Bangladeš-Dežela rek

BANGLADEš

Bangladeš - V kraljestvu bengalskega tigra

Bangladeš je dežela rek, bengalskih tigrov, čajnih plantaž, izgubljenih budističnih kraljestev ter prijaznih ljudi. Za ljubitelje drugačnosti, nedotaknjenosti!

Seznam potovanj Bangladeš - V kraljestvu bengalskega tigra

Bangladeš


O deželi

Paharpur-najstarejši budistični samostanZa Bangladeš pravijo, da je dežela rek, saj je prepredena z več kot 700 vodotoki. Bangladeš je delta, katero so oblikovale tri mogočne reke – Ganges, Brahmaputra in Meghna. Je dežela nedotaknjene naravne lepote, bogate kulturne zgodovine in plemenske raznolikosti.

Danes je Bangladeš dežela Bengalcev, včasih je bil del Indije, kasneje še del Vzhodnega Pakistana. Težko bi jo primerjali s sosednjimi deželami, a vemo, da je zagotovo ena najbolj privlačnih destinacij na vsej Indijski podcelini.

Je dom bengalskih tigrov in čajnih plantaž, izgubljenih budističnih kraljestev in izjemno prijaznih ljudi. Bangladeš-GARO-tradicionalno oblačiloTukaj že od nekdaj žive barvita plemena, katerih običaji in navade ter svojevrstna kultura prevzamejo vsakega!

Potovanje je namenjeno vsem, ki uživate v drugačnosti in raziskovanju komaj dotaknjene dežele! Za vse, ki si želite vstopiti v drug svet, daleč stran od domače vsakdanjosti. Bangladeš je dežela, ki že nestrpno čaka, da jo končno odkrijemo! Nekaj za prav vsak okus, raznolika in razgibana pustolovščina v komaj odkritem in zato zelo samosvojem svetu!

Zakaj v Bangladeš?

  • kaotična in vibrantna prestolnica Dhaka
  • bengalski tigri v NP Sundarbans
  • svet tropskega zelenja Chittagong Hill Tract
  • čajne plantaže Srimangala
  • tropska počitniška pravljica na otoku St. Martin

 

Bangladeš izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več