Tango v Argentini

Osnovni podatki

Buenos Aires, glavno mesto Argentine, mnogi opisujejo kot Pariz Južne Amerike. Baires ima namreč izjemno bogato kulturno dediščino. Raziščite tradicionalno evropsko arhitekturo, sprehodite se po tlakovanih ulicah, in si privoščite kavo v rustikalnih kavarnah na prostem, izpilite pogajalske veščine na lokalnih tržnicah in začutite aromatični vonj cenjenega argentinskega goveda na odprtem "parillu" (žaru)…

Baires je dom odličnih lokalnih oblikovalcev in zagotovo boste našli popolno usnjeno jakno, visoke usnjene škornje in torbice za vse priložnosti.

Predvsem pa je Baires znan kot dom tanga. Privoščite si tradicionalen tango show in raziščite barviti soseski San Telmo in Recoleta!

Zaplešimo skupaj v prestolnici čustvenega tanga in se prepustimo čarom zapeljive Argentine!

Odhodi

Cena

od 2106

Čas trajanja

10 dni

Status

Kmalu zagotovljeno

Vodnik

Prijavite se

Program

1. in 2. dan LJUBLJANA – EVROPA – BUENOS AIRES – čas za prvi tango! Zbor v Ljubljani in avtobusni prevoz do enega izmed bližnjih letališč, od koder poletimo proti Buenos Airesu. Jutranji pristanek v Buenos Airesu. Po opravljenih carinskih formalnostih prevoz do hotela, kratka osvežitev in zajtrk. Dan bomo posvetili raziskovanju Pariza Južne Amerike. Baires imenujejo domačini ljubkovalno svojo prestolnico, ki je dobila ime po dobrih in pravičnih vetrovih, ki so v 16. stoletju pripeljali prve osvajalce na njegova tla. Od ustanovitve se je mesto preživljalo s trgovino in njegove živahne ulice so popolna mešanica različnih kultur in stilov, ki so se tu čudovito prepredla. Začnemo na Plazi de Mayo, mestnem trgu, na katerem so se vedno odvijali politični in športni dogodki. Tam stoji tudi predsedniška palača Casa Rosada z balkonom, od koder je Evita Peron politično osvajala svoje zveste privržence. V njen čas nas ...

1. in 2. dan LJUBLJANA – EVROPA – BUENOS AIRES – čas za prvi tango! Zbor v Ljubljani in avtobusni prevoz do enega izmed bližnjih letališč, od koder poletimo proti Buenos Airesu. Jutranji pristanek v Buenos Airesu. Po opravljenih carinskih formalnostih prevoz do hotela, kratka osvežitev in zajtrk. Dan bomo posvetili raziskovanju Pariza Južne Amerike. Baires imenujejo domačini ljubkovalno svojo prestolnico, ki je dobila ime po dobrih in pravičnih vetrovih, ki so v 16. stoletju pripeljali prve osvajalce na njegova tla. Od ustanovitve se je mesto preživljalo s trgovino in njegove živahne ulice so popolna mešanica različnih kultur in stilov, ki so se tu čudovito prepredla. Začnemo na Plazi de Mayo, mestnem trgu, na katerem so se vedno odvijali politični in športni dogodki. Tam stoji tudi predsedniška palača Casa Rosada z balkonom, od koder je Evita Peron politično osvajala svoje zveste privržence. V njen čas nas popelje stari metro iz leta 1920, iz katerega se bomo izkrcali ob slavnem »Cafe Toroni«, kjer so mnoga slavna imena popila svojo kavo. Sprehodili se bomo skozi najširšo avenijo Južne Amerike, Avenijo 9. Julija, ki nosi ime po datumu državne neodvisnosti. Zvečer pa bo čas za naš prvi tečaj tanga! Nočitev. (letalo, H, Z)

3. dan BUENOS AIRES – kosilo s tango zvezdo in tango show. Zajtrk. Na naši poti ne gre brez mestne četrti La Boce, ki so jo ustanovili italijanski priseljenci in ki je dala ime enemu najboljših nogometnih klubov. Začara nas Caminito, barvita in dinamična uličica, na kateri ne manjka uličnih umetnikov in plesalcev legendarnega tanga, ki pa je bil prav tu tudi rojen. Zapeljali se bomo skozi elitni del mesta in obiskali slavno pokopališče Recoletta, kjer je pokopana tudi duhovna voditeljica nacije. Na kosilo se odpeljemo v La Ventano, kjer bomo spoznali eno izmed mednarodnih zvezd tanga kot sta Alicia Monti ali Moira Castellano. Skupaj se boste lahko naučili tudi nekaj novih korakov. Zvečer pa bo čas za tango show! Najprej bomo svoje spretnosti pilili na enourni tango lekciji v salonu. Sledila bo večerja s tango showom, kjer bomo videli najboljše lokalne tango plesalce, zraven pa razvajali brbončice z okusnimi argentinskimi specialitetami in Malbecom (vino)… Prevoz do hotela in nočitev. (H, ZKV)

4. dan BUENOS AIRES – razvoj tanga in tradicionalna milonga. Po zajtrku si bomo ogledali najbolj pomembne kraje, povezane z razvojem tanga, poučili se bomo o njegovi zgodovini in o dialektu »lunfardo«, ki je nastal v nižjih slojih prebivalstva okoli leta 1900. Obiskali bomo znamenite kavarne znane kot »bares notables« (Baires jih ima čez 70), ki so pomembno prisostvovale h kulturi mesta. Začutimo posebno vzdušje in se s skodelico kave prepustimo očarljivi atmosferi… V večernih urah doživite pravi tango, kot ga plešejo domačini! Obiščemo tradicionalno milongo, kjer bomo ob živi glasbi plesali pozno v noč. Spremljal nas bo tango vodnik, ki bo naše doživetje še obogatil. Pred samim plesom bomo imeli lekcijo tanga, kjer se bomo naučili nekaj novih korakov, ki jih bomo kasneje lahko izpilili na plesišču. Zdaj pa, jemo, pijmo, plešimo, kramljajmo in se prepustimo živi in opojni glasbi… Nočitev. (H, Z)

