vulkanska jezera. Obiščemo otoka Rinca in Komodo, ter opazujemo zadnje dinozavre na svetu – komodške varane. Pot nas nato ponese na Bali, kjer vstopimo v svet tradicij in verovanj. Zadnji del pa preživimo v umirjenem Amedu, ki je znan po koralnih grebenih in opazovanju delfinov.

Sulawesi – Otok moči in čutenja

Sulawesi - Otok moci in cutenjaAvanturistično potovanje poteka po enem najlepših potovalnih terenov Indonezije. Ponuja poudarjen stik z deželo. Tradicionalni, plemenski Sulavesi je dežela pogrebnih slovesnosti, pravljičnih »tongkonanov«, neverjetnih riževih polj ter mistične vere prednikov aluk – to – dolo. Tu se srečamo z umirjenim življenjem in pristno naravo v enem najbolj odmaknjenih kotičkov sveta. Potovanje za vse, ki si želite nečesa več. Začinite si življenje.

15. Tibet in Nepal (Od Katmanduja do Lhase in V iskanju Šambale)

Tibet-palača Potala-Od Katmanduja do LhaseOd Katmanduja do Lhase je potovanje, ki nas popelje po poteh Himalaje. Najprej raziščemo nepalski Katmandu ter doživimo tropsko vzdušje mesta Pokhara. Nato nas pot pelje naprej v Tibet, ki nas bo navdušil z raznoliko panoramo, višek potovanja pa je zagotovo ogled baznega tabora Everest, kjer se nam odpre prelep razgled na Mount Everest.

V programu »V iskanju Šambale« najprej spoznamo Tibet kot deželo, njihovo kulturo, tradicijo in verovanje. Nato pa vstopimo v komaj dostopni zahodni Tibet, v svet brez cest in neskončnih dolin, pod mogočni Kajlaš in 3-dnevno “koro” naokrog, v iskanje izgubljenega kraljestva Guge.

16. Šrilanka

Šrilanka-obiralke čaja-ŠrilankaŠrilanka je neskončno prijeten tropski otok, na katero vas popeljemo na treh različnih potovanjih. Klasična Šrilanka 10/11 dni je bolj lagodna in udobna, z dobrimi hoteli in polpenzionom. V prvem delu potovanja spoznamo in doživimo vse glavne znamenitosti dežele, na koncu pa uživamo v toplem tropskem morju.

Oskarjeva Šrilanka 12 dni je odličen kompromis med vsebino in časom. Od Klasične Šrilanke se razlikuje z dodanim vzponom na Adamov vrh ter dodanim dnevom v značilno tropski Kitulgali. Doživeta Šrilanka 16 dni je najbolj zaokroženo potovanje. Poleg glavnih znamenitosti obiščemo Kitulgalo in Adamov vrh, se sprehodimo okoli Elle in si na koncu privoščimo 3 proste dni ob morju.

17. Kitajsko doživetje

Kitajska-Yangshou-Kitajsko doživetjeDoživeto in raznoliko potovanje nas najprej popelje po vseh glavnih znamenitostih vzhodne Kitajske – obiščemo Veliki kitajski zid, glinene vojščake v Xianu ter spoznamo moderni Šanghaj. Nato se pot  nadaljuje v čarobno južno Kitajsko, kjer občudujemo prelepi kitajski kras, se vozimo po reki Li ter obiščemo vasi in tradicionalno podeželje, ki še vedno živijo v duhu tradicije. Za konec pa doživimo velemestni utrip – moderni Hong Kong in igralniški Macao.

18. Tanzanija – Med Bušmani in Masaji

Tanzanija – Kdo je carNa tem potovanju kombiniramo vrhunski safari s pravimi počitnicami. Vozimo se po širnih savanah Tanzanije od enega narodnega parka do drugega, vsak drugačen od prejšnjega, vsak edinstven. Spoznamo se z različnimi plemeni – z Bušmani lovimo, pri Masajih prespimo. Nadaljujemo na Zanzibarju. Bele plaže? Vključeno. Zeleno morje? Vključeno.

19. Albanski biseri

Albanija- Butrint-pastir s čredo ovacAlbanija je (še) vedno originalna. In nudi čisto vse. V vibrantn, sodobno in barvito prestolnico Tirano priletimo direktno iz Ljubljane. Napotimo se do peščenih plaž, kjer se prepletata Jadransko in Jonsko morje. V notranjosti skriti spomeniki grške, rimske in osmanske kulture nam razkrivajo bogato zgodovino države. Skupaj poiščemo romantične vasice, kjer se je ustavil čas. Jasno, ves čas nas spremljajo priljubljene kulinarične dobrote.

