Osnovni podatki

Sol so tukaj pridobivali že Kelti. Hitro so ugotovili njen blagodejen pomen; hramba živil je bila lažja, jedi pa so postale okusnejše. Povpraševanje po tem belem zlatu je postajalo vse večje in razcvetela se je trgovina s to iskano dobrino. Kasneje so nadzor in upravljanje prevzeli nadškofi, salzburški vladarji, kar jim je omogočilo neizmerna bogastva, ki se danes zrcalijo v bogati podobi Salzburga.

V Salzburgu velja rek, ˝Če je baročno, ne popravljaj˝, ki še kako opisuje mestno vzdušje na levem bregu Salzacha. S prostranimi trgi in ozkimi prehodi, številnimi vodnjaki in kipi, marmorjem in štukaturami ustvarja edinstveno umetnino, ki navdihuje umetnike in privlači turiste. Nad mestom značilno silhueto zaokoža mogočna tisočletna trdnjava. Na sprehodu po mestnih ulicah nas spremlja mojster vseh mojstrov, Mozart, kateremu je Salzburg ostal središče družinskega in poklicnega življenja.

Odhodi

Na tem potovanju trenutno ni načrtovanih odhodov. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na: info@agencija-oskar.si.

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)