5. dan BUENOS AIRES – čas za »tango« nakupe in mednarodni tango festival! Po zajtrku se podamo na poseben 4-5 urni nakupovalni izlet in obiščemo najboljše trgovine s tango čevlji in ostalo opremo. Popoldne bomo obiskali enega izmed glavnih prizorišč mednarodnega tango festivala v Buenos Airesu, ki velja za največji tovrstni festival na svetu. Vsako leto ga obišče okoli pol milijona obiskovalcev in ljubiteljev tega čutnega plesa. Občudovali bomo najboljše plesalce in glasbenike iz vsega sveta. Ne glede na to ali ste ljubitelj tanga že od nekdaj, ali pa ste ga šele vzljubili, na tem festivalu lahko sodelujete, ustvarjate in odkrivate vsi! Vrnitev v hotel in nočitev. (H, Z)

6. dan BUENOS AIRES – izlet v URUGVAJ (Colonia). Po zajtrku se odpravimo na pomol, kjer se vkrcamo na trajekt in odpeljemo proti sosednji državi Urugvaj. Čez eno uro priplujemo v mesto Colonia, kjer nas čaka celodnevno raziskovanje romantičnega mesta. Najprej obiščemo zgodovinski del mesta »Colonia Del Sacramento«, ki ga je Unesco razglasil za svetovno dediščino. Gre za edino mesto, ki so ga ustanovili Portugalci ob obalah reke »Rio de la Plata« v času bitk za mejo s Španci. Posledično je bil »Colonia Del Sarcamento« že od samega začetka mesto bojev in konfliktov. Mesto je skozi zgodovino pogosto menjalo »lastnike«, zato danes tu najdemo različne španske in portugalske arhitekturne sloge. V preteklosti je bilo mesto obzidano z visokim kamnitim zidom, ki so ga zgradili v istem času kot vhod, jarek in most. Obiščemo še »Real de San Carlos« in se naužijemo panoramskega pogleda na reko »Rio de la Plata«, ki ločuje Urugvaj in Argentino. Ste za tango z Urugvajci? Vrnemo se v Baires in si zvečer privoščimo obisk avtentične milonge, še prej pa enourni tečaj tanga. Vrnitev v hotel in nočitev. (H, ZK)

7. dan BUENOS AIRES – dan na podeželju. Današnji dan bomo preživeli v zelenih pampah in začutili življenjski slog argentinskih gavčev. Obiščemo kolonialni ranč »El Ombu«, kjer si privoščimo slastno kosilo iz žara. Ogledamo si zgodovinski San Antonio de Areco, potem pa se odpravimo na Estancio, kjer izvemo vse o kulturi in običajih gavčev. Sprehodimo se po čudovitih starih ulicah, mimo muzejev in starodavnih »pulperías«. Tu so na voljo številne dejavnosti, kot je jahanje, »sulky« vožnja, kolesarjenje, plavanje v bazenu ali pa zgolj siesta –  mest za sprostitev tu ne primanjkuje… Vožnja do hotela. Ste za še eno milongo? (H, ZK)

8. dan BUENOS AIRES – poslovilna večerja in zadnji tango show. Prost dan izkoristite za zadnje nakupe ali pa se odpravite na izlet v mesto Tigre in panoramsko vožnjo z ladjico po delti (doplačilo). Zvečer si bomo za zaključek našega potovanja privoščili vrhunsko argentinsko večerjo in tango show, zraven pa nazdravili z Malbecom, ki ga nocoj ne bo zmanjkalo… (H, ZV)

9. in 10. dan BUENOS AIRES – EVROPA – LJUBLJANA. Prosto do popoldanskega odhoda na letališče. Polni vtisov pomahamo Argentini v slovo. Let nazaj proti Evropi. Po pristanku na enem izmed bližnjih letališč še avtobusni prevoz do Ljubljane. Konec potovanja. (letalo, Z)

V času objave programa vsi letalski poleti še niso bili potrjeni, zato so možne manjše prilagoditve programa.

Več
Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi Redna cena Aktualna cena
razpisni program 2214 € 2106 €
Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 120 €
Doplačila po želji
Doplačilo za enoposteljno sobo 412 €
Odstopnina (4,56 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV ** 4.56 %
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 60 €
Zdr. zav. Mondial, do 11 dni, svet, posamično, osnovno kritje - S* 18.61 €
Zdr. zav. Mondial, do 11 dni, svet, posamično, dvojno kritje - M* 28.93 €
Popusti
Članski popust od redne cene aranžmaja 39 €

Cena (najmanj 15 udeležencev) vključuje: avtobusni prevoz Ljubljana – bližnje letališče – Ljubljana, letalski prevoz, letališke pristojbine in varnostne takse ( EUR), 7 nočitev v hotelih 3* z zajtrkom, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, prevoze in oglede s klimatiziranimi kombiji ali avtobusom, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Cene izletov na kraju samem se lahko spremenijo!

VIZE: Slovenci vize ne potrebujemo, potrebujemo pa vsaj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja.
ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Z izpolnitvijo prijave na tej spletni strani se prijavljate na potovanje v organizaciji Oskar d.o.o. Prijava je informativne narave, program potovanja pa velja kot prva ponudba. Z izpolnitvijo prijavnice se šteje, da sprejemate določila splošnih pogojev poslovanja Oskar d.o.o. Po prijavi boste prejeli dokument Agencije Oskar (račun), iz katerega so razvidni vsi podatki o naročenem potovanju in dodatnih storitvah, kot tudi razpored plačil in morebitni ostali dogovori. S plačilom prvega obroka računa v višini 30% cene potovanja ali po dogovoru se šteje, da je pogodba sklenjena. Preostali del računa mora biti poravnan najkasneje do 10 dni pred odhodom. Ob prijavi se na rezervacijo zaračuna 15 EUR prijavnine.

VIZE: Vizum za slovenske državljane ni potreben (za bivanje do 3 mesecev).

ZDRAVJE: Cepljenja niso obvezna. O zdravju se posvetujte na Zavodu za zdravstveno varstvo Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, tel.: 386 (0) 1 586-39-00, fax.: 386 (0) 1 540-31 90, info@zdravinapot.si .

Argentina-kongresVREME: Argentina je ogromna dežela in njeno podnebje je izjemno raznoliko. Od subtropskega do zelo hladnega. V Argentini poznamo štiri letne čase, a so časovno na vrsti ravno obratno kot v naši, severni polobli. Pomlad je med septembrom in novembrom, poletje med decembrom in februarjem, pomlad med marcem in majem ter zima med junijem in avgustom. Različni letni časi so primerni za različna območja Argentine.