20. Skrivnostni Romunija in Bolgarija

Romunija – Sighisoara – barvne hišeNi slučaj, da je to potovanje eden od letošnjih hitov. Tako Romunija kot Bolgarija ponujata ogromno in se med seboj krasno prepletata. Vsak dan od začetka do konca se vrstijo novi in novi neverjetni kraji: Veselo pokopališče, izjemne lesene cerkve, stara mestna jedra, gradovi, narava … Kje je živel in kaj je počel Drakula v Transilvaniji, kaj skrivajo Karpati? Zadiši bolgarska dolina vrtnic z zgodbami iz življenja Tračanov. Eden vrhuncev je zagotovo obisk samostana Rila. Res bogato potovanje.

21. A(tra)ktivna Korzika

Korzika-Bonifaccio in modrina morjaKorzika vedno poskrbi za naše dobro počutje. Gre za pravo avanturo, kjer celotno pot opravimo s kombiji, vmes tudi kampiramo. Ker smo fleksibilni, lahko otok raziščemo »v nulo«. Najdemo tiste obljubljene plaže s kristalno čistim morjem in neturistične vasice s pristno kulturo lokalnih prebivalcev. Vsak dan smo aktivni, dobro jemo, pijemo in se sproščamo. Vsebinsko bogato, z naravo stkano in razgibano potovanje, kjer vsi sopotniki sodelujemo in soustvarjamo skupinsko vzdušje.

Več na spletni strani: www.agencija-oskar.si

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Individualna potovanja

1. PRED POTOVANJEM
Kaj spakirati v ročno prtljago? Nujne potrebščine: pametni telefon, iPad, »laptop«, slušalke, kamero, adapter, polnilec, zamaške za ušesa, mint bonbone, prigrizek, zobno ščetko in pasto, potni list, denar, kreditne kartice, rezervno oblačilo, nujna zdravila, vlažilne robčke, sončna/navadna očala, pisalo, mini dežnik in obvezno šal (nepogrešljivi pripomoček).

2. KAKO OSTATI FIT MED POTOVANJEM?
Pešačite, kjer mogoče. Izkoristite športne možnosti, ki vas obkrožajo (fitnes, plavanje, hoja …) ter imejte svojih 20 minut vsako jutro ali večer pred spanjem. 

3. APLIKACIJE kot pripomočki pri potovanju
»Packpoint« (Odličen, da česa ne pozabite), Here (off-line zemljevid), Google translate (off-line prevajalnik), XE Currency (pretvornik valute), Trail Wallet (odličen za vodenje porabe stroškov med potovanjem).

4. KAKO IZBRATI RESTAVRACIJO?
Nikoli se ne odpravite iskati restavracije, ko ste že lačni … Preverite WC – če je lepo vzdrževan pomeni, da je restavracija tudi ok. Izogibajte se tipičnih za »turiste« narejenih restavracij (prepoznate npr. če vidite multi-jezikovni meni ali razstavljene slike hrane). Vprašanje lokalno prebivalstvo za napotke, kje dobro jesti. Oglejte si tudi stran opentable.com – zelo dobra za raziskavo in ocene restavracij po svetu! 

5. IZBIRA LETALSKEGA PREVOZA
V primeru »stop-overja« izberite mesto, ki nudi resnično poceni duty free za morebitne nakupe. Prav tako preverite s katerim tipom letala letite (bolj koristno za daljša potovanja) – nekatera nudijo boljšo opremo, udobnejše sedeže, morebiten prigrizek, brezplačen prevoz športne opreme ali pa let, ki nudi brezplačen stop-over in ostanite 1-2 dneva več v tem mestu kot bonus.

6. Niste prepričani kaj naročiti za SLADICO V FRANCIJI?
Vprašajte za ‘cafe gourmand’ in se prepustite. Kar naenkrat bo pred vami ekspreso in tri do štiri majhne tortice. Tudi v drugih državah obstajajo »triki« 

7. WC-ji
Nekaj kovancev drobiža v žepu nikoli ne škodi. Ko je nuja iskanje drobiža ni najprijetnejše.

8. Ne nosite denarnice polne denarja s seboj …
Raje imejte nekaj drobiža, ostalo DVIGUJTE NA BANKOMATU po potrebi (zagotovite si zadosten dnevni limit pri svoji banki). Vedno izberite dvig v lokalni valuti in ne v EUR, s tem lahko tudi nekoliko prihranite.

9. VNAPREJŠNJA REZERVACIJA GLAVNIH ATRAKCIJ
Zakaj? Število obiskovalcev npr. v Kip svobode NY, Eifflov stolp v Parizu, vatikanski muzej v Rimu ipd. mesta je omejeno. Lahko se zgodi, da je na kraju samem že vse polno. Z vnaprejšnjo rezervacijo se izognete morebitni gneči v čakalni vrsti.

