Albanija- Berat

ALBANIJA

Albanija – Prebujajoča se balkanska lepotica

Albanija, doživite to pristno balkansko deželo, ki se je je razvoj komaj dotaknil. Albanija ima veliko lepot in znamenitosti, predvsem pa je v celoti samosvoja.

Seznam potovanj Albanija – Prebujajoča se balkanska lepotica

Albanija


Novice iz bloga

Vtisi s potovanj sopotnikov Agencije Oskar

ALBANIJA – SKRITI BISER EVROPE – Oskar Savarin JR.Pozdravljen, Oskar ml. in sodelavci !Potovanje po Albaniji je bilo izvrstno, tako po v...

Čez hribe smo se podali iskat albanske bisere

Piše vodnica: DašaKar je naš Manolis na Kreti, je Bardy v Albaniji.Tip je izjemen šofer, omikan, govori angleško (pet let je bil v Veli...

Prelepi neznani Balkan – 3. del

Piše: Godrnjavi potnik iz neznane lokacije (mogoče v Srbiji) O, kako lepo jutro! Prav super je biti spet spočit in čaka nas spet prije...

O deželi

Albanija - skrivnostna deželica JV Evrope, imenovana tudi Dežela orlov.

Po stari ljudski pravljici je starodavni albanski kralj rešil mladega orla smrti. Odrasli orli so ga začeli častiti in tako so orli postali simbol Albanije.

Albanija-Kruje, trdnjavaRepublika Albanija je velika 28.745 km2 in leži v JV Evropi ob Jadranskem in Jonskem morju. Meji na Črno Goro, Makedonijo, Kosovo in Grčijo. Od Apeninskega polotoka jo ločijo 76 km široka Otrantska vrata, skozi katera plujejo številne ladje in trajekti. Glavno mesto dežele je Tirana, prebivalcev pa ima 3,5 milijonov.

Albanija je bila dolgo precej težko dostopna komunistična država, po letu 1990 pa se je začela počasi odpirati Evropi in svetu. Ekonomsko gledano je slabo razvita in ogromno Albancev si je v preteklosti našlo službo in dom v tujini.

Albanija-SarandaGeografija Albanije je precej enostavna. Deželica je naslonjena na vzhodno obalo Jadranskega morja. Po mejah jo obkroža Šarsko – Pindsko gorovje, ki je kot naravno obzidje. Najvišji vrh je KORAB, 2.764 m. Proti obali se teren počasi znižuje in ob morju imamo širok pas nizkega sveta z lepimi plažami.

Zgodovina Albanije sega daleč nazaj. Albanci so potomci Ilirov, ki jih v Evropi skoraj ni več. Od Turkov so sprejeli muslimansko vero in živeli dolga stoletja v okviru Otomanskega imperija. Zadnjih 25 let se dežela odpira proti zahodu, poskuša ujeti niti razvoja (ima velike zaloge različnih rud, gozda in dobre pogoje za kmetijstvo), država pa je postala zanimiva tudi za turiste.

Zakaj z nami v Albanijo?

  • Albanske plaže so dolge in peščene, izjemno privlačne in skoraj prazne
  • V notranjosti so nedotaknjeni gozdovi in čudovita gorska narava, ki ponuja neskončne sprehode
  • Vasice na albanskem podeželju so take, kot bi stopili s časovnim strojem direktno v čas srednjega veka …
  • Zanimiva so tri jezera – Prespansko, Ohridsko in Skadarsko, ki poleti omogočajo prijetno kopanje
  • Berat – srednjeveško mestece s tisočerimi okni, muzej na prostem, kjer se je čas ustavil
  • Tirana, kjer se srečujeta tradicija in sodobna arhitektura, mlada prestolnica, kjer boste našli celo Mc' Donalds
  • Apolonia – staro grško mestece, ki so ga postavili Grki iz Korinta

Albanija izbrana potovanja

Portal agencija-oskar.si uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta. Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Vašo odločitev lahko vedno spremenite tukaj.
Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več