1. Patagonija (južni del Argentine) je najbolj prijetna v času poletja, med decembrom in februarjem. Takrat se sicer zelo nizke temperature dvignejo tudi do 15, na lepe sončne dni celo 20°C. Nočne temperature so v tem času prav tako zmerne in ne padajo pod 0°C. November in marec sta še pogojno vremensko primerna za obisk Patagonije. Jesen je čas, ko je v Patagoniji največ padavin. Zime so neprimerne za obisk, saj so izjemno hladne.

2. Vsi severni predeli Argentine (z Buenos Airesom) so poleti zelo vroči in temperature pogosto presegajo 35°C. Zelo prijetni so ti kraji v času pomladi ali jeseni, ko se temperature držijo pod 30°C. Jesen ima sicer največ padavin. Zime so za to območje Argentine lahko zelo prijetne, v samem Buenos Airesu pozimi (junij – avgust) temperatura ne pade pod 5°C.

Več informacij na www.wunderground.com .

Patagonija-pingviniHRANA IN PIJAČA: Argentinska kulinarika se je razvila na podlagi mediteranskih vplivov (ki so jih prinesli s sabo španski in italijanski naseljenci) ter poljščin, ki tam rastejo in tamkajšnjih živali. Pri argentinski kulinariki je prva jed, ki se jo izpostavi asado in gre za argentinski žar, svetovno znan. Vse v Argentini se vrti okrog mesa. Od mesa je na prvem mestu govedina in Argentinci povprečno pojedo skoraj 80 kg govedine na leto (povprečno na prebivalca). Zato so postali pravi mojstri v pripravi te po vsem svetu znane argentinske govedine! Ker je Argentina tako velika, seveda obstaja tudi mnogo regionalnih kulinaričnih specialitet. Na splošno Argentinci izjemno radi jedo in to ljubezen do hrane pokažejo tudi v velikih porcijah in s slastnimi okusi. Seveda v ta izbor spadajo tudi slavni, debeli argentinski zrezki. Poleg mesa v neskončno različnih oblikah se v Argentini navadno postreže krompir, testenine, včasih riž in obvezno kruh. V zadnjih letih se dviga tudi povpraševanje po zelenjavnih jedeh. Če je na severu Argentine meso glavno v celotni kulinariki, je na jugu, v Patagoniji to morska hrana vseh mogočih oblik in okusov. Povsod je na voljo tudi italijanska kulinarika, prav tako priljubljena, kot meso. Še vedno se v kakšnih bolj od civilizacije odmaknjenih območjih Argentine kuha tudi hrana domorodnih prebivalcev, ki največkrat vključuje krompir, kvinojo (domorodno andsko žitarico), sezonsko zelenjavo, čili paprike za okus in redkeje meso. Vedno je na voljo tudi dovolj prigrizkov, med katerimi so najbolj priljubljene empanade (španski izvor), polnjeni žepki iz testa.

Argentina-Ushuaia-mesto Argentina je tudi pravi raj za sladkosnede, saj ponuja na voljo širok izbor slaščic, od katerih jih je mnogo pripravljenih s slastnim dulce de leche, nekakšnim mlečno – karamelnim namazom, kateremu se je enostavno zelo težko upreti. Med pijačami od brezalkoholnih najbolj izstopa čaj mate, pripravljen iz listov yerba mate in se ga pije na poseben način iz le za ta čaj primernih skodelic. Od ostalih brezalkoholnih pijač je zelo priljubljena kava, ostalih svetovno znanih prav tako ne manjka. Med alkoholnimi pijačami je najpomembneje izpostaviti izvrstno argentinsko vino, ki lepo pospremi vsak obrok, na voljo pa so tudi piva in žgane pijače.

Svetujemo vam pitje zgolj ustekleničene vode. Za vse ostale podatke pa vam bo na voljo vaš vodnik.

VARNOST: Argentina je varna dežela. Kljub temu je pomembna previdnost, še posebej v krajih, kjer je veliko gneče, kot so tržnice.

Priporočamo vam, da ste ves čas pozorni na osebno lastnino in da ne nosite na potovanje dragocenosti ali drugih vrednejših predmetov! Agencija Oskar ne odgovarja za njihovo morebitno izgubo.

Argentina-Ledenik GreyOBLEKA: V Argentini omejitev pri oblačenju glede tradicije in kulture ni. Dobro se je pripraviti glede na letni čas, ko potujete v Argentino. Priporočamo udobna, zračna oblačila, v katerih se lahko neovirano gibljete. Za toplejša območja tudi kratka oblačila, še posebej spomladi in poleti, ko se temperature zelo dvignejo. Za Patagonijo imejte s sabo dovolj toplih oblačil in še kakšen dodaten kos za vsak slučaj, saj so temperature izjemno nizke skozi vse letne čase. Povsod je priporočljiva dobra zaščita pred soncem, v Patagoniji tudi pred vetrom, prav pride tudi anorak proti vetru in dežju, za vsak slučaj. Od obutve so primerni dobri zaprti čevlji s kvalitetnim podplatom, v katerih lahko dobro in tudi dlje hodite (lahki treking čevlji) za območje Patagonije in udobni odprti sandali za toplejša območja in morebitne tople dni v hladnih območjih.

LOKALNA VALUTA: Argentinski Peso; 1 Peso (= 100 centavosov)

KREDITNE KARTICE, BANKOMATI: S kreditnimi karticami lahko plačujete v trgovinah. Denar lahko dvignete tudi na bankomatih z različnimi provizijami (VISA, MASTERCARD, nekje MAESTRO). Včasih dvigovanje na bankomatih ne deluje, zato vam priporočamo manjši znesek gotovine za vsak slučaj!

PLANIRANI STROŠKI: Za tekočo potrošnjo (hrana, pijača, manjši nakupi) se predvideva poraba od 30 do 40 EUR na dan. V gornji znesek niso vštete priporočljive napitnine in doplačila.

KOMUNIKACIJA, TELEFON, INTERNET: Klicna številka iz Argentine v Slovenijo je 00 386 + območna št. (brez 0) + klicana številka.

Klicna številka iz Slovenije v Argentino 00 54 + območna št. + klicana številka. Pokritje vašega mobilnega omrežja preverite pri vašem operaterju.

Telefoni in internet so na voljo povsod, razen redkih izjem v notranjosti in težko dostopnih krajih.