10. REZERVACIJA HOTELA/NASTANITVE
Izogibajte se različnih možnosti on-line rezervacije, kajti dostikrat to lahko pomeni, da boste dobili ‘najslabše sobe’ v sami kategoriji … izberite hotele, ki nudijo dodatne bonuse (brezplačen WiFi, brezplačen spa&wellness, brezplačen transfer ipd.). Tu je pomoč potovalne agencije kot strokovnjak še kako dobrodošla!

11. ZA ŠTUDENTE
Pridobite si ISIC izkaznico… z njo v tujini pridobite morebitne študentske popuste.

12. SPOZNAJTE SE Z LOKALNIM PREBIVALSTVOM…
Začnite pogovor z lokalnimi prebivalci in se učite od tistih, ki tam živijo. To obogati vaše potovanje bolj kot same atrakcije. 

13. ZAČNITE DAN ZGODAJ
V izogib gneči. Privoščite si trenutek miru za opazovanje okolice … usedite se v park oz. pojdite na kavico ter opazuje vse okoli vas. Vživite se v dnevno življenje in začutite utrip prostora. Začudeni boste, kaj vse boste opazili, kar običajno niti nebi.

14. IZGUBITE SE NAMENOMA …
Najboljši način videti predele mesta, kjer ljudje normalno živijo in delajo je tako, da se odpravite peš brez ciljne točke – samo izberite smer in POJDITE … doživite lahko marsikaj zanimivega … brez skrbi za nazaj še vedno lahko vzamete taxi.

15. UPOČASNITE VAŠ RITEM
Najboljši nasvet, kar vam ga lahko damo! Ne si zadati preveč. Najboljše stvari se zgodijo, ko si resnično vzamete čas za raziskovanje …

16. PIŠITE SVOJ POTOVALNI DNEVNIK
V pomoč vam je lahko tudi zanimiva aplikacija Evernote. Zapisuje si vsa doživetja (koga vse ste spoznali, kaj vse ste videli, vsa vaša občutja …),tako vam bo ostalo v večjem spominu! 

17. VELJAVNOST OSEBNEGA DOKUMENTA
V večini držav velja pravilo, da mora biti dokument  veljaven še 6 mesecev od dneva datuma povratka iz potovanja. Nujno preglejte veljavnost vašega dokumenta še pred potovanjem. 

18. Potovalni TREND INDIVIDUALNEGA potnika je ta, da ne sledi trendu temveč ga ustvarja sam! 

To je le nekaj nasvetov … mi kot strokovnjaki poznamo veliko skritih ozadij, ki jih ob sami pripravi ponudbe tudi upoštevamo.

PREVERITE NAŠE PONUDBE NA www.agencija-oskar.si/individualna-potovanja/

Tags:

Piše: Romana

Tenerife - Santa Cruz-avditorijIzbrala sem odličen čas za potovanje na Tenerife in La Gomero. Februarja imajo tam namreč karneval. To ni kot pust pri nas, saj traja 14 dni, na Tenerife celo mesec dni. Ulice so polne maškar, letos sta še posebno popularna Batman in Superman. Ogromno moških pa se obleče v ženske. Kaj je razlog, naj si vsak razlaga po svoje. Iz vseh koncev se slišijo melodije salse. Ulice so polne ljudi tako čez dan, kot tudi ponoči. Zgleda kot da mesto ne spi celih 14 dni.

Tenerife - Santa CruzMi smo se s karnevalom srečali že takoj prvi dan, ko smo prišli v prestolnico Santa Cruz. Noro! Doživetje, ki ga ne pozabiš. Karneval na Tenerife je po velikosti takoj za Brazilijo. Najprej smo si ogledali avditorij, ki je res veličastna stavba. Še posebej so me navdušile poslikane skale ob morju, kjer so uprizorjeni slavni pevci in skupine (Michael Jackson, BeeGees, Bono, Mick Jager, Freddie Mercury,…). Okolica avditorija je bila mirna, uživali smo na soncu. Nato pa smo se sprehodili po ulici in prišli v čisto drugi svet. Glasba, maškare, stojnice in zabaviščni parki vsepovsod. V vsaki ulici drugačne maškare. Tisti najbolj vztrajni pa so že počivali na travniku sredi mesta. Bolj smo hodili proti glavnem trgu, bolj glasno je bilo in več ljudi. Človek bi kar obstal sredi ulice in zaplesal z njimi. Čeprav nisem spala celo noč, me je to neverjetno vzdušje napolnilo z energijo. Komaj smo se prebili do trga. Ker pa nas avtobus ni mogel priti iskati, smo se z vso to množico odpravili nazaj proti avditoriju in se še bolj vživeli v karneval.

Tags: ,

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se