Avstrija -Barnbach

  Gradec - čokolada in božično vzdušje

  Gradec - čokolada in božično vzdušje - V PRIPRAVI

  Gradec je prestolnica Štajerske. Na reki Muri, ki teče skozi mesto, so pred nekaj leti postavili nenavaden kovinski rečni otok, ki je postal zbirališče mladine in vseh ljubiteljev nenavadnega. Staro mestno jedro mesta je zaščiteno in pod okriljem UNESCA. Mi se bomo z dvigalom ali pa gorsko železnico povzpeli na grajski grič, kjer kraljuje sloviti STOLP Z URO. Z grajskega griča je krasen razgled na vso okolico. Ogledamo si tudi nenavadno hišo kulture ali KUNSTHAUS. Galerija je kot ogromna spužva z izrastki, oblikovala pa sta jo londonska arhitekta.
  V bližnji vasici BARNBACH stoji nenavadna cerkev, ki jo je narisal in nadzoroval gradnjo sam znameniti arhitekt Friedenreich Hundertwasser. Cerkev je sicer katoliška, okoli nje pa je park, ki je posvečen vsem veram sveta. Celo ljudje, ki so brez vere, najdejo svoj prostor tu.

  Prikaži več
  Skrij
  Nočitev in prehrana:
  avtobus
  Velikost skupine:
  30 - 48

  Prijatelji, ki so že bili na tej destinaciji

  Oddaj svoj komentar

  Oskarček
  objavi na Facebook oddaj komentar

  Sorodna potovanja

  Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
  Se strinjam
  Ne strinjam se
  Želim izvedeti več