ELEKTRIČNA NAPETOST: 220 V – 240 V, vtičnice so ponekod evropske, drugod argentinske – s tremi pravokotnimi luknjami.

SPLOŠNI PODATKI O DEŽELI

  • Velikost: 2.780.400 km2
  • Prebivalstvo: cca. 42,2 milijonov
  • Glavno mesto: Buenos Aires
  • Jezik: španski;
  • Vera: rimskokatoliška 92%, protestantska 2 %, judovska 2%, ostale 4%;
  • Ureditev: republika, 23 provinc, predsednica države: Cristina Fernandez De Kirchner
  • Lokalni čas: ima več časovnih pasov od GMT -3
  • Priporočamo: knjige, zemljevidi, vodiči …

 

SPLOŠNI  POGOJI  POSLOVANJA Oskar d.o.o.

I. SPLOŠNA DOLOČILA

Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe, ki jo skleneta Oskar d.o.o. (v nadaljevanju Oskar Plus) oziroma v njenem imenu pooblaščena agencija, in potnik, ki se prijavlja za določeno potovanje v organizaciji Oskar Plus. V primeru, da je posamezna določba v programu urejena drugače kot v teh splošnih pogojih, veljajo določbe, navedene v programu.

V primeru telefonske prodaje oziroma prodaje preko interneta se šteje, da je potnik sprejel določila teh splošnih pogojev takrat, ko je telefonsko oziroma preko interneta naročil potovanje. Z določili splošnih pogojev se potnik lahko seznani na spletni strani www.oskarplus.net oziroma prodajalca www.agencija-oskar.si, kjer so posebej označeni in splošno dostopni.

Naročnik oziroma potnik je vsaka oseba, ki je opravila veljavno rezervacijo ali opravila nakup/plačilo potovanja.

Ti splošni pogoji ne veljajo za nakupe letalskih vozovnic ter prodajo aranžmajev v organizaciji drugih ponudnikov turističnih aranžmajev, kjer nastopa Oskar Plus kot posrednik in potnika zavezujejo splošni pogoji organizatorja oziroma letalskega prevoznika in mednarodna zakonodaja na tem področju. Ti splošni pogoji tudi ne veljajo za pogoje zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini (če je vključeno v ceno potovanja), kjer Oskar Plus ravno tako nastopa le kot posrednik in veljajo splošni pogoji zavarovalnice.

II. PRIJAVA IN POGODBA        

Za razpisno potovanje v organizaciji Oskar Plus se potnik lahko prijavi v Oskar Plus, d.o.o. ali kateri drugi pooblaščeni agenciji. Program potovanja velja kot ponudba. Na osnovi ponudbe se potnik pisno ali ustno prijavi na ustrezno potovanje. Ob prijavi potnik prejme dokument pooblaščene agencije (račun/pogodbo o potovanju), iz katerega so razvidni vsi podatki o naročenem potovanju in dodatnih storitvah, kot tudi razpored plačil in morebitni ostali dogovori. Potnik je dolžan dokument pregledati in v primeru kakršnega koli nesoglasja ali napake le-tega reklamirati v roku 3 (treh) dni po izdaji računa. S plačilom prvega obroka računa (akontacija) se šteje, da je pogodba sklenjena. Potnik je dolžan navesti vse podatke in predložiti dokumente, ki jih zahteva program potovanja ter izvršiti plačilo v skladu z določbami iz IV. točke teh splošnih pogojev. V primeru, da potnik ob prijavi ne navede pravilnih podatkov, je odgovoren za vse stroške oziroma posledice, nastale zaradi napačnih podatkov.       

Prijava potnika je zavezujoča. Od nje lahko odstopi le v skladu z določili o potnikovi odpovedi potovanja (IX. točka splošnih pogojev). Za zavezujočo prijavo se poleg plačanega 1. obroka računa šteje tudi vsaka prijava ali naročilo, posredovano v ustni ali pisni obliki, ki vsebuje ime in priimek potnika in ostalih udeležencev, številko kreditne kartice ali identifikacijo drugega plačilnega inštrumenta, plačilo ali delno plačilo cene potovanja ali drugo konkludentno dejanje, ki nakazuje na to, da je potnik posredoval zavezujočo prijavo.

Zgoraj navedeni pogoji ne veljajo za potovanja, ki jih organizira Oskar Plus za t.i. zaključene skupine oziroma po naročilu (individualne ponudbe). V tem primeru velja program potovanja kot ponudba, na osnovi ponudbe pa se potnik pisno prijavi na ustrezno potovanje z izpolnitvijo prijavnice, ki je posebej izdelana na osnovi pogojev iz programa, oziroma s kakršno koli drugo pisno potrditvijo. Z izpolnitvijo prijavnice oziroma predložitvijo osebnih podatkov potnikov se šteje, da je pogodba sklenjena in je potnik ob morebitni odpovedi potovanja dolžan poravnati vse stroške v skladu z določili o potnikovi odpovedi potovanja (IX. točka splošnih pogojev).

Agencija Oskar je v skladu s pogodbo dolžna potniku nuditi storitve, ki imajo vsebino in lastnosti, kot so napovedane v pogodbi oziroma programu potovanja, in skrbeti za pravice in interese potnika v skladu z dobrimi poslovnimi običaji.

Potnik je dolžan skrbeti, da sam osebno, njegove osebne listine in njegova prtljaga izpolnjujejo pogoje, ki so predpisani z obmejnimi, carinskimi, sanitarnimi, denarnimi in drugimi upravnimi predpisi. Oskar Plus ima pravico zavrniti prijavo potnika, za katerega lahko upravičeno vnaprej domneva, da teh pogojev ne izpolnjuje oziroma lahko ne bi izpolnjeval tekom potovanja.

III. PRIJAVNINA IN VARŠČINA

Oskar Plus za svoje storitve zaračunava naročniku standardne rezervacijske stroške in stroške za sestavo ponudbe pri prodaji turističnih aranžmajev v višini 15 EUR na rezervacijo oziroma v polovični višini za enodnevne izlete. V primeru bolj zapletenih ponudb po želji za individualna potovanja Oskar Plus lahko zaračuna potniku 21 EUR v obliki varščine za izdelavo ponudbe. V primeru, da potnik ponudbe ne sprejme, se varščina ne vrača.

