Dunaj-Palača Shoenbrunn

AVSTRIJA

Avstrija - Dežela gora in klasične glasbe

Poletno smučanje na ledeniku nad Kaprunom, očarljivi Salzburg, romantični Innsbruck, zimsko obarvani Kitzbuhl in koroška jezera s Celovcem! Vse to je Avstrija!

Seznam potovanj Avstrija - Dežela gora in klasične glasbe

Avstrija


O deželi

Avstrija je naša severna soseda. Kar 4x večja je od Slovenije (83.781 km2) in skoraj 8 milijonov in pol prebivalcev ima. Z Avstrijo nas povezuje večstoletna skupna zgodovina, saj smo bili do leta 1918 Slovenci vključeni v veliko Avstrijsko cesarstvo, zadnjih petdeset let tudi v Avstro – Ogrsko. Tako so bili avstrijski cesarji pravzaprav tudi naši cesarji, dokler na Balkanu ni nastala prva skupna država južnih Slovanov – Kraljevina Jugoslavija …

POTOVANJE PO AVSTRIJI; DUNAJ, SALZBURG, KOROŠKA, TIROLSKA …

Avstrija je danes celinska država. Kar 75 % njenega površja sestavljajo Alpe, izjemno lepe gorske verige s presenetljivimi dolinami in vrhovi, ki se najvišje dvignejo v gori Grossglockner (Veliki Klek – 3.798 m). Pod to goro, na plato Franca Jožefa na višini 2.400 metrov, vodi eden od naših izletov in nam ponuja doživljanje užitkov v visokogorju, kamor sicer ne morejo vsi popotniki, raziskovanje ledenika Pastirice in ogled gorskega biserčka Heilegnblut.

Visokogorje Avstrije nam v vseh letnih časih ponuja možnost popotovanja – pozimi nas vabijo smučišča, kamor greste lahko z našo pomočjo, poleti trekingi po Tirolskem (Hintertux z Innsbruckom, izjemen slap Krimml in svetovljanski Kitzbuhl), Koroškem ali Salzburškem. Izbira je široka!

Panonski svet Avstrije je na vzhodu države in tam je tudi ena od najpomembnejših evropskih prestolnic – Dunaj! Kar vse slovenske državljane bi lahko naselili na svetovljanskemu Dunaju, mestu s kar 2 milijona prebivalcev! Mesto ob Donavi je naseljeno od mlajše kamene dobe naprej, rimska Vindobona je varovala Rimljane pred ljudstvi z vzhoda, v času velike Turške države so prav Dunajčani s pomočjo združene evropske vojske Osmanom preprečili pohod v zahodno Evropo in to večkrat!

Avstrija je država, ki je Slovencem blizu in pokrajina znana. Alpe in mehko uravnana Panonska ravnica, vse to imamo tudi mi. In vendar nas privlači. Lepa narava, urejena mesta, bogata kulturna dediščina, slavni posamezniki – W. A. Mozart, Franz Shubert, Gustav Klimt, Friedenreich Hundertwasser, Sigmund Freud in še kdo. Pa seveda ne pretirano eksotična, vendar nam všečna kulinarika, ki smo jo omenili na začetku.

Zakaj torej v Avstrijo?

  •  Koroška z jezeri in Celovcem ter tesno povezana s slovenstvom (Krnski grad, Vojvodski prestol, slovenske vasice …)
  •  SalzburgMozartovo mesto, rudnik soli v Halleinu, vasica Oberndorf, kjer je Franz Gruber ustvaril slovito pesmico Sveta noč
  •  Salzkammergut – prelepa ledeniška jezera pod Dachsteinom
  •  gorski izleti – Nockalmstrasse, Grossglockner, Kaprun, Hintertux
  •  Graz – zeleno srce Štajerske, čokoladnica Zotter in terme Blumau
  •  Tirolska z Innsbruckom in lepo gorsko naravo
  •  Dunaj na 100 in en način s palačami in muzeji ali pa le s posedanjem po znamenitih dunajskih kavarnah ob dobri kavi in Sacher torti …

Avstrija izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več