Izobraževanje Agencije Oskar – April 2018

Oktobra lani smo spoznali, da se imamo odlično. Odločili smo se, da si želimo hoditi po le eni poti – k še večji odličnosti. Za to smo bili pripravljeni narediti, kar je potrebno. Povezali smo se v »močno pleme«. Uskladili smo vizijo in se dogovorili za pravila igre. Potem smo začeli delati, kot še nikoli tako. Agencija Oskar je poletela.

Vztrajanje v odličnosti od vsakega med nami pričakuje dobro fizično pripravljenost, čustveno stabilnost, mentalno osredotočenost, odgovorno delovanje in ustvarjalnost. Vsaki od teh lastnosti smo na tokratnem izobraževanju v Ajdovščini posvetili poldnevno delavnico. Zbrali smo se vsi, sodelavci iz Agencije in sodelavci vodniki. Bilo je nepozabno.

Izobraževanje Agencije Oskar

Fiziko smo poleg dobre hrane in pijače izpostavili z delavnico Fizična samodiagnostika in samopomoč, ki jo je vodil Boris. Po uvodnih motivacijskih igrah smo se vsi testirali (kondicija, gibljivost, teža … ) in spoznali kje so naše močne in šibke točke. Delali smo na polno z izhodiščem GO HARD OR GO HOME, s polno zagnanostjo in do zadnjega atoma moči. Spoznali smo, da je to pomembno.

Čustveni stabilnosti sta bili namenjeni kar dve delavnici. Najprej smo celo popoldne namenili konfliktnim situacijam ter njihovemu razreševanju. Delavnico je vodila Vesna, po teoretičnem delu smo šli na razreševanje praktičnih primerov iz potovanj in vsakdanjega življenja. Spoznali smo, da je v močnem plemenu konflikt VEDNO nepotreben, spoznali pa smo tudi učinkovite poti, kako njegovo nepotrebnost ohranjati na potovanjih in doma.

Druga delavnica za čustveno stabilnost in mentalno osredotočenost je bila ŽIVLJENJE Z ŽAROM, kjer smo najprej spoznali razliko med življenjem (delom, vodenjem) z žarom ali brez njega. Potem nas je Sara popeljala v subtilne človeške sfere ter nam pokazala, kako lahko vsak med nami iz ne-žara spleza v stanje duha, v katerem zvezdice v očkih sijejo s polnim žarom. Spoznali smo, kako pomembno je opazovati sebe in vzpostaviti pravo stanje duha, za lastno zadovoljstvo in moč plemena.

Zadnja delavnica je bila namenjena ustvarjalnosti, na kateri nas je Urška spremenila v – SLIKARJE! Štiričlanske ekipe so se najprej želele uskladiti o vsebini in skici slike na zadano temo, potem pa sliko še ustvariti. Teme so bile zvito zavite; tri skupine so ustvarjale na temo Strong tribe, tri skupine na temo Safe in diversity in tri skupine na temo Ready for change! Dobili smo prave mojstrovine, ki zdaj krasijo naše pisarne, deležni pa jih boste tudi vi. Spoznali smo, kako smo kot ekipa odprti do izzivov in presenečeni, koliko ustvarjalnosti je v nas!

Na izobraževanju smo z veseljem ozavestili, da presegamo vse zastavljene cilje: odlični rezultati z vse bolj zadovoljnimi sopotniki, vse boljše delovno vzdušje, vse večja vključenost v problem in njegovo razrešitev. Z vse večjim veseljem hodimo v službo in delamo z vse večjo zagnanostjo in žarom. Skupaj stopamo po začrtani poti, vsi smo vključeni v zgodbo. Hvaležno. Gremo naprej!

Bilo je veselo in sproščeno – v stilu GO HARD OR GO HOME! Vsak trenutek je bil na polno, vsak med nami je bil na polno, žareli smo in se pri vsem lepo zabavali. Zdaj nas bosta energija in žar spremljala vsak dan, v zahtevnem obdobju polnem izzivov. Z zavedanjem in hvaležnostjo, da nam je zaupano dragoceno bogastvo, ki ga želimo plemenititi.

To je močno pleme. Ponosno, da je tako kot je. Pripravljeno na spremembo.

Vabljeni dragi sopotniki, v naše pleme, tudi vi. Odločili smo se, da bomo od zdaj naprej to delili tudi z vami, tudi doma. Več o tem, naslednjič.

Lep dan, Oskar

Piše: Klavdij Ferle (vodnik)
Potovanje: Oskarjeva Južna Afrika
Datum vzpona: 23. marec 2018

JAR-Mizasta gora-pogled zjutrajMizasta gora je eden najbolj znanih in predvsem markantnih hribov na svetu. Je pa ta hrib tudi izjemno muhast. Na popolnoma jasnem nebu se velikokrat pojavijo oblaki, ki kot odeja pokrijejo vrh. Zelo rado tudi močno piha. V primeru oblakov in/ali vetra velikokrat zaprejo žičnico na vrh. Na marčevskem potovanju po Republiki Južni Afriki smo imeli izjemno srečo in izkoristili popoln dan za vzpon na vrh.

Ob prihodu v Cape Town me je lokalna vodnica, potomka nizozemskih priseljencev, povprašala o načrtih v Cape Townu. Omenil sem ji vzpon na Mizasto goro. Ideji ni mogla verjeti, takšnih potnikov še ni imela.

Tags: ,

Zakaj potujemo?V marčevski izdaji Oskarjevega časopisa smo si zastavili ključno vprašanje: zakaj potujemo?

Sopotniki ste nas obdarili s svojimi mislimi, zbrali smo jih celo malo bogastvo. Tu so, za vse nas, da nam dajo novo razumevanje in pogled na pot naprej.

Zakaj torej potujemo?

Potujem …,
ker mi omogoča živeti sanje,
ker me pribije na tla,
… ker sem!

Grega

Na svetu živimo omejeni čas in fajn je ta čas porabiti za nekaj doživeti, ne samo preživeti. Doživeti pa zame pomeni spoznati življenje, tudi drugje in v drugačnih vzorcih, kot si navajen.

Potovati po televiziji ali online  je tako kot jesti sladoled čez šipo – zgleda lepo, a ni prav nič sladko 😊

David

Nekje daleč na koncu sveta, zasanjano zagledana nekam daleč čez Atlantik,
zasanjana v veličastno zgodbo iz preteklosti,
odmaknjena v granitni notranjosti velikih pomorščakov,
najlepša spomladi, kot vsakdo med nami 😊,
ČUTNA PORTUGALSKA.

Fotografije: Oskar Savarin

Tags:

Komaj čakam, da grem zopet malo tja, kjer počutim se povsem doma! HaHa!

Pa je še kdo, ki tja ga vleče? A pred strahovi sam trepeče. 

Ni ničesar, kar se nam tam je treba bati, samo razumeti in pa kdaj bo treba malo zgodaj vstati.

Gremo namreč v poseben svet in zgolj dobro voljo je potrebno s sabo vzet. 

Tu filozofija je doma in človek rad se sam s seboj malo bolj spozna.

Vse to ga posledično razbremeni in prizemlji, da potem življenje precej bolj rad tudi sam naprej živi. 

Piše: vodnik Rajh Matjaž

Indija-Sadu

Tags:

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se