IV. PLAČILO

Za dan plačila se šteje dan, ko potnik izvrši vplačilo pri Oskar Plus ali pooblaščeni agenciji, oziroma ko Oskar Plus prejme plačilo na transakcijski račun. Potnik ob prijavi plača 30 % cene potovanja, v kolikor ni na programu potovanja drugače označeno. Preostali del plača potnik najmanj 10 dni pred začetkom potovanja, v kolikor ni na dokumentu Oskar Plus (pogodba, račun) drugače določeno. Pravočasno plačilo prvega obroka pomeni potrjeno rezervacijo. Če potnik na plača v dogovorjenem roku, to pomeni odpoved rezervacije in se smiselno uporabijo določila o potnikovi odpovedi potovanja iz IX. točke teh splošnih pogojev.

Potnik se obvezuje vplačati razliko, ki bi nastala zaradi morebitne računske napake na izdanem dokumentu Oskar Plus, Oskar Plus pa se obvezuje vrniti potniku eventualno preveč zaračunani znesek, ki izvira iz računske napake. Ta obveza velja do izteka poslovnega leta.

Oskar Plus lahko v programu določi, da potnik plača določene storitve, ki bodo opravljene na kraju samem, njenemu predstavniku ("obvezno doplačilo na kraju samem"). V tem primeru Oskar Plus ne nastopa kot organizator niti kot posrednik, ampak zgolj kot informator. V tem primeru uveljavlja potnik vse reklamacijske zahtevke izključno od izvajalca storitve na kraju samem.

>Kadar za potnika potovanje rezervira pooblaščena turistična agencija, veljajo vsa določila iz te točke smiselno tudi za pooblaščeno turistično agencijo.

V. CENE

Cene potovanja so določene s programom potovanja, ter veljajo od dneva objave programa do spremembe. V ceni so vštete storitve, navedene v programu potovanja. Za potnika je veljavna cena na dan sklenitve pogodbe/izdaje računa.

V skladu z veljavno zakonodajo lahko Oskar Plus to ceno spremeni tudi po sklenitvi pogodbe, in sicer zaradi sprememb v menjalnem tečaju ali sprememb v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja. V primeru spremembe cene iz tega naslova Oskar Plus najkasneje 20 (dvajset) dni pred odhodom pisno obvesti potnika oziroma pooblaščeno turistično agencijo, ki je naredila rezervacijo, o tem, ter izda dodatni dokument (račun), ki ga je potnik dolžan plačati pred odhodom.

Sprememba cene iz naslova tečajnih razlik se obračunava kot razlika vrednosti tistega dela stroškov, ki so izraženi/obračunavani v tuji valuti, obračunana po tečaju (1) tuje valute na dan priprave potovanja (planirana cena po ponudbi) ter (2) na dan priprave obvestila o spremembi cene (običajno 20 – 23 dni pred odhodom). Za preračun se vzame tečaj Banke Slovenije.

Če zvišanje dogovorjene cene preseže deset odstotkov cene potovanja, lahko potrošnik odstopi od pogodbe, ne da bi moral povrniti škodo. V tem primeru bo Oskar Plus potniku vrnila vplačani znesek.

Ravno tako Oskar Plus v programu potovanja določi izhodiščno ceno pri določenem številu potnikov, katera se lahko spremeni, v kolikor se za potovanje prijavi manjše število potnikov. Oskar Plus lahko v programu navede to dodatno ceno (v obliki “obveznega doplačila v primeru velikosti skupine od/do oseb”). Ob prijavi Oskar Plus oziroma pooblaščena agencija potniku zaračuna izhodiščno ceno potovanja. V kolikor nastopijo pogoji za spremembo cene iz naslova "manjše skupine", potnik ne more odstopiti od pogodbe, saj je bil z njimi seznanjen ob prijavi. 

VI. ARANŽMAJI, KJER OSKAR PLUS NI ORGANIZATOR POTOVANJA

V primeru, da Oskar Plus ni organizator potovanja, nastopa v vlogi informatorja. V teh primerih podaja prejete informacije od organizatorja potovanja potniku in mu pomaga pri prijavi na potovanje. Pogoji prijave, plačila in morebitne odpovedi potovanja so v skladu z veljavnimi pogoji organizatorja potovanja. Na dokumentu Oskar Plus mora biti naveden organizator potovanja. Šteje se, da Oskar Plus prodaja tovrstne aranžmaje v tujem imenu in za tuj račun. Morebitno reklamacijo ureja potnik z organizatorjem potovanja.         

VII. POSEBNE STORITVE IN DOPLAČILA PO ŽELJI

Posebne storitve so tiste storitve, ki praviloma niso vštete v ceni potovanja (enoposteljna soba, posebna prehrana, letalska karta, druga doplačila po želji, …) ali so za njih v programu predvidena doplačila (vizumi, druga doplačila ipd.), zato jih potnik plača posebej, razen če ni v programu drugače določeno.

V primeru, da so k posameznemu potovanju razpisane posebne storitve, potnik posreduje želje po teh storitvah ob prijavi, doplača pa jih k ceni potovanja. Objavljene cene posebnih storitev veljajo zgolj v primeru naročila in plačila teh storitev ob prijavi na potovanje. Med samim potovanjem potnik doplača posebne storitve vodji potovanja ali predstavniku Oskar Plus v kraju, kjer se storitev opravlja, v ustrezni valuti, če je med potovanjem to storitev še mogoče naročiti, po ceni, veljavni na kraju samem.   

V primeru posamezne prijave za potovanja lahko potnik prepusti Oskar Plus, da se mu potrudi najti sopotnika, s katerim bo delil sobo, oziroma ki je pripravljen z njim deliti sobo. Ne glede na omenjeno pa mora posamezno prijavljeni potnik ob prijavi doplačati za enoposteljno sobo. V primeru, da se posamezno prijavljenemu potniku najde sopotnik, se potniku po potovanju vrne doplačilo za enoposteljno sobo. V primeru, da se na potovanje prijavita dva, ki sta skupaj v sobi, pred potovanjem pa eden od njiju potovanje odpove, mora drugi doplačati za enoposteljno sobo, če mu ni možno najti drugega sopotnika.

