SESTAVINE

 • en paket – 4 listi vlečenega testa, ki ga narežemo na 8 listov (cca. 24 x 30 cm)
 • 2 žlici rožne vode ali vode oranževca – lahko tudi mandljeva esenca
 • 125 g sladkorja
 • Maroko-sladica Mhencha250 g olupljenih mandljev
 • 60 g stopljenega masla
 • 1 čajna žlička mletega cimeta
 • 100 g masla za mazanje

 Za povrh:

 • 3 žlice belih drobljenih mandljev
 • 1 rumenjak
 • 8 žlic medu

 Po želji:

 • sladkor v prahu in cimet za okraševanje

POSTOPEK

Tags:

Pred nami je svetla prihodnost, če le preživimo sedanjost.
A če je vizija jasna, ostaja le še užitek (sedanjost) na poti.
Vsem sopotnikom – SREČNO v 2017.

 

IndonezijaNajvečje veselje mi je ustvarjanje potovalnih priložnosti, na katerih s šahovsko kombinatoriko in kirurško natančnostjo ustvarjamo nove in nove priložnosti. In če že razmišljate o tropih in o Indoneziji, potem je morda prav čez prvomajske praznike 2017 pravi čas za vaše potovanje. Izberete lahko potovanje po vašem okusu, preberite si možnosti dodatne kombinatorike. Potem pa le pohitite, da se vam priložnost ne izmuzne iz rok.

KLASIČNE, BOLJ UMIRJENE IN TURISTIČNE PRILOŽNOSTI

IndonezijaBali, Giliji in Lombok 12 dni (21. apr – 02. maj, odhod iz Ljubljane) – najbolj sproščena in počitniška možnost. Prve dni raziskujemo Bali in imamo celo priložnost povzpeti se na vrh ognjenika Batur, potem pa nas čakajo tri raznolika počitniška vzdušja – v Amedu na Baliju, na Gilijih ter v Sengigiju na Lomboku. Lahko pa vam uredimo zgolj počitnice na Lomboku (brez Gilijev).

Indonezijski dvojček 12 dni (Java in Bromo, Bali in Giliji) (22. apr – 03. maj, odhod iz Zagreba – kmalu zagotovljeno) – polna in doživeta potovalna klasika vključuje kalejdoskop štirih zgodb – kulturno-zgodovinska Jogyakarta, vulkan Bromo, čarobni Bali in počitnice na Gilijih.

Indonezijski dvojček in počitnice na Lomboku 17 dni (22. apr – 08. maj, odhod iz Ljubljane (Java in Bromo, Bali in Giliji, Lombok) – podaljšek prejšnjega potovanja s počitnicami na Lomboku.

AKTIVNE in DOŽIVETE PRILOŽNOSTI

IndonezijaBali in Sulawesi 12 dni (21. apr – 02. maj, odhod iz Ljubljane) – posebna priložnost. Najprej aktivno raziščemo Bali in se vzpnemo na sončni vzhod na vulkan Batur. V prostem dnevu počitnic v Amedu lahko osvojimo sončni vzhod na čudovitem Pura Lempuyang. Na Sulawesiju si poleg klasičnega ogleda privoščimo dvodnevni treking in spanje pri domačinih. Aktivna zgodba, počivali bomo doma. Še nekaj prostih mest!

IndonezijaIndonezijski trojček 17 dni (22. apr – 08. maj, odhod iz Ljubljane – doživeto potovanje) (Java in Bromo, Bali in Giliji ter Sulawesi. V prvem delu potujemo po doživeti potovalni klasiki, ki vključuje kalejdoskop štirih zgodb – kulturno-zgodovinska Jogyakarta, vulkan Bromo, čarobni Bali in počitnice na Gilijih. Zadnji del pa je doživet vstop na Sulawesi, kjer se za nekaj dni potopimo v indonezijsko samobitnost. Preverjeno, polno in doživeto!

