Osnovni podatki

Salzburg. ˝Če je baročno, ne popravljaj˝, je rek, ki še kako opisuje vzdušje mesta na levem bregu Salzacha s prostranimi trgi in ozkimi prehodi, številnimi vodnjaki in kipi, marmorjem in štukaturami.  Edinstvena umetnina, ki navdihuje umetnike in privlači turiste. Nad mestom značilno silhueto zaokoža mogočna tisočletna trdnjava. Na sprehodu po mestnih ulicah nas spremlja mojster vseh mojstrov, Mozart, kateremu je Salzburg ostal središče družinskega in poklicnega življenja.

Salzkammergut, slikovito območje alpskih jezer, globoko vrezanih dolin, gričev in razgibanih strmih gorovij, ki se dvigajo na skoraj 3000 metrov. Dasiravno je pokrajina zelo obiskano turistično območje, tod še vedno najdemo odmaknjeno divjino, osamele kotičke, kjer se vode še vedno kristalno bleščijo in vabijo k čolnarjenu, plavanju, ribolovu ali samo k posedanju ob jezerski gladini.

Odhodi

Na tem potovanju trenutno ni načrtovanih odhodov. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na: info@agencija-oskar.si.

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)