Avstralija-Uluru

AVSTRALIJA

Avstralija - dežela, kjer se vse ustavi

Avstralija, obljubljena dežela, kjer se vse ustavi, vabi s svojimi naravnimi lepotami, spektakularno divjino, bogato zgodovino in svetovljanskimi mesti.

Seznam potovanj Avstralija - dežela, kjer se vse ustavi

Avstralija


Novice iz bloga

Avstralija

Piše: Gvido Pevec Avstralija je ogromna dežela. Ljudje jo običajno povezujejo z staro kulturo Aboridžinov, neskončnimi razdaljami, vel...

O deželi

Ob besedi Avstralija večina najprej pomisli na operno hišo v Sydneju, koale in kenguruje, prostrano puščavo, neskončno dolge plaže, polne surferjev in zabave željnih ljudi in mogoče še kaj. A Avstralija je mnogo več!

Starodavna pokrajina velikih razsežnosti daje občutek, da se je čas ustavil ter tam našel svoj mir in lepoto. Na severu se predstavlja The red centre, ali "rdeče srce" Avstralije, kjer se nahaja Ayers Rock, znan tudi kot Uluru v jeziku Aboridžinov, ki je največji skalni osamelec na svetu in sveti kraj za domačine. Na poti do slavnega Uluruja, v srcu rdečega centra, naletimo na Alice Springs, priljubljeno mesto z bogato zgodovino. V severnem predelu Avstralije si je vredno ogledati tudi Darwin, ki slovi po krokodiljih farmah in edinstvenih Kiwi otokih.

Na jugu ne smete izpustiti obiska prestolnice avstralskega juga Adelaide s svojimi hribi, ki so kot nalašč za pohod v idiličnem podeželskem okolju in divjini. Poleg tega priporočamo ogled tretjega največjega otoka Avstralije, Kangaroo Island, imenovanega tudi Avstralski Galapagos, kjer so svoj dom našli morski levi, pelikani in pingvini.

Avstralija - Sidney - Operna hišaSeveda so tu še vsa večja mesta, ki si jih je vredno ogledati, s Sydneyem in znamenito operno hišo na čelu. Obvezen je tudi postanek v Perthu, mestu mediteranske klime s čudovito obrečno pokrajino. In ne nazadnje Canberra, glavno mesto Avstralije, ki je eno največjih mest, locirano v notranjosti te velike celine.

Avstralija vas bo navdušila s svojimi številnimi naravnimi parki. Eden slovitejših je Marine nacionalni park, ki slovi po dvanajstih apostolih. Sledi mu Nambung nacionalni park z znamenitimi Pinnacles, 30.000 let starimi apnenčastimi tvorbami.

Mnogi, ki so Avstralijo že obiskali, pravijo, da jih je začarala in se vedno znova hočejo vrniti tja. Torej, če vam ob prvem obisku ne uspe videti vsega zastavljenega, vam ob drugem, ali tretjem zagotovo bo ...

Priljubljene aktivnosti

  • opazovanje živali v naravnem okolju
  • spoznavanje kulture Aboridžinov
  • pohodništvo med raznovrstno floro in favno
  • vino in domača hrana
  • stik z umetnostjo in kulturo
  • uživanje v festivalih in posebnih dogodkih
  • šport: golf, kolesarjenje, potapljanje, ribolov
  • nacionalni parki in zaščitena območja/rezervati

 

Avstralija izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več