VIII. ODSTOPNINA

 Potnik se ob prijavi lahko odloči za vplačilo odstopnine. Odstopnina znaša 5 % cene potovanja in se obračuna za vsakega potnika na rezervaciji. S programom se lahko posebej določi drugačna višina odstopnine oziroma da odstopnina ni mogoča. Sporazum o odstopnini velja v primeru vojaškega vpoklica, bolezni in smrti v ožji družini (potnik, zakonec, starši, otroci) in se lahko uveljavlja le ob predložitvi ustreznega potrdila. Potnik je na osnovi potrdil upravičen do vrnitve vplačanega zneska potovanja (brez odstopnine). Ne glede na plačano odstopnino ima Oskar Plus v primeru tovrstne potnikove odpovedi potovanja pravico tudi do povrnitve administrativnih stroškov, ki znašajo 15 EUR po prijavi. Prav tako potnik nima pravice do vračila stroškov za pridobitev vize.

V primeru, da je potnik vplačal odstopnino, vendar odpove potovanje iz drugih razlogov, se višina povračila stroškov odpovedi obračuna v skladu s IX. točko splošnih pogojev, potnik pa tudi nima pravice do vračila administrativnih stroškov, ki znašajo 15 EUR po prijavi, stroškov za pridobitev vize ter odstopnine.

Če potnik potovanja ne odpove pred odhodom, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačila na podlagi plačane odstopnine. Smatra se tudi, da je potnik odstopil od pogodbe, kadar potnika ne sprejme na prevoz prevoznik (letalski, ladijski, avtobusni in podobno) iz kakršnih koli razlogov, ki so lahko varnostne ali regulativne narave, ne glede ali se je to zgodilo med potovanjem ali pred pričetkom potovanja. Potnik je v takem primeru odgovoren za vso povzročeno škodo in ne more uveljavljati nobenih vračil na podlagi plačane odstopnine.

V primeru, da potnik odpove potovanje oziroma odstopi od pogodbe zaradi dokumentirane višje sile, ki je ni mogel predvideti ali se ji izogniti v času pred podpisom pogodbe o potovanju, ter ima o tem ustrezne veljavne uradne dokumente, pa ni položil odstopnine, ima Oskar Plus pravico do povračila vseh svojih že nastalih stroškov, kakor tudi vseh tistih, ki z odpovedjo potovanja nastanejo. Razliko Oskar Plus vrne potniku.         

Zahtevka za uveljavitev odstopnine ni mogoče uveljavljati po začetka potovanja, kakor tudi ne za čas neizkoriščenega dela potovanja.        

IX. POTNIKOVA SPREMEMBA POGODBE ALI ODPOVED POTOVANJA

 Potnik ima pravico zahtevati spremembo pogodbe (npr. sprememba imena, dodatne storitve, sprememba namestitve ipd.) po njeni sklenitvi, Oskar Plus pa je dolžna preveriti v kolikor je to sploh mogoče. V primeru spremembe pogodbe na zahtevo potnika Oskar Plus lahko zaračuna potniku administrativne stroške v višini 21 EUR za spremembo, v kolikor ni s temi splošnimi pogoji drugače določeno. V primeru, da s spremembo nastanejo dodatni stroški (npr. sprememba letalske vozovnice), pa Oskar Plus zaračuna tudi povrnitev le-teh.

Potnik ima pravico do odpovedi potovanja, in sicer v poslovalnici, kjer se je prijavil, ali direktno na prijavnem mestu Oskar Plus. V primeru, ko potnik odpove potovanje, ima Oskar Plus pravico do povračila stroškov, ki so odvisni od časa, ki je ostal do pričetka potovanja. V vsakem primeru Oskar Plus zahteva povrnitev administrativnih stroškov rezervacije v višini 15 EUR. Če na programu ni drugače določeno, veljajo spodaj napisani odpovedni stroški:

 •  odpoved od 60 do 45 dni pred odhodom, 15% cene aranžmaja,
•  odpoved od 44 do 30 dni pred odhodom, 30% cene aranžmaja,
•  odpoved 29 do 22 dni pred odhodom, 50% cene aranžmaja,
•  odpoved 21 do 15 dni pred odhodom, 80% cene aranžmaja,
•  odpoved kasneje kot 15 dni pred odhodom, 100% cene aranžmaja.

 Ne glede na zgoraj določene stroške odpovedi so le-ti lahko tudi višji, kadar to pogojujejo pogoji organiziranja potovanja, torej ki jih Oskar Plus narekujejo veljavni pogoji prodaje in/ali jih pogojujejo poslovni partnerji.  

Ne glede na zgoraj določene stroške so stroški odpovedi lahko tudi drugačni, če tako piše v programu potovanja ali pogodbi.

Ob odpovedi potovanja pred odhodom mora potnik napisati pisno odpoved oziroma podpisati odpovedni dokument, ki mu ga v podpis ponudi Oskar Plus. V primeru, da zavrne podpis tega dokumenta, se šteje, kot da potovanja ni odpovedal. 
Med potovanjem lahko potnik prekine potovanje na svojo željo. Če potnik med potovanjem potovanje prekine, ob vrnitvi nima pravice do povračila stroškov ali kupnine, ne delno, ne v celoti. V kolikor potnik med potovanjem po svoji želji spremeni program oziroma ne potuje po programu, ki je sestavni del pogodbe z Oskar Plus, se šteje, da je potnik odstopil od pogodbe med potovanjem. V tem primeru je potnik odgovoren za stroške in škodo, ki jo je s tem povzročil. V primeru spremembe programa na lastno željo ali zaradi višje sile, ne da bi za to obstajali razlogi na strani Oskar Plus zaradi nepravilno opravljene storitve, potnik nima pravice zahtevati kakršnekoli odškodnine ali znižanja cene.     

Oskar Plus oziroma pooblaščena oseba lahko kadar koli pred potovanjem ali na dan odhoda zavrne osebo, kadar oceni, da bi potnik lahko ogrozil zdravje ali premoženje sebe ali drugih, oziroma ki je ob odhodu očitno pod vplivom alkohola, drog ali drugih tovrstnih substanc. Oskar Plus v tem primeru ravna po določilih o potnikovi odpovedi.

Oskar Plus ima pravico tudi med potovanjem zahtevati od potnika, da prekine skupno pot s skupino, če sam ne skrbi za to, da sam osebno, njegove osebne listine in njegova prtljaga izpolnjujejo pogoje, ki so predpisani z obmejnimi, carinskimi, sanitarnimi, denarnimi in drugimi predpisi, ali če je očitno pod vplivom alkohola, drog ali drugih tovrstnih substanc ali če se neprimerno obnaša do ostalih sopotnikov in njegovo izločitev zahteva skupina. Oskar Plus v tem primeru ravna po določilih o potnikovi odpovedi. Oskar Plus bo uveljavljala vso škodo, ki bi jo na poti oziroma med trajanjem izvajanja programa potnik povzročil s svojim neustreznim ravnanjem.          

Višina stroškov odpovedi potovanja v primeru, da Oskar Plus ni organizator potovanja, je določena s splošnimi pogoji ali drugim aktom organizatorja.

 X. ORGANIZATORJEVA SPREMEMBA PROGRAMA ALI ODPOVED POTOVANJA    

Oskar Plus si v skladu z veljavno zakonodajo pridržuje pravico do odpovedi potovanja najkasneje 7 (sedem) dni pred predvidenim odhodom, če se za potovanje ne prijavi minimalno potrebno - v programu navedeno - število potnikov. V primerih, ko Oskar Plus izrecno pisno jamči odhod, ne more odpovedati potovanja, razen če se prijavi manj kot v programu predvideno najmanjše predvideno število potnikov.

Oskar Plus si pridržuje pravico do popolnega ali delnega odstopa od pogodbe, če pred izvajanjem ali med izvajanjem programa nastopijo izredne okoliščine, ki jih ni bilo mogoče pričakovati, odstraniti ali se jim izogniti, za Oskar Plus pa te okoliščine pomenijo utemeljen razlog, da pogodbe ne bi sklenila, če bi obstajale ob sklenitvi pogodbe.

Oskar Plus lahko odpove pogodbo oziroma odstopi od pogodbe in zahteva povrnitev škode od potnika, ki neposredno krši določbe pogodbe, ki jo je sklenil z Oskar Plus, predvsem, če se ugotovi, da je potnik namerno sporočil napačne podatke o številu potnikov ali njihovi starosti, oziroma je med potovanjem prišlo do sprememb, potnik pa o tem ni obvestil Oskar Plus.
Oskar Plus si pridržuje pravico (in ne odgovarja) za spremembe dneva in časa odhoda oziroma za odpovedi potovanja, zaradi spremembe letalskega voznega reda ali nastopa višje sile ter pravico do spremembe smeri potovanja, če se spremenijo pogoji za potovanje (nov vozni red, negotov položaj v državi, kjer je organiziran program, naravne nesreče ali drugi nepredvideni vzroki, na katere Oskar Plus ne more vplivati), brez posebne odškodnine in po veljavnih predpisih v potniškem prometu.       

Odgovornost Oskar Plus je omejena zgolj na neizvedbo določenega dela programa, v delu, ki pomeni ustrezne materialne stroške. Oskar Plus ne odgovarja za nematerialno škodo, ki bi nastala iz naslova zamud, odpovedi ali spremembe prevoza ali prevoznega sredstva.     

Oskar Plus ne more prevzeti odgovornosti za spremembe programa zaradi nastopa kakršnekoli višje sile med potekom programa. V teh primerih lahko potnikom zagotovi storitve v spremenjeni obliki, glede na obstoječe možnosti.

V primeru, da Oskar Plus odpove potovanje, ima potnik pravico do celotnega povračila vplačane cene aranžmaja, nima pa pravice do povračila stroškov vizuma, ali stroškov cepljenj, ki so bili s programom zahtevani. O kakršnikoli naknadni spremembi programa Oskar Plus potnika nemudoma obvesti.

V primeru, da stanje na kraju samem Oskar Plus ne dopušča namestitve potnikov v naročenem objektu, lahko Oskar Plus namesti potnika v istem kraju v drug objekt enake kategorije.      

 XI. POTNI DOKUMENTI 

Potnik mora imeti veljaven potni list ali drug veljaven ustrezen dokument, s katerim lahko vstopi v posamezno državo. Potnik je dolžan paziti na vsa določila glede veljavnosti potovalnega dokumenta. Veljavnost dokumenta se upošteva na ZADNJI dan potovanja! Oskar za morebitne neprijetnosti ali prisilno prekinitev potovanja potnika iz tega naslova ne odgovarja.   
Potnik je dolžan pridobiti vizume, ki so za te države zahtevana. Če potnik te obveznosti ne izpolni, ravna Oskar Plus po določilih o potnikovi odpovedi potovanja. V primeru, da potniku ureja vizum Oskar Plus, le-ta ne jamči za uspešnost pridobitve vizuma. Stroškov pridobitve vizumov Oskar Plus potniku ne vrača. V primeru zavrnitve vstopa v državo ali druge ovire nosi vse stroške potnik sam. Smatra se, da si potnik ureja vizum sam, če Oskar Plus ne dostavi vseh potrebnih dokumentov v predpisanem roku, ne glede na to, ali je potnik pri Oskar Plus že vplačal pridobitev teh dokumentov.

Zaradi zahtev v mednarodnem potniškem prometu (letalski, ladijski, avtobusni...) je potnik dolžan ob prijavi posredovati vse potrebne podatke o vseh udeležencih potovanja, ki jih prijavlja. Podatki se morajo v celoti ujemati s podatki v uradnih dokumentih, ki so jih udeleženci potovanja dolžni v skladu s predpisi o prestopu državne meje in ustreznimi tujimi zakonodajnimi akti nositi s seboj. V primeru, da napačni podatki povzročijo zamudo, dodatne stroške ali prekinitev potovanja, odgovarja za vse nastale stroške udeležencem potovanja zgolj potnik sam.       

Če potnik med potovanjem izgubi dokumente ali so mu le-ti ukradeni, so pa nujno potrebni za nadaljevanje potovanja ali za vrnitev v domovino, si potnik na lastne stroške priskrbi nove. V primeru, da mora potnik zaradi izgube ali kraje dokumentov prekiniti potovanje, ni upravičen do kakršnegakoli povračila vplačanega potovanja ali povrnitve stroškov.     

XII. OBVESTILA PRED ODHODOM/POTOVANJEM         
Potnik prejme končno obvestilo najkasneje 5 (pet) dni pred odhodom. Škodo, ki bi nastala, ker bi potnik podal nepopoln ali nepravilen naslov za namen izpolnitve računa in posledično obveščanja o potovanju, nosi potnik. V primeru, da potnik v navedenem roku ne prejme obvestila, se je dolžan sam javiti na svojem prijavnem mestu in ga zahtevati. Reklamacij iz naslova neprejete pošte Oskar Plus ne bo upoštevala.