IndonezijaIndonezijski dvojček in vzpon na Rinjani 3.726 m 17 dni (22. apr – 08. maj, odhod iz Ljubljane) (Java in Bromo, Bali in Rinjani). V prvem delu potujemo po doživeti potovalni klasiki, ki vključuje kalejdoskop treh zgodb – kulturno-zgodovinska Jogyakarta, vulkan Bromo in čarobni Bali. Zadnjih pet dni pa se potovanje nadaljuje v višek – najprej na 3-dnevnem trekingu osvojimo vulkan Rinjani s spekatakularnim pogledom na arhipelag, za konec pa si privoščimo še 2 dni počitnic na čudovitih plažah južnega Lomboka. Top aktivna zgodba za ljubitelje narave!

KOMBINACIJ PA JE KOLIKOR JE DOMIŠLJIJE

IndonezijaSte par z raznovrstnimi željami? Eden bi rad aktivno in drugi bolj počitniško? Idealna priložnost je v kombinaciji tretjega in šestega potovanja – medtem ko aktivni osvaja Rinijani se počitniški razvaja v udobju počitnic na Lomboku.

Ste skupinica z raznovrstnimi željami? Uskladite se lahko tako, da izberete potovanja z istim odhodom (21. apr ali 22. apr.), potem pa del potovanja odpotujete skupaj, drugi del pa vsak po svojih željah. Prav tako lahko del skupinice potuje samo 12 dni, drugi del pa vseh 17.

In tako naprej. Za vse kombinacije se je bolje oglasiti čimprej, da se vse lepo postavi in ujame kar najboljše cene.

Lep pozdrav Iz Indonezije

Oskar

 

Tags:

Pri izgubljeni in poškodovani prtljagi je potrebno reagirati takoj in pri izbrani letalski družbi narediti zapisnik oziroma prijaviti izgubljeno prtljago. Na podlagi tega je reševanje situacije tako vam, kot agentu veliko lažje.

Še nekaj nasvetov:

Odpotujte z nami– oddano prtljago dobro označite (investicija v malo kvalitetnejši obesek z imenom in priimkom, naslovom, telefonom in elektronsko pošto se lahko hitro obrestuje),

– v ročno prtljago spakirajte rezervo za prvi dan (spodnje perilo, nogavice, majice, hlače,…),

– ne pozabite na mini toaletne oziroma tako imenovane “travel size” potrebščine (zobna ščetka, zobna pasta, dezodorant, vlažilne robčke,…),

– če potujete v hladnejše kraje se oblecite kot “čebulica”, po več plasteh, ki jih lahko slačite in oblačite po želji,

– pred odhodom kovček poslikajte in slike vzemite s seboj,

– v primeru dragocenejših predmetov imejte s seboj ustrezno dokumentacijo (računi, razna dokazila),

– predmetov kot so računalniki, tablice, fotoaparati, polnilci ipd. ne puščajte v oddani prtljagi ampak jih vzamete kot ročno prtljago.

Naj vam izgubljena prtljaga ne pokvari vašega potovanja. Želimo vam čim več prijetnih in udobnih letov!

Tags: , ,

Piše: vodnik Brane Struga

Pozdravljeni!

EritrejaLjudje velik del življenja in svoje energije porabimo, da bi se obdali z vsaj osnovnim udobjem. Tu se trudimo živeti brez večjih sprememb, v udobju svojih malih svetov. Z dnevnimi rituali si zapolnjujemo »prazne ure«, obdajamo se z lepimi stvarmi in preverjenimi ljudmi. A zadovoljstvo ne traja. Spremembe vdirajo v naše zlate kletke, vesolje nas na vseh nivojih vabi iz varnih brlogov. Rabimo jutro na rečnem bregu, igro oblakov na nebesni modrini, peno morskih valov, kratek dah pri hoji v hrib, bolečino v mišicah pri delu na vrtu … Hočemo biti živi. Na polno. In tu se prebudi želja po širšem okvirju, po spoznavanju drugih, neznanih in zelo drugačnih okolij. Potovanja! Le kdo bi se jim uprl?

Ob razmišljanju o sanjskih deželah domišljija podivja; vse mogoče barve, naravna okolja, dišave in okusi, ljudje in živali se pomešajo v Pravljico. V glavi smo tam, s telesom še doma. Vse je neskončno prijetno.

Tags:

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se