XIII. ZDRAVSTVENI PREDPISI

Potnik je dolžan opraviti cepljenja, ki so za državo potovanja zahtevana. V primeru, da so v programu za potovanje navedena oziroma zahtevana določena cepljenja, si mora vsak potnik sam priskrbeti mednarodno potrdilo - rumeno knjižico z vpisanimi opravljenimi cepljenji. Oskar Plus ne odgovarja za morebitne zaplete ali potnikovo prekinitev potovanja zaradi potnikovega nespoštovanja zdravstvenih predpisov države, v katero vstopa, kakor tudi ne za stroške povezane s tem.      

 XIV. PRTLJAGA 

Oskar Plus ne odgovarja za prevoz, krajo ali poškodovanje potnikove prtljage ali drugih osebnih stvari, dragocenosti in dokumentov iz namestitvenih objektov (hotelskih sob, apartmajev ipd.) in prevoznih sredstev (letal, avtobusov, ladij ipd.). Prijavo izgubljene ali poškodovane prtljage potnik sam naslovi na prevoznika ali hotel. Prevoz posebne prtljage (kot so kolo, surf, golf oprema, glasbeni inštrumenti ipd.) mora potnik najaviti že ob prijavi ter plačati prevozniku v skladu s pravili letalskega prevoznika, v kolikor v programu potovanja ni drugače določeno. Vse stroške oziroma škodo, ki bi zaradi tega nastala, nosi potnik sam.      

Pri letalskem prevozu ima potnik pravico do brezplačnega prevoza določene teže prtljage (po določilih prevoznika), vsak dodatni kilogram pa doplača potnik sam na kraju samem v ustrezni valuti oziroma po določilih letalskega prevoznika. Otroci do dveh let nimajo pravice do brezplačnega prevoza prtljage.

Pri nizkocenovnem prevozniku je dovoljena teža prtljage, ki jo oddate ob prijavi na let, običajno nižja od dovoljene pri rednih prevoznikih. Vsak dodatni kilogram se doplača. Tudi dovoljena teža osebne prtljage, ki jo vzamete s seboj na letalo, je lahko nižja, o čemer so potniki obveščeni najkasneje z obvestilom pred odhodom.

XV. INFORMACIJE       

Informacije, ki jih potnik dobi na prijavnem mestu, ne obvezujejo Oskar Plus bolj kot navedbe v programu ali ponudbi. V primeru dvoma se vedno šteje za veljavno: pisna ponudba, račun in pogodba o potovanju, pisna informacija ali pisna razlaga.

XVI. REKLAMACIJE OZIROMA PRITOŽBE

Potnik je dolžan nepravilnosti sporočiti predstavniku Oskar Plus na kraju samem, ko se zgodijo. V primeru, da bi bila reklamacija lahko rešena na kraju samem (na primer pomanjkljiva čistoča sobe, oprema, lega sobe ipd.), potnik pa ni sporočil napake oz. nepravilnosti, se šteje, da se je potnik strinjal s tako storitvijo in je s tem izgubil pravico do vlaganja kasnejših reklamacij.

Potnik lahko vloži reklamacijo pisno v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila storitev nepravilno opravljena, sicer Oskar Plus le-te vsebinsko ne obravnava. Reklamacija mora biti utemeljena. Potnik naj zato reklamaciji priloži ustrezne dokaze in/ali ustrezno potrdilo hotelirja, prevoznika oziroma druge ustrezne osebe o dejanskem stanju, na podlagi katerega potnik svoj zahtevek uveljavlja.

Oskar Plus je dolžna pisno odgovoriti na reklamacijo v 8 dneh po njenem prejemu. Če gre za enostavno pomanjkljivost in napaka ni sporna (oziroma, če potnik ni priložil vseh potrebnih dokumentov, v roku, potrebnem za njihovo pridobitev) je Oskar Plus dolžna po prejemu popolnega reklamacijskega zahtevka zahtevi ugoditi. Če napaka ni enostavna, je Oskar Plus dolžna raziskati vse okoliščine, ki so pripeljale do reklamacije. Dokler Oskar Plus ne odloči o pritožbi, se potnik odreče posredovanju katerekoli druge osebe, sodnih ustanov ali dajanja informacij javnim glasilom.

Višina odškodnine je v primeru, če po krivdi Oskar Plus ni prišlo do izvedbe programa ali nekaterih storitev, omejena z višino vplačanega potovanja oziroma z višino realne vrednosti neizvedenih storitev. To določilo ne velja v primeru, ko ima Oskar Plus pravico do odpovedi aranžmaja ali spremembe programa, skladno z določili teh splošnih pogojev in zakona.

Neodvisno od tega pa odgovarja Oskar Plus potniku za škodo, ki je temu zaradi neustrezne izvedbe aranžmaja nastala na drugih njegovih dobrinah, in sicer po splošnih pravilih o odškodninski odgovornosti.

Ne glede na vloženo reklamacijo je potnik dolžan poravnati svoje obveznosti po izdanih računih za opravljeno storitev v skladu z razporedom plačil, morebitna odškodnina pa se izplača po končanem reklamacijskem postopku na osebni račun potnika.

XVII. UPORABA PODATKOV

Oskar Plus vse pridobljene podatke o potnikih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Šteje se, da potnik s prijavo na potovanje pristaja na uporabo teh podatkov tudi za namene statistične obdelave in obveščanja o ponudbi. Če potnik tega ne želi, lahko to izjavi ob prijavi na potovanje oz. pisno izrazi kadar koli kasneje.         

XVIII. KONČNA DOLOČILA

V primeru spora med strankami se uporabi pristojno sodišče.

Oskar d.o.o.

Kranj, 01. september 2015

Prijavite se

Tabela odhodov

Odhod Povratek Št. dni Redna cena Aktualna cena Status Predviden vodnik Opomba
17. avg 26. avg 10 od 2214 € od 2106 € Kmalu zagotovljeno obisk največjega tango festivala! Program Prijava

Želite brezplačno Oskarjevo razvajanje?

Vpišite vaš elektronski naslov in si zagotovite Oskarjeve bralne poslastice! Svež katalog in zanimiv priročnik vas najprej popeljeta do vizije vašega sanjskega potovanja, o najboljših terminih, cenah in zadnjih Oskarjevih podvigih pa boste kasneje obveščeni z e-časopisom, ki vas bo subtilno razvajal vsak drugi teden. Ko je vizija jasna, ostane le še užitek